Marinert stekt laks
Middels•40 min15 min
Her er en oppskrift på SALMA marinert i lime, hvitløk og urter, og stekt i ovnen. Tilbehør er en nydelig mangosaus.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ris
-
2 dlris
Fisk
-
1 kgSALMA
Limemarinade
-
1 ssolje
-
1 stklime (saften av)
-
2 stkhakkede hvitløksfedd
-
2 sshakket persille
-
1 ssfersk timian
-
¼ tssitronpepper
-
1 tssalt
Mangosaus
-
4 dl
-
2 stkhakkede vårløk
-
1 dlmangochutney
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dlhakket persille
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 ºC. Finn frem en ildfast form.
Limemarinade
-
2
Legg laksefilet i den ildfaste formen. Bland olje, limesaft, hvitløk, persille, timian, sitronpepper og salt til en marinade, og pensle den over laksen. La fisken stå i 20 minutter før du setter den i ovnen og steker i ca. 15 minutter.
Tips
Legg limeskallet til side og bruk det i mangosausen.
Mangosaus
-
3
Bland crème fraîche med limeskall, løk og mango chutney. Smak til med salt og pepper. Strø over persille. La sausen stå en stund i kjøleskapet før servering.
Ris
-
4
Kok ris som anvist på pakken.