Hjemmelaget pizzadeig

Hjemmelaget pizzadeig

56
  • Enkel
  • 45 min
Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én rund pizza.

Ingredienser

2 dl vann (lunkent)
½ pakke fersk gjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
6 ½ dl hvetemel

Enkel pizzasaus:

1 beger TINE Crème Fraîche Original
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss tørket oregano eller timian
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
  1. Enkel pizzasaus

    1. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
    2. Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Kommentarer

  • Gina

    4 måneder siden
    Bruker alltid denne oppskriften, den er veldig god, Men etter min erfaring tar det gjerne litt lenger tid å heve deigen. Ellers er jeg strålende fornøyd med oppskriften!

    Min "spesialitet" er å kjevle ut deigen til en rund, flat deig, kutte opp i pizzastykker, og rulle inn halve wienerpølser med en liten kladd ketchup på. Da får man pølsehorn, og når de er stekt i ovnen er de helt nydelige! Anbefales!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Gina!

      Hevetiden kommer helt ann på hvor lunt og varmt deigen står.

      Pølsehorn hørtes jo så godt ut! Bra tips! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat