Hvit pizza med soltørket tomat og spekeskinke

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Bytt ut den vanlige røde tomatsausen med hvit saus på langpannepizzaen neste gang. Denne har sprø, tynn bunn og er toppet med soltørkede tomater, spekeskinke og ruccola.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Deig

6 dlpizzamel type "00", eller hvetemel
1 tssalt
25 gfersk gjær
3 dlvann
3 ssolivenolje

Fyll

1 boksTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ tssalt
¼ tspepper
2 dlsoltørkede tomater
1 stkrødløk
1 pakkeTINE Revet Ost Original

Til servering

8 skiverparmaskinke
100 stkruccola
50 gpinjekjerner
 Les kommentarer (4) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzabunnen til en stor langpannepizza og ha den over på et stekebrett med bakepapir.
    4. Smør Crème Fraîche utover og krydre med salt og pepper. Grovhakk soltørkede tomater og del rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzabunnen og topp med revet ost.
    5. Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Fordel skinkeskiver, ruccola og pinjekjerner utover ved servering.
    6. Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Fordel skinkeskiver, ruccola og pinjekjerner utover ved servering.

      Tips:

      Du kan droppe spekeskinken om du ønsker en vegetarisk variant.

Tips:

Det er godt med hjemmelaget pizzabunn, men har du liten tid kan du bruke NÅ pizzadeig. Da har du ferdig pizza på 1-2-3.

Kommentarer

  Legg til kommentar