Hvit pizza med Port Salut, blomkål og bacon

Hvit pizza med Port Salut, blomkål og bacon

0
10
Enkel80 min
En original pizzavariant med spennende smak av bakt hvitløk, fyldig port salut, blomkål og bacon. Toppet med frisk ruccola blir dette helt sikkert en ny helgefavoritt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn
  • 1 stk
    hel hvitløk
  • 3 dl
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 100 g
    Port Salut
  • 125 g
    mozzarella
  • ¼ stk
    blomkål
  • 1 dl
    salvieblader
  • 150 g
    bacon
  • 4 dl
    ruccola

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 250 °C. Kutt toppen av hvitløk, hell på litt olivenolje og pakk i folie. Stek i ovnen i ca. 1 time eller til myk.

  2. 2

    Klem ut et par hvitløkfedd og mos med crème fraîche, salt og pepper. Rull ut pizzadeigen i en langpanne og spre blandingen utover.

    Tips

    Bakt hvitløk gir en fyldig sødme til pizzaen, men er ikke nødvendig om du har knapt med tid.

  3. 3

    Skjær blomkål i tynne skiver og fordel utover pizzaen med port salut, mozzarellabiter, salvie og bacon.

  4. 4

    Stek i ovnen i 10 minutter. Topp med frisk ruccola ved servering.

Tips

Det er hyggelig å bake i helgen, så ta deg gjernetid til å lage pizzadeigen selv. Har du en pizzastein kan du raskt forvandle ovnen din til en «stein-ovn» slik at du får en ekte italiensk pizza.

Del denne oppskriften: