Hjemmelaget pizzadeig

Hjemmelaget pizzadeig

61
976
Enkel45 min
Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én rund pizza.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    vann (lunkent)
  • ½ pakke
    fersk gjær
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    olivenolje
  • 6 ½ dl
    hvetemel

Enkel pizzasaus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  3. 3

    Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

Enkel pizzasaus

  1. 4

    Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.

  2. 5

    Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Del denne oppskriften: