Hjemmelaget pizzadeig
Enkel•45 min min
Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én stor rund pizza.
Ingredienser
Antall stykker
-
2 dlvann (lunkent)
-
½ pakkefersk gjær
-
1 tssalt
-
2 ssolivenolje
-
6 ½ dlhvetemel
Enkel pizzasaus:
-
1 beger
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 sstørket oregano/mynte eller timian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
-
3
Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
Enkel pizzasaus
-
4
Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
-
5
Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!