Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus og kjøttdeig.
Enkel•45 min•6 personer
Ingredienser
Pizzabunn:
0.5 pakke gjær
3 dl lunkent vann
3 ss olje
1 ts salt
8 dl hvetemel
Pizzafyll:
300 g kjøttdeig
2 ss TINE® Meierismør
1 stykk hakket løk
2 stykk hakkede hvitløksfedd
400 g hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts salt
0.5 ss sukker
0.5 ts pepper
1 dl vann
0.5 dl basilikumblader
300 g TINE® Ekte Revet Ost Original
På toppen:
0.5 stykk rødløk, i båter eller skiver
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
pizzafyll:
1
Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
2
Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over revet ost og rødløk. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.
Tips
Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget rømmedressing.
Lagre
Skriv ut
Del
Pizza med kjøttdeig
Enkel
45min
Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus og kjøttdeig.