Hvit pizza med soltørket tomat og spekeskinke

Hvit pizza med soltørket tomat og spekeskinke

6
74
Enkel150 min
Bytt ut den vanlige røde tomatsausen med hvit saus på langpannepizzaen neste gang. Denne har sprø, tynn bunn og er toppet med soltørkede tomater, spekeskinke og ruccola.

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

  • 6 dl
    pizzamel type "00" , eller hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    fersk gjær
  • 3 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Fyll

Til servering

  • 8 skiver
    parmaskinke
  • 100 g
    ruccola
  • 50 g
    pinjekjerner

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. 2

    Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  3. 3

    Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzabunnen til en stor langpannepizza og ha den over på et stekebrett med bakepapir.

  4. 4

    Smør Crème Fraîche utover og krydre med salt og pepper. Grovhakk soltørkede tomater og del rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzabunnen og topp med revet ost.

  5. 5

    Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Fordel skinkeskiver, ruccola og pinjekjerner utover ved servering.

  6. 6

    Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Fordel skinkeskiver, ruccola og pinjekjerner utover ved servering.

    Tips

    Du kan droppe spekeskinken om du ønsker en vegetarisk variant.

Del denne oppskriften: