Hjemmelaget pizzadeig

Hjemmelaget pizzadeig

58
  • Enkel
  • 45 min
Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én rund pizza.

Ingredienser

2 dl vann (lunkent)
½ pakke fersk gjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
6 ½ dl hvetemel

Enkel pizzasaus:

1 beger TINE Crème Fraîche Original
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss tørket oregano eller timian
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
  1. Enkel pizzasaus

    1. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
    2. Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Kommentarer

  • Hanna

    20 dager siden
    Når jeg øker til 2 porsjoner, er det mulig og få to hele pizzaer eller må jeg øke porsjonen enda mer Til 4 f. Eks?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      18 dager siden
      Hei Hanna!

      En oppskrift er nok til en rundt pizza. Dobler du den så blir det to runde pizza, ja! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat