
Kremostlaks på rotgrønnsaker
En god og næringsrik lakserett som passer til både hverdags og fest. Fylt med grønnsaker og toppet med kremost.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C. Smør en stor ildfast form.
- 2
Kok opp vann og buljong. Skrell og del gulrot og eventuelt andre grønnsaker i strimler, og legg dem i formen. Dryss over salt, og hell over buljongen. Sett i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter.
- 3
Skjær laks i porsjonsstykker og lag et dypt kutt i hvert stykke. Legg laksebitene på grønnsakssengen, og fordel kremosten i snittene på laksen. Dryss litt salt og pepper over fisken. Tilsett de ferdigkokte kikertene.
- 4
Sett i ovnen igjen i ytterligere ca, 10 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt. Pynt med litt dill ved servering.
Tips
Det smaker også godt med brekkbønner eller snittbønner i stedet for kikerter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



