Marinert stekt laks

Marinert stekt laks

4
20
Middels40 min
Her er en oppskrift på SALMA marinert i lime, hvitløk og urter, og stekt i ovnen. Tilbehør er en nydelig mangosaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ris

  • 2 dl
    ris

Fisk

  • 1 kg
    SALMA

Limemarinade

  • 1 ss
    olje
  • 1 stk
    lime (saften av)
  • 2 stk
    hakkede hvitløksfedd
  • 2 ss
    hakket persille
  • 1 ss
    fersk timian
  • ¼ ts
    sitronpepper
  • 1 ts
    salt

Mangosaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 ºC. Finn frem en ildfast form.

Limemarinade

  1. 2

    Legg laksefilet i den ildfaste formen. Bland olje, limesaft, hvitløk, persille, timian, sitronpepper og salt til en marinade, og pensle den over laksen. La fisken stå i 20 minutter før du setter den i ovnen og steker i ca. 15 minutter.

    Tips

     Legg limeskallet til side og bruk det i mangosausen.

Mangosaus

  1. 3

    Bland crème fraîche med limeskall, løk og mango chutney. Smak til med salt og pepper. Strø over persille. La sausen stå en stund i kjøleskapet før servering.

Ris

  1. 4

    Kok ris som anvist på pakken.

Tips

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo. SALMA er av den ypperste sashimikvalitet, og blir blant de internasjonalt mest anerkjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig pakket, tar det maksimalt fire timer.

Del denne oppskriften: