Hjemmelaget pizzadeig
Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én stor rund pizza.
Enkel•45 min•1 personer
Ingredienser
- 2 dl vann, (lunkent)
- 0.5 pakke fersk gjær
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 6.5 dl hvetemel
Enkel pizzasaus:
- 1 beger TINE® Crème Fraîche Original
- 1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 ss tørket oregano/mynte, eller timian
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
3
Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
Enkel pizzasaus
1
Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
2
Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!