Kokt kveite med hollandaisesaus

Kokt kveite med hollandaisesaus

Kommentarer 2
  • Middels
  • 30 min
Kveite er festfisk som smaker godt med hjemmelaget hollandaisesaus, poteter og små selskapserter.

Ingredienser

Antall porsjoner

potet:

8 stk poteter

kokt kveite:

2 l vann
1 dl salt
2 ts eddik
4 skiver kveite

Hollandaisesaus:

200 g TINE Meierismør
2 ss hvitvinseddik
½ dl tørr hvitvin
1 ss finhakket sjalottløk
4 stk knuste hvite pepperkorn
3 stk eggeplommer
2 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts hvit pepper
1 dl persille
125 g erter

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  1. kokt kveite:

    1. Kok opp vann med salt og eddik. Legg kveiteskiver i gryta og kok opp. La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, i ca. 10 minutter.
  2. hollandaisesaus:

    1. Ha smør i en kjele og smelt over middels varme. Sett så kjelen til side.
    2. Imens blander du eddik, hvitvin, løk og pepperkorn i en annen kjele. Kok opp og la vinblandingen koke til det bare er 2–3 ss væske igjen, i 5–10 minutter. Sil væsken over i en kjele eller ildfast bolle.
    3. Ta frem det smeltede smøret. Øs forsiktig av det klarnede smøret. Melkegrumset skal ikke brukes.
    4. Sett bollen med vinblandingen i vannbad. Tilsett eggeplomme i væsken og pisk til blandingen er luftig som eggedosis og begynner å tykne. Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle under pisking. Sausen skal bli tykk og luftig.
    5. Ta bollen opp av vannbadet og tilsett sitronsaft. Smak til med salt, nykvernet hvit pepper og finhakket persille.
    6. Kok erter i 3–4 minutter.
Tips!

Kveite er populær fisk blant barna. Kveite har nemlig ben som er lette å fjerne.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Laila

    4 år siden
    Mengden 4 skiver kveite til fire personer kan bli drøyt, for ei skive kveite kan være enorm ;-) tipper 150 gram per pers er mer rett.

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei, Ja det er sant, Laila. Her må man se an størrelsen på fisken og tykkelsen på skivene:)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat