Andeconfit med potetmos og rødkålsalat
And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
RØDKÅLSALAT
Fremgangsmåte
- 1
Ha andelårene i en form. Gni godt med maldonsalt, dekk med plast og la stå kaldt i 6-8 timer, gjerne over natten.
- 2
Sett ovnen på 150 °C. Tørk saltet av lårene og ha dem i en liten ildfast form med hvitløkfedd, pepper, timian og rosmarin. Dekk lårene med olje eller andefett.
- 3
Stek andelårene i ovnen i 1,5 - 2 timer, eller til kjøttet skal falle av beinet.
Tips
Alternativt kan du steke lårene på 100 °C i 4 - 5 timer.
- 4
Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos godt med smør, kremfløte, salt og pepper.
- 5
snitt rødkål og fennikel. Vend med saften fra sitronen, litt finrevet sitronskall og olivenolje. La stå å trekke i ca. 10 minutter. Vend inn hakket persille og nøtter.
Tips
Det finnes ferdig konfitert andelår å få kjøpt, enten vakuumpakket eller hermetiserte. Det er et godt alternativ om du har dårlig med tid.