Hummer med sitronsmør
Hummer med en frisk smak av sitronsmør er den perfekte forretten når man skal invitere gjester til en middag de sent vil glemme
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk hummer, , kokt
- 150 g TINE® Meierismør
- 4 ss frisk timian, , finhakket
- 2 stykk hvitløksfedd
- 0.5 ts chilipulver
- 1 stykk sitron
Slik gjør du
1
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
2
Fjern magesekk og tarm som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også gråfargede gjeller. Resten av hummeren er spiselig.
3
Finhakk hvitløk. Varm smøret forsiktig sammen med finhakket hvitløk - ikke la det koke, ha i saften av halve sitronmengden, og chilikrydder og timian.
4
Legg hummer med skallsiden ned i en ildfast form. Stek dem i ovnen i fem minutter på 180 °C varmluft. Hell over sitron- og urtesmøret og server med resten av sitronen i skiver.
TipsDryss gjerne over litt nykvernet pepper før severing