Kokt kveite med hollandaisesaus
Kveite er festfisk som smaker godt med hjemmelaget hollandaisesaus, poteter og små selskapserter.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
kokt kveite:
- 2 l vann
- 1 dl salt
- 2 ts eddik
- 4 skive kveite
Hollandaisesaus:
- 200 g TINE® Meierismør
- 2 ss hvitvinseddik
- 0.5 dl tørr hvitvin
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 4 stykk knuste hvite pepperkorn
- 3 stykk eggeplomme
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts hvit pepper
- 1 dl persille
- 125 g erter
Slik gjør du
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
kokt kveite:
1
Kok opp vann med salt og eddik. Legg kveiteskiver i gryta og kok opp. La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, i ca. 10 minutter.
hollandaisesaus:
1
Ha smør i en kjele og smelt over middels varme. Sett så kjelen til side.
2
Imens blander du eddik, hvitvin, løk og pepperkorn i en annen kjele. Kok opp og la vinblandingen koke til det bare er 2–3 ss væske igjen, i 5–10 minutter. Sil væsken over i en kjele eller ildfast bolle.
3
Ta frem det smeltede smøret. Øs forsiktig av det klarnede smøret. Melkegrumset skal ikke brukes.
4
Sett bollen med vinblandingen i vannbad. Tilsett eggeplomme i væsken og pisk til blandingen er luftig som eggedosis og begynner å tykne. Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle under pisking. Sausen skal bli tykk og luftig.
5
Ta bollen opp av vannbadet og tilsett sitronsaft. Smak til med salt, nykvernet hvit pepper og finhakket persille.
6
Kok erter i 3–4 minutter.
TipsKveite er populær fisk blant barna. Kveite har nemlig ben som er lette å fjerne.