Marinert stekt laks

Marinert stekt laks

Kommentarer 4
  • Middels
  • 40 min
  • 15 min
Her er en oppskrift på SALMA marinert i lime, hvitløk og urter, og stekt i ovnen. Tilbehør er en nydelig mangosaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ris

2 dl ris

Fisk

1 kg SALMA

Limemarinade

1 ss olje
1 stk lime (saften av)
2 stk hakkede hvitløksfedd
2 ss hakket persille
1 ss fersk timian
¼ ts sitronpepper
1 ts salt

Mangosaus

4 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 stk hakkede vårløk
1 dl mangochutney
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 dl hakket persille

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 ºC. Finn frem en ildfast form.
  1. Limemarinade

    1. Legg laksefilet i den ildfaste formen. Bland olje, limesaft, hvitløk, persille, timian, sitronpepper og salt til en marinade, og pensle den over laksen. La fisken stå i 20 minutter før du setter den i ovnen og steker i ca. 15 minutter.
      Tips!

       Legg limeskallet til side og bruk det i mangosausen.

  2. Mangosaus

    1. Bland crème fraîche med limeskall, løk og mango chutney. Smak til med salt og pepper. Strø over persille. La sausen stå en stund i kjøleskapet før servering.
  3. Ris

    1. Kok ris som anvist på pakken.
Tips!

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo. SALMA er av den ypperste sashimikvalitet, og blir blant de internasjonalt mest anerkjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig pakket, tar det maksimalt fire timer.

Kommentar

Kommentarer

  • Liv

    5 år siden
    Hva anbefales å servere som tilbehør?Poteter? Pasta?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Jeg vil anbefale ris som tilbehør til denne retten. Pasta eller kokefaste poteter (Laila, Beate eller Astrix) vil også smake godt til. God middag!

      Kommenter  (0)


  • gro

    5 år siden
    Hvor lenge i ovnen??

    Kommenter  (4)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Gro! Her har steketiden dessverre fallt ut av oppskriften, det riktige er ca 15 minutter. Takk for tilbakemeldingen. God middag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat