Pizza med kjøttdeig
Enkel•45 min min
Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus og kjøttdeig.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn:
-
½ pakkegjær
-
3 dllunkent vann
-
3 ssolje
-
1 tssalt
-
8 dlhvetemel
Pizzafyll:
-
300 gkjøttdeig
-
2 ss
-
1 stkhakket løk
-
2 stkhakkede hvitløksfedd
-
400 ghermetiske tomater
-
2 sstomatpuré
-
1 tssalt
-
½ sssukker
-
½ tspepper
-
1 dlvann
-
½ dlbasilikumblader
-
300 g
På toppen:
-
½ stkrødløk i båter eller skiver
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
pizzafyll:
-
3
Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
-
4
Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over revet ost og rødløk. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.
Tips
Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget rømmedressing.