Sylta laks med pepperrotkrem

Sylta laks med pepperrotkrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
En klassiker som i forbindelse med jubileumsmenyen for 1814 har fått en ny renessanse på matbordet. Herlig syltet laks med smakfull pepperrotkrem. Passer som en nydelig forrett eller som smårett.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g laksefilet uten skinn og ben
3 ss salt
3 ss sukker
1 dl eplesidereddik
1 dl sukker
2 dl vann
1 stk laurbærblad
10 stk hel svart pepper

Pepperrotkrem

2 dl TINE Seterrømme
2 ss frisk pepperrøtter
¼ ts sitronsaft
⅛ ts salt
1 dl frisk dill

Slik gjør du det

    1. Dryss laksefileten med salt og sukker. La blandingen ligge på fisken i 20 - 30 minutter før du skyller det vekk og klapper fisken tørr med kjøkkenpapir.
    2. Skjær laksen i porsjonsbiter.
    3. Kok opp eddik, sukker, vann, laurbærblad og hel pepper. La det koke til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over laksebitene. Sørg for at laksen blir dekket av laken. La stå kjølig i et døgn.
  1. Pepperrotkrem

    1. Skrell og finriv pepperrot. Pisk sammen rømme og pepperrot. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft.
    2. Server sylta laks med frisk dill og pepperrotkrem.
Tips!

Det går fint å bruke pepperrot på tube i stedet for frisk pepperrot.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat