Pizza med kjøttdeig

Pizza med kjøttdeig

18
533
Enkel45 min
Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus og kjøttdeig.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn:

  • ½ pakke
    gjær
  • 3 dl
    lunkent vann
  • 3 ss
    olje
  • 1 ts
    salt
  • 8 dl
    hvetemel

Pizzafyll:

På toppen:

  • ½ stk
    rødløk i båter eller skiver

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

pizzafyll:

  1. 3

    Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

  2. 4

    Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over revet ost og rødløk. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.

    Tips

    Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget rømmedressing.

Del denne oppskriften: