
Kokt kveite med hollandaisesaus
Middels•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
potet:
-
8 stkpoteter
kokt kveite:
-
2 lvann
-
1 dlsalt
-
2 tseddik
-
4 skiverkveite
Hollandaisesaus:
-
200 g
-
2 sshvitvinseddik
-
½ dltørr hvitvin
-
1 ssfinhakket sjalottløk
-
4 stkknuste hvite pepperkorn
-
3 stkeggeplommer
-
2 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tshvit pepper
-
1 dlpersille
-
125 gerter
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
kokt kveite:
-
2
Kok opp vann med salt og eddik. Legg kveiteskiver i gryta og kok opp. La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, i ca. 10 minutter.
hollandaisesaus:
-
3
Ha smør i en kjele og smelt over middels varme. Sett så kjelen til side.
-
4
Imens blander du eddik, hvitvin, løk og pepperkorn i en annen kjele. Kok opp og la vinblandingen koke til det bare er 2–3 ss væske igjen, i 5–10 minutter. Sil væsken over i en kjele eller ildfast bolle.
-
5
Ta frem det smeltede smøret. Øs forsiktig av det klarnede smøret. Melkegrumset skal ikke brukes.
-
6
Sett bollen med vinblandingen i vannbad. Tilsett eggeplomme i væsken og pisk til blandingen er luftig som eggedosis og begynner å tykne. Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle under pisking. Sausen skal bli tykk og luftig.
-
7
Ta bollen opp av vannbadet og tilsett sitronsaft. Smak til med salt, nykvernet hvit pepper og finhakket persille.
-
8
Kok erter i 3–4 minutter.