Rekecocktail
Rekecocktail er en klassisk og god forrett. Med reker, agurk, avokado, sitron, chili og salat, har du en frisk og smakfull start på måltidet.
Enkel•15 min•8 personer
Ingredienser
- 250 g store reker
- 0.5 stykk agurk
- 1 stykk liten, fersk ananas, i biter
- 2 stykk avokado, i biter
Dressing:
- 4 ss sitronsaft
- 4 ss Kesam® Naturell Laktosefri
- 1 ts sukker
- 1 ss olje
- 1 ts finhakket rød chili
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Tilbehør:
- 2 dl finhakket isbergsalat
Slik gjør du
1
Bland reker, agurk og ananas med avocado.
Dressing:
1
Rør sitronsaft, sukker, olje og chili sammen. Smak godt til med salt og pepper. Vend sausen forsiktig i salaten.
2
Anrett i glass som er fylt med finhakket salat. Server med for eksempel toast.
TipsLag skåler av filodeig og ha salaten i: 1. Tin frossen filodeig. Pensle hvert flak med smeltet smør på begge sider. 2. Legg hvert flak i en ildfast kopp eller liten skål. La resten av flaket henge ned på utsiden. Stek ved 200 grader C, i ca. 10 minutter. Følg med det skal bli svakt gyllent, men gjennomstekt. 3. Avkjøl litt før de tas ut av koppene. Fyll filodeigskålene med salat og rekecocktail like før servering.
TipsTopp denne retten med litt revet sitronskall for ekstra god smak.