Stekt kveite med hollandaisesaus

Stekt kveite med hollandaisesaus

7
  • Middels
  • 20 min
Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.

Ingredienser

8 stk poteter
800 g kveitefilet eller i skiver
5 ss TINE Meierismør
1 ts knust rosépepper
2 bunter asparges

Saltlake:

1 l vann
1 dl salt

Hollandaisesaus:

3 stk eggeplommer
150 g smeltet TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Kveite blir ekstra saftig og fin hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning. Rør ut saltet i vann og la fiskestykkene ligge i 10 minutter. Ta dem opp, tørk dem og stek dem i smør på begge sider. Dryss over knust rosepepper.
    3. Pisk eggeplommene til skum i en kjele over svak varme, helst i vannbad. Tilsett smøret porsjonsvis under omrøring. Smak godt til med salt, pepper og sitronsaft. Sausen kan tilsettes litt fiskekraft hvis den blir for tykk.
    4. Skrell den nederste delen av aspargesen og kok i lettsaltet vann til de er møre, ca. 4 minutter.
    5. Legg fiskeskivene over på varme tallerkener og server med kokte poteter, asparges og hollandaisesaus.
Tips!

Istedenfor kveite kan du bruke indrefileten av torsk.

Kommentarer

  • Guri

    3 måneder siden
    Hei, lagde saus til kveite, hollandaise, gikkkk helt fint til jeg hadde oppi sitronen, da skilte det seg, helt mislykket😟

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Så leit å høre at sausen skilte seg, Guri. Sitron/Syre kan gjøre at det skiller seg. Tips til neste gang er å ha i litt og litt og piske konstant. Lykke til :)

       (0)


  • Gerd

    5 måneder siden
    Kveiten ble altfor salt☹️

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Så leit at den ble for salt., Gerd :/ Kanskje det holder med 5 minutter i lake neste gang :)

       (0)


  • Harald Jøstensen

    3 år siden
    Håpløst å lage oppskrift uten å anbefale steketermometer og riktig kjernetemperatur.

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Harald, Som kokk så er jeg helt enig med deg i at vi burde vært flinkere til å steke med steketermometer når man lager mat, men det er mange som fortsatt steker på "gefylen", og med stor suksess. Når det er sagt så anbefaler jeg en kjernetemperatur på 47 - 50 grader på kveita. Lykke til ;)

       (7)

      • Harald

        3 år siden
        OK, men før man opparbeider gefylen kan det være godt for nybegynnere å støtte seg til et termometer og tips om kjernetemeratur.

         (11)


Det er mye kjærlighet i god mat