Kokt kveite med hollandaisesaus

(22)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kveite er festfisk som smaker godt med hjemmelaget hollandaisesaus, poteter og små selskapserter.

Antall porsjoner

Ingredienser

potet:

8 stkpoteter

kokt kveite:

2 lvann
1 dlsalt
2 tseddik
4 skiverkveite

Hollandaisesaus:

200 gTINE Meierismør
2 sshvitvinseddik
½ dltørr hvitvin
1 ssfinhakket sjalottløk
4 stkknuste hvite pepperkorn
3 stkeggeplommer
2 sssitronsaft
½ tssalt
¼ tshvit pepper
1 dlpersille
125 gerter

Slik gjør du det

  • potet:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  • kokt kveite:

    1. Kok opp vann med salt og eddik. Legg kveiteskiver i gryta og kok opp. La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, i ca. 10 minutter.
  • hollandaisesaus:

    1. Ha smør i en kjele og smelt over middels varme. Sett så kjelen til side.
    2. Imens blander du eddik, hvitvin, løk og pepperkorn i en annen kjele. Kok opp og la vinblandingen koke til det bare er 2–3 ss væske igjen, i 5–10 minutter. Sil væsken over i en kjele eller ildfast bolle.
    3. Ta frem det smeltede smøret. Øs forsiktig av det klarnede smøret. Melkegrumset skal ikke brukes.
    4. Sett bollen med vinblandingen i vannbad. Tilsett eggeplomme i væsken og pisk til blandingen er luftig som eggedosis og begynner å tykne. Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle under pisking. Sausen skal bli tykk og luftig.
    5. Ta bollen opp av vannbadet og tilsett sitronsaft. Smak til med salt, nykvernet hvit pepper og finhakket persille.
    6. Kok erter i 3–4 minutter.

Tips:

Kveite er populær fisk blant barna. Kveite har nemlig ben som er lette å fjerne.

Kommentarer

  Legg til kommentar