
Kokt kveite med hollandaisesaus
Kveite er festfisk som smaker godt med hjemmelaget hollandaisesaus, poteter og små selskapserter.

Ingredienser
Antall porsjoner
potet:
kokt kveite:
Hollandaisesaus:
Fremgangsmåte
- 1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
kokt kveite:
- 2
Kok opp vann med salt og eddik. Legg kveiteskiver i gryta og kok opp. La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, i ca. 10 minutter.
hollandaisesaus:
- 3
Ha smør i en kjele og smelt over middels varme. Sett så kjelen til side.
- 4
Imens blander du eddik, hvitvin, løk og pepperkorn i en annen kjele. Kok opp og la vinblandingen koke til det bare er 2–3 ss væske igjen, i 5–10 minutter. Sil væsken over i en kjele eller ildfast bolle.
- 5
Ta frem det smeltede smøret. Øs forsiktig av det klarnede smøret. Melkegrumset skal ikke brukes.
- 6
Sett bollen med vinblandingen i vannbad. Tilsett eggeplomme i væsken og pisk til blandingen er luftig som eggedosis og begynner å tykne. Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle under pisking. Sausen skal bli tykk og luftig.
- 7
Ta bollen opp av vannbadet og tilsett sitronsaft. Smak til med salt, nykvernet hvit pepper og finhakket persille.
- 8
Kok erter i 3–4 minutter.
Tips
Kveite er populær fisk blant barna. Kveite har nemlig ben som er lette å fjerne.