Hjemmelaget pizzadeig

Hjemmelaget pizzadeig

75
0
Enkel45 min
Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én rund pizza.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    vann (lunkent)
  • ½ pakke
    fersk gjær
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    olivenolje
  • 6 ½ dl
    hvetemel

Enkel pizzasaus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  3. 3

    Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

Enkel pizzasaus

  1. 4

    Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.

  2. 5

    Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Del denne oppskriften: