Hummer med sitronsmør
Hummer med en frisk smak av sitronsmør er den perfekte forretten når man skal invitere gjester til en middag de sent vil glemme

Ingredienser
Slik gjør du
- 1
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
- 2
Fjern magesekk og tarm som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også gråfargede gjeller. Resten av hummeren er spiselig.
- 3
Finhakk hvitløk. Varm smøret forsiktig sammen med finhakket hvitløk - ikke la det koke, ha i saften av halve sitronmengden, og chilikrydder og timian.
- 4
Legg hummer med skallsiden ned i en ildfast form. Stek dem i ovnen i fem minutter på 180 °C varmluft. Hell over sitron- og urtesmøret og server med resten av sitronen i skiver.
Tips
Dryss gjerne over litt nykvernet pepper før severing