Hvit pizza med soltørket tomat og spekeskinke

Hvit pizza med soltørket tomat og spekeskinke

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 150 min
  • 10 min
Bytt ut den vanlige røde tomatsausen med hvit saus på langpannepizzaen neste gang. Denne har sprø, tynn bunn og er toppet med soltørkede tomater, spekeskinke og ruccola.

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

6 dl pizzamel type "00" , eller hvetemel
1 ts salt
25 g fersk gjær
3 dl vann
3 ss olivenolje

Fyll

1 boks TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl soltørkede tomater
1 stk rødløk
1 pakke TINE Revet Ost Original

Til servering

8 skiver parmaskinke
100 g ruccola
50 g pinjekjerner

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzabunnen til en stor langpannepizza og ha den over på et stekebrett med bakepapir.
    4. Smør Crème Fraîche utover og krydre med salt og pepper. Grovhakk soltørkede tomater og del rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzabunnen og topp med revet ost.
    5. Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Fordel skinkeskiver, ruccola og pinjekjerner utover ved servering.
    6. Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Fordel skinkeskiver, ruccola og pinjekjerner utover ved servering.
      Tips!

      Du kan droppe spekeskinken om du ønsker en vegetarisk variant.

Tips!

Det er godt med hjemmelaget pizzabunn, men har du liten tid kan du bruke NÅ pizzadeig. Da har du ferdig pizza på 1-2-3.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Susanne

    8 måneder siden
    Kjempegodt å ta på spekeskinke (strandaskinke) før man steker slik at den blir litt småcrispy og salt og god.. mmm :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Høres fantastisk ut, Susanne :)

      Kommenter  (0)


  • Kenneth

    1 år siden
    Spekeskinke på pizza er sløsing. Bruk heller røkt skinke det smaker nesten det samme. ;)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Ikke alle syns det er sløsing, Kenneth :) Takk for at du deler tipset ditt med oss!

      Kommenter  (0)


  • Marie

    1 år siden
    Er trinn 3 korrekt? Ser ikke helt poenget med å dele pizzadeigen opp i emner og lage boller av den?:)

    Kommenter  (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Ja, her var det noe som ikke stemte, Marie :) Vi har nå rettet opp i oppskriften. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på det :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat