Hjemmelaget pizzadeig

Hjemmelaget pizzadeig

Kommentarer 54
  • Enkel
  • 45 min
Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én rund pizza.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl vann (lunkent)
½ pakke fersk gjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
6 ½ dl hvetemel

Enkel pizzasaus:

1 beger TINE Crème Fraîche Original
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss tørket oregano eller timian
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
  1. Enkel pizzasaus

    1. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
    2. Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Camilla Fjeldberg

    12 måneder siden
    Hei. Det står halv pakke gjær. Tilsvarer det en hel pose tørrgjær ?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Camilla,

      1 halv pose tørrgjær tilsvarer 1 halv pakke fersk gjær :) God bakst!

      Kommenter  (0)

      • Jana

        9 måneder siden
        Hei! Hvor mye er halv pakke tørrgjær i skjee? 1 teskje? Eller litt mere?

        Kommenter  (0)


  • Gøril

    2 år siden
    Hei! Er det mulig å bruke naturell yoghurt i stedet for creme fraiche eller kesam?

    Kommenter  (1)


  • Gille

    3 år siden
    Kan denne deigen kjevles ut på bakepapir, rulles sammen og evt fryses/kjøles, til senere bruk? Vet det er mulig med ulike bakepulver-deiger, men ble litt usikker nå mht til bruk av gjær. Vet dere om gjærdeiger kan fryses/kjøles sånn generelt? Mvh flittig bruker av oppskriftene deres :)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gille, Dersom du skal fryse pizzadeig, så vil jeg anbefale deg å halvsteke den først. Man har ingen garantier for at gjærsoppen overlever fryseboksen, og i verste fall så blir bunnen rå og du har kastet bort alt det gode fyllet. Dersom du ikke har plass til et helt brett med halvstekt pizzabunn, så kan du bake flere små. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Bjørner

    3 år siden
    Skal ikkje digen heve til dobbel storleik.

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bjørner, Pizzabunnen blir definitivt best dersom du hever deigen til dobbel størrelse, så har man tid til det, så anbefaler jeg det på det varmeste :)

      Kommenter  (18)


  • SOL

    3 år siden
    Kan man bruke bakepulver isteden for gjær?

    Kommenter  (36)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sol, Gjær og bakepulver gjør at bakverk hever på to helt forskjellige måter. Gjær hever ved at gjærsopp deler seg mens deigen hviler, mens bakepulver gjør at bakeverk hever fordi gasser frigjøres under steking. Gjær egner seg derfor best til tyngre deiger som trenger å heve lenge, slik som pizzadeig. Mens bakepulver er best når du baker kaker. Jeg vil derfor anbefale deg å bruke gjær.

      Kommenter  (3)


  • elen

    3 år siden
    kan jeg bruke tørrgjær isteden for ferskgjær? trenger svar snarest som mulig!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elen, Det går helt fint å bruke tørrgjær. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Mathilde

    3 år siden
    Skal pizzasausen være på under stekingen?

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mathilde, Dette er en pizzasausen som du skal ha på pizzabunnen før du legger på annet fyll. Det er ikke en saus du skal ha ved siden av. Da er det bedre med rømme dressing med hvitløk :) Lykke til!

      Kommenter  (4)


  • Thomas

    3 år siden
    Er 1 porsjon nok til en stor rund pizza til 2 personer

    Kommenter  (29)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Thomas, En porsjon pizzadeig holder til en langpanne. Og det tilsvarer 3 til 4 personer. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Hildegunn

    3 år siden
    Hei. Tenkte å lage minipizzaer. Hvor mange blir det ut fra denne oppskriften? Også tenkte jeg å bruke halve mengden grovt mel. Går det? :)

    Kommenter  (11)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hildegunn, Hvor mange minipizzaer du får av denne deigen kommer selvsagt ann på hvor store emner du bruker. Jeg ville nok delt deigen i seks emner på cirka 100 gram. Det går helt fint å erstatte halvparten av det siktede hvetemelet, med sammalt mel, men velg da sammalt fint mel. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Sahra

    3 år siden
    Hei igjen. Slett forrige spm, jeg skal lage 2 porsjoner. Altså 2 langpanne pizza. Kan dere doble oppskriften og vær så snill sende meg på hotmail ?

    Kommenter  (38)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sahra, Dersom du trykker på plussknappen ved "antall porsjoner" helt på toppen av ingredienslisten, så dobler oppskriften seg slik at du får nok til to langpanner pizza. Lykke til :)

      Kommenter  (16)


Det er mye kjærlighet i god mat