
Marinert stekt laks
Her er en oppskrift på SALMA marinert i lime, hvitløk og urter, og stekt i ovnen. Tilbehør er en nydelig mangosaus.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ris
Fisk
Limemarinade
Mangosaus
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 ºC. Finn frem en ildfast form.
Limemarinade
- 2
Legg laksefilet i den ildfaste formen. Bland olje, limesaft, hvitløk, persille, timian, sitronpepper og salt til en marinade, og pensle den over laksen. La fisken stå i 20 minutter før du setter den i ovnen og steker i ca. 15 minutter.
Tips
Legg limeskallet til side og bruk det i mangosausen.
Mangosaus
- 3
Bland crème fraîche med limeskall, løk og mango chutney. Smak til med salt og pepper. Strø over persille. La sausen stå en stund i kjøleskapet før servering.
Ris
- 4
Kok ris som anvist på pakken.
Tips
SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo. SALMA er av den ypperste sashimikvalitet, og blir blant de internasjonalt mest anerkjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig pakket, tar det maksimalt fire timer.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

