Håndkle og blad
Pizza med kjøttdeig
(240240)

Pizza med kjøttdeig

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus, kjøttdeig og basilikum.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6

pizzabunn:

½ pakkegjær
3 dllunkent vann
3 ssolje
1 tssalt
8 dlhvetemel

Pizzafyll:

300 gkjøttdeig
2 ssTINE Meierismør
1 stkhakket løk
2 stkhakkede hvitløksfedd
400 ghermetiske tomater
2 sstomatpuré
1 tssalt
½ sssukker
½ tspepper
1 dlvann
½ dlfinhakkende basilikumblader
300 gTINE Revet Ost Original eller annen god gulost

På toppen:

2 dlsorte oliven
1 dlbasilikumblader
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    1. Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
    2. Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over pizzaost. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.
    1. Svart oliven uten sten setter ekstra karakter på pizzaen. Legg dem på pizzaen mot slutten av steketiden. Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget hvitløksdressing.
Blått hjerte
Tips!

Med ferdig NÅ Pizzabunn lager du pizza enda raskere.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat