Skip to main content

Marinert stekt laks

Middels
40min

Her er en oppskrift på SALMA marinert i lime, hvitløk og urter, og stekt i ovnen. Tilbehør er en nydelig mangosaus.

3.9
(31)
Next ImageMarinert stekt laks

Ingredienser

Antall porsjoner

Ris

2 dl
ris

Fisk

1 kg
SALMA

Limemarinade

1 ss
olje
1 stk
lime (saften av)
2 stk
hakkede hvitløksfedd
2 ss
hakket persille
1 ss
fersk timian
0.25 ts
sitronpepper
1 ts
salt

Mangosaus

2 stk
hakkede vårløk
1 dl
mangochutney
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 dl
hakket persille

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 ºC. Finn frem en ildfast form.

Limemarinade

  1. Legg laksefilet i den ildfaste formen. Bland olje, limesaft, hvitløk, persille, timian, sitronpepper og salt til en marinade, og pensle den over laksen. La fisken stå i 20 minutter før du setter den i ovnen og steker i ca. 15 minutter.

    Tips

     Legg limeskallet til side og bruk det i mangosausen.

Mangosaus

  1. Bland crème fraîche med limeskall, løk og mango chutney. Smak til med salt og pepper. Strø over persille. La sausen stå en stund i kjøleskapet før servering.

Ris

  1. Kok ris som anvist på pakken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo. SALMA er av den ypperste sashimikvalitet, og blir blant de internasjonalt mest anerkjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig pakket, tar det maksimalt fire timer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter