Pizza med kjøttdeig

Pizza med kjøttdeig

Kommentarer 13
  • Middels
  • 45 min
Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus, kjøttdeig og basilikum.

Ingredienser

Antall porsjoner

pizzabunn:

½ pakke gjær
3 dl lunkent vann
3 ss olje
1 ts salt
8 dl hvetemel

Pizzafyll:

300 g kjøttdeig
2 ss TINE Meierismør
1 stk hakket løk
2 stk hakkede hvitløksfedd
400 g hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts salt
½ ss sukker
½ ts pepper
1 dl vann
½ dl finhakkende basilikumblader
300 g TINE Revet Ost Original eller annen god gulost

På toppen:

2 dl sorte oliven
1 dl basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  1. pizzafyll:

    1. Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
    2. Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over pizzaost. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.
  2. på toppen:

    1. Svart oliven uten sten setter ekstra karakter på pizzaen. Legg dem på pizzaen mot slutten av steketiden. Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget hvitløksdressing.
Tips!

Med ferdig NÅ Pizzabunn lager du pizza enda raskere.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sahra

    2 år siden
    Hvor kan jeg finne oppskrift for 2 pizzadeig?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei igjen Sahra, om du ønsker en oppskrift som blir 2 bunner, ganger du oppskriften med 2 slik at du får dobbelt opp av ingredienser :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Sahra

    2 år siden
    Blir dette 2 deig ?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sahra! Denne oppskriften blir 1 pizzadeig :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Isak

    2 år siden
    Det ble en skikkelig god pizza :)

    Kommenter  (7)


  • Hans

    3 år siden
    Pizzaen blir nok ikke ferdig på 45 min! Det tar tid å lage deigen, spre utover sausen og div.

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hans, Hvor lang tid brukte du?

      Kommenter  (10)

      • Arve

        2 år siden
        Hans har jo det poeng at oppskriften spesifikt kommer med to tidsangivelser som tilsammen blir 45 minutter. Før det skal deigen lages og mellom heving og steiking skal deigen kjevles til osv. Selv en dreven hobbykokk vil neppe bruke mindre enn ti minutter på begge operasjoner.

        Kommenter  (0)


  • maxime

    3 år siden
    hei den pizzaen var god og fin oppskrift

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maxime, Så hyggelig å høre. Tusen takk :)

      Kommenter  (3)


  • Caroline

    4 år siden
    Blir denne pizzadeigen tykk?

    Kommenter  (24)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Caroline, Både Nå pizzabunn og den hjemmelagde blir litt tykk, typisk amerikansk pizzadeig :)

      Kommenter  (9)


  • Karoline

    6 år siden
    En helt fantastisk god pizza! Slo meget godt an her i heimen, tusen takk for en flott oppskrift!

    Kommenter  (25)


Det er mye kjærlighet i god mat