Pizza med kjøttdeig

Pizza med kjøttdeig

18
278
Middels45 min
Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus, kjøttdeig og basilikum.

Ingredienser

Antall porsjoner

pizzabunn:

  • ½ pakke
    gjær
  • 3 dl
    lunkent vann
  • 3 ss
    olje
  • 1 ts
    salt
  • 8 dl
    hvetemel

Pizzafyll:

  • 300 g
    kjøttdeig
  • 2 ss
  • 1 stk
    hakket løk
  • 2 stk
    hakkede hvitløksfedd
  • 400 g
    hermetiske tomater
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 1 ts
    salt
  • ½ ss
    sukker
  • ½ ts
    pepper
  • 1 dl
    vann
  • ½ dl
    finhakkende basilikumblader
  • 300 g
    TINE Ekte Revet Ost Original eller annen god gulost

På toppen:

  • 2 dl
    sorte oliven
  • 1 dl
    basilikumblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

pizzafyll:

  1. 3

    Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

  2. 4

    Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over pizzaost. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.

på toppen:

  1. 5

    Svart oliven uten sten setter ekstra karakter på pizzaen. Legg dem på pizzaen mot slutten av steketiden. Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget hvitløksdressing.

Tips

Med ferdig NÅ Pizzabunn lager du pizza enda raskere.

Del denne oppskriften: