Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Lutefiskmiddag

Middels
1t

Nordmenn spiser mest lutefisk fra oktober til januar, og du kommer ikke unna lutefisk i julebordsesongen. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Heldigvis slipper du å lute fisken selv. Her er oppskrift på herlig lutefisk med godt tilbehør du kan servere til glade gjester.

3.8
(105)
Lagre
Skriv ut
Del
Lutefiskmiddag

Ingredienser

Fisk

2 kg
lutefisk (ca.)

Poteter

8 stk
potet

Ertestuing

2 ss
hvetemel
1 boks
erter (hermetiske)
½ ts
salt

Baconfett

250 g
bacon

Sennepssaus

1 ss
hvetemel
1 ts
sennepspulver (ev. 2 ts fransk sennep rørt ut i litt melk)

Slik gjør du

  1. Tips

    Til få personer kan du koke fisken i mikrobølgeovn. Da legger du fisken med skinnsiden ned tildekket i en form som egner seg for mikrobølgeovn. Best resultat får du hvis du ikke har mer enn ca. 1 kg fisk i ovnen per gang. Dryss på ca. ½ ss salt, bruk mindre enn du ville gjort i stekeovn. Dryss på nykvernet pepper. 1 kg fisk kokes ved full effekt (600 Watt) i 6 - 8 minutter. Start med 6 minutter, sjekk om det er nok, hvis ikke kan du ta litt lengre tid. La fisken stå tildekket for temperaturutjevning ca. 5 minutter før den serveres. Fisken avgir mye vann ved koking, dette helles av før servering.

Poteter

Ertestuing

Baconfett

Sennepssaus

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter