Pizza med kjøttdeig

(216)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus, kjøttdeig og basilikum.

Antall porsjoner

6

Ingredienser

pizzabunn:

½ pakkergjær
3 dllunkent vann
3 ssolje
1 tssalt
8 dlhvetemel

Pizzafyll:

300 gkjøttdeig
2 ssTINE Meierismør
1 stkhakket løk
2 stkhakkede hvitløksfedd
400 ghermetiske tomater
2 sstomatpuré
1 tssalt
½ sssukker
½ tspepper
1 dlvann
½ dlfinhakkende basilikumblader
300 gTINE Revet Ost Original eller annen god gulost

På toppen:

2 dlsorte oliven
1 dlbasilikumblader

Slik gjør du det

  • pizzabunn:

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  • pizzafyll:

    1. Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
    2. Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over pizzaost. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.
  • på toppen:

    1. Svart oliven uten sten setter ekstra karakter på pizzaen. Legg dem på pizzaen mot slutten av steketiden. Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget hvitløksdressing.

Tips:

Med ferdig NÅ Pizzabunn lager du pizza enda raskere.

Kommentarer