Skip to main content

Kremostlaks på rotgrønnsaker

Enkel
30min

En god og næringsrik lakserett som passer til både hverdags og fest. Fylt med grønnsaker og toppet med kremost.

3.7
(14)
Next ImageKremostlaks på rotgrønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl
vann
1 stk
fiskebuljongterning
500 g
gulrot (gjerne en blanding av gulrøtter, blomkål og persillerot)
2 ts
salt
600 g
laksefilet eller SALMA
125 g
TINE® Kremgo® Krydder eller annen smak
0.5 ts
pepper
1 ts
dill
200 g
kokte kikerter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør en stor ildfast form.

  2. Kok opp vann og buljong. Skrell og del gulrot og eventuelt andre grønnsaker i strimler, og legg dem i formen. Dryss over salt, og hell over buljongen. Sett i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter.

  3. Skjær laks i porsjonsstykker og lag et dypt kutt i hvert stykke. Legg laksebitene på grønnsakssengen, og fordel kremosten i snittene på laksen. Dryss litt salt og pepper over fisken. Tilsett de ferdigkokte kikertene.

  4. Sett i ovnen igjen i ytterligere ca, 10 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt. Pynt med litt dill ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det smaker også godt med brekkbønner eller snittbønner i stedet for kikerter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter