Skip to main content

Kokt kveite med hollandaisesaus

Middels
30min

Kveite er festfisk som smaker godt med hjemmelaget hollandaisesaus, poteter og små selskapserter.

3.8
(39)
Next ImageKokt kveite med hollandaisesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

potet:

8 stk
potet

kokt kveite:

2 l
vann
1 dl
salt
2 ts
eddik
4 skiver
kveite

Hollandaisesaus:

2 ss
hvitvinseddik
0.5 dl
tørr hvitvin
1 ss
finhakket sjalottløk
4 stk
knuste hvite pepperkorn
3 stk
eggeplomme
2 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.25 ts
hvit pepper
1 dl
persille
125 g
erter

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

kokt kveite:

  1. Kok opp vann med salt og eddik. Legg kveiteskiver i gryta og kok opp. La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, i ca. 10 minutter.

hollandaisesaus:

  1. Ha smør i en kjele og smelt over middels varme. Sett så kjelen til side.

  2. Imens blander du eddik, hvitvin, løk og pepperkorn i en annen kjele. Kok opp og la vinblandingen koke til det bare er 2–3 ss væske igjen, i 5–10 minutter. Sil væsken over i en kjele eller ildfast bolle.

  3. Ta frem det smeltede smøret. Øs forsiktig av det klarnede smøret. Melkegrumset skal ikke brukes.

  4. Sett bollen med vinblandingen i vannbad. Tilsett eggeplomme i væsken og pisk til blandingen er luftig som eggedosis og begynner å tykne. Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle under pisking. Sausen skal bli tykk og luftig.

  5. Ta bollen opp av vannbadet og tilsett sitronsaft. Smak til med salt, nykvernet hvit pepper og finhakket persille.

  6. Kok erter i 3–4 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kveite er populær fisk blant barna. Kveite har nemlig ben som er lette å fjerne.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter