
Stekt kveite med hollandaisesaus
Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Saltlake:
Hollandaisesaus:
Fremgangsmåte
- 1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
- 2
Kveite blir ekstra saftig og fin hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning. Rør ut saltet i vann og la fiskestykkene ligge i 10 minutter. Ta dem opp, tørk dem og stek dem i smør på begge sider. Dryss over knust rosepepper.
- 3
Pisk eggeplommene til skum i en kjele over svak varme, helst i vannbad. Tilsett smøret porsjonsvis under omrøring. Smak godt til med salt, pepper og sitronsaft. Sausen kan tilsettes litt fiskekraft hvis den blir for tykk.
- 4
Skrell den nederste delen av aspargesen og kok i lettsaltet vann til de er møre, ca. 4 minutter.
- 5
Legg fiskeskivene over på varme tallerkener og server med kokte poteter, asparges og hollandaisesaus.
Tips
Istedenfor kveite kan du bruke indrefileten av torsk.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



