Logg inn
Middag
Alle
Fisk og Skalldyr
Grønnsaker og Poteter
Kjøtt
Kylling og Fjærkre
Pannekaker
Pasta og Ris
Pizza og Pai
Supper
Kaker
Alle
Formkaker
Fruktkaker og Bærkaker
Iskaker og Ostekaker
Kremkaker og Sjokoladekaker
Vafler og Småkaker
Lunsj
Alle
Forretter, Snacks og Tapas
Grøt og Kornblandinger
Omeletter og Pannekaker
Salater
Smørbrød og Pålegg
Yoghurt
Bakst
Alle
Brød og Rundstykker
Scones og Muffins
Søt Gjærbakst
Desserter
Alle
Fromasj og Mousse
Frukt og Bær
Is og Sorbet
Ost
Puddinger og Gele
Supper
Søte snacks
Sauser og Dressinger
Alle
Kalde Sauser og Dressinger
Varme Sauser og Dressinger
Drikke
Alle
Kalde Drikker
Varme Drikker
Hovedråvare
Kjøtt
Skalldyr
Sjokolade
Fisk
Frukt og bær
Kylling
Egg
Ris
Yoghurt
Ost
Pasta
Vegetar
Nasjonalitet
Italiensk
Asiatisk
Norsk
Indisk
Meksikansk
Sesong
Halloween
Jul
17. Mai
Høst
Påske
Skolestart
Annet
Vegetar
Enkel
Helgekos
Litt sunnere
Rask
Barnevennlig
Spicy
Grill
Filter
Måltid
Smårett
Drikke
Snacks
Kake
Dessert
Lunsj
Middag
Tilbehør
Bakst
Frokost
Mellommåltid
Hovedråvare
Kjøtt
Skalldyr
Sjokolade
Fisk
Frukt og bær
Kylling
Egg
Ris
Yoghurt
Ost
Nasjonalitet
Gresk
Italiensk
Asiatisk
Norsk
Indisk
Meksikansk
Sesong
Halloween
Jul
17. mai
Høst
Påske
Skolestart
Annet
Vegetar
Enkel
Helgekos
Litt sunnere
Rask
Barnevennlig
Spicy
Grill
Søk
Sesong / Tema
Oppskrifter til nyttår
0
Inviter gjester til en ordentlig treretters nyttårsmeny på nivå med en topprestaurant. Her har vi samlet de beste forretter, hovedretter og desserter. Gi gjestene det lille ekstra på nyttårsaften. Da skal det nye året feires!
Helstekt kalkun med Waldorfsalat
Middels
•
150
Kalkun hører nyttårsaften til, men den blir jo ofte tørr. Her er trikset som for alltid vil sørge for at du ikke trenger å steke brystet tørt før beina er ferdige.
4/5
Lagre
Waldorfsalat
Enkel
•
15
Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til jul og nyttår. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbord, julefrokost, elle...
4/5
Lagre
Tranebærstuffet kalkun med søtpotet- og marsmallowsgrateng
Enkel
•
200
Helstekt kalkun er en populær rett på mange norske nyttårsbord, men også til Thanksgiving. Med en søtpotetmos toppet med marsmallows får du en skikkelig amerikansk vri på kalkunmiddagen.
4/5
Lagre
Omelette norvégienne
Middels
•
120
En imponerende festdessert som er elsket av både store og små. Husk at isen må stå i fryseren i minst 6 timer.
4/5
Lagre
Sylta laks med pepperrotkrem
Enkel
•
60
En klassiker som i forbindelse med jubileumsmenyen for 1814 har fått en ny renessanse på matbordet. Herlig syltet laks med smakfull pepperrotkrem. Passer som en nydelig forrett eller som smårett.
4/5
Lagre
Andeconfit med potetmos og rødkålsalat
Enkel
•
120
And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.
4/5
Lagre
Sjokoladefondant
Middels
•
45
Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er...
4/5
Lagre
Hummer med sitronsmør
Enkel
•
20
Hummer med en frisk smak av sitronsmør er den perfekte forretten når man skal invitere gjester til en middag de sent vil glemme
4/5
Lagre
Lammekarré med risotto
Utfordrende
•
45
Oppskrift på et festmåltid med lammecarré og risotto med sopp og vellagret ost. Perfekt til både søndagsmiddag og fest.
4/5
Lagre
Crème brûlée
Enkel
•
60
Crème brûlée er den perfekte dessert og med denne oppskriften kan du imponere stort. Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. Visste du at du ikke er avhengig av en crème brûlée-brenner ...
4/5
Lagre
Jordskokksuppe med kamskjell
Enkel
•
40
Jordskokksuppe er en god forrett i seg selv, men med stekte kamskjell blir det raskt en rett for et gourmetmåltid.
4/5
Lagre
Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær
Enkel
•
45
En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.
4/5
Lagre
Sprøstekt vaktel og ravioli med blåmuggost og aprikos
Utfordrende
•
60
Å lage sin egen pasta høres kanskje vanskelig ut, men det er lekende lett og ikke minst gøy. Denne varianten er garantert en smakskombinasjon som kommer til å gi dine gjester en opplevelse de vil husk...
4/5
Lagre
Lutefiskmiddag
Middels
•
60
Nordmenn spiser mest lutefisk fra oktober til januar, og du kommer ikke unna lutefisk i julebordsesongen. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. ...
4/5
Lagre
Karamellpudding
Middels
•
135
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering. ...
4/5
Lagre
Andebryst med pastinakkpure
Middels
•
80
Et skikkelig festmåltid. Rosastekt andebryst med kremet pastinakkpure.
4/5
Lagre
Pavlova med limekrem og eksotisk frukt
Middels
•
160
Kanskje verdens beste kake! Himmelsk god marengsbunn med digg sitrongress- og limekrem.
4/5
Lagre
Risotto med sopp
Enkel
•
60
Risotto er ikke vanskelig, men det krever litt tålmodighet. Tålmodighet som betaler seg.
4/5
Lagre
Kalkun med eplesaus og selleripuré
Middels
•
180
Helstekt kalkun er skikkelig festmat som ofte serveres på nyttårsaften eller til julemiddag.
4/5
Lagre
Fruktsalat med Kesam® Vanilje
Enkel
•
20
En frisk fruktsalat er en perfekt og frisk avslutning på høytidsmiddager. Fargerikt og godt!
3/5
Lagre
Torsk i bacon med ertepure
Enkel
•
40
Lekre biter av torsk rullet i bacon og servert med gode norske poeter og ertepurè er juletradisjon for mange. Passer godt til jul, men også resten av året.
4/5
Lagre
Helstekt kalkun med baconstuffing og portvinsaus
Middels
•
200
Helstekt kalkun er både mager og god festmat. For mange er det nyttårsmiddag, mens andre har det på julaften.
4/5
Lagre
Multekrem
Enkel
•
60
Nydelig og lettlagd dessert til for eksempel jul- eller nyttårsaften.
4/5
Lagre
Kremet rotgrønnsaksuppe
Enkel
•
15
I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.
4/5
Lagre
Stekt kveite med hollandaisesaus
Middels
•
20
Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget h...
3/5
Lagre
Porsjonsostekaker med julesmak
Enkel
•
30
Herlig kremet dessert, som den perfekte avslutning til en av julens mange middager.
4/5
Lagre
Ingefærglasert reinsdyrfilet
Middels
•
60
Denne ingefærglaserte fileten smelter i munnen og smaker himmelsk sammen med puré av jordskokk, potet og eple.
4/5
Lagre
Pinnekjøtt med kålrabistappe
Middels
•
120
De fleste har sine faste tradisjoner til jul, og pinnekjøtt med kålrotstappe er en julemiddag man ikke kommer utenom.
4/5
Lagre
Pavlova med nøtter
Middels
•
130
Pavlova i lag med deilig krem og sjokolade- og nøttepynt blir fort midtpunktet på festbordet. Her er det nøtter foldet inn i marengsbunnen som gjør den både knasende og myk på en gang.
4/5
Lagre
Urtepanert lammecarré med rotmos
Enkel
•
40
Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner
4/5
Lagre
Reinsdyrstek med smørdampede rotgrønnsaker
Enkel
•
150
Reinsdyrstek er en klassisk reinsdyrrett som er enkel å lage og lett å servere til mange. Med smørdampede grønnsaker og sellerirotmos vil du garantert imponere gjestene.
5/5
Lagre
Glutenfri konfektsjokoladekake
Enkel
•
50
Dette er en nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel som egner seg like godt som konfekt, kake eller dessert.
4/5
Lagre
Del denne temasiden