Sylta laks med pepperrotkrem
Enkel•60 min min
En klassiker som i forbindelse med jubileumsmenyen for 1814 har fått en ny renessanse på matbordet. Herlig syltet laks med smakfull pepperrotkrem. Passer som en nydelig forrett eller som smårett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 glaksefilet uten skinn og ben
-
3 sssalt
-
3 sssukker
-
1 dleplesidereddik
-
1 dlsukker
-
2 dlvann
-
1 stklaurbærblad
-
10 stkhel svart pepper
Pepperrotkrem
-
2 dl
-
2 ssfrisk pepperrot
-
¼ tssitronsaft
-
⅛ tssalt
-
1 dlfrisk dill
Slik gjør du det
-
1
Dryss laksefileten med salt og sukker. La blandingen ligge på fisken i 20 - 30 minutter før du skyller det vekk og klapper fisken tørr med kjøkkenpapir.
-
2
Skjær laksen i porsjonsbiter.
-
3
Kok opp eddik, sukker, vann, laurbærblad og hel pepper. La det koke til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over laksebitene. Sørg for at laksen blir dekket av laken. La stå kjølig i et døgn.
Pepperrotkrem
-
4
Skrell og finriv pepperrot. Pisk sammen rømme og pepperrot. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft.
-
5
Server sylta laks med frisk dill og pepperrotkrem.