Skip to main content

Stekt kveite med hollandaisesaus

Middels
20min

Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.

3.4
(234)
Next ImageStekt kveite med hollandaisesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk
potet
800 g
kveitefilet eller i skiver
1 ts
knust rosépepper
2 bunt
asparges

Saltlake:

1 l
vann
1 dl
salt

Hollandaisesaus:

3 stk
eggeplomme
150 g
0.5 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
2 ss
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  2. Kveite blir ekstra saftig og fin hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning. Rør ut saltet i vann og la fiskestykkene ligge i 10 minutter. Ta dem opp, tørk dem og stek dem i smør på begge sider. Dryss over knust rosepepper.

  3. Pisk eggeplommene til skum i en kjele over svak varme, helst i vannbad. Tilsett smøret porsjonsvis under omrøring. Smak godt til med salt, pepper og sitronsaft. Sausen kan tilsettes litt fiskekraft hvis den blir for tykk.

  4. Skrell den nederste delen av aspargesen og kok i lettsaltet vann til de er møre, ca. 4 minutter.

  5. Legg fiskeskivene over på varme tallerkener og server med kokte poteter, asparges og hollandaisesaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Istedenfor kveite kan du bruke indrefileten av torsk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter