Skip to main content

Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

Enkel
2t

And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.

3.6
(46)
Next ImageAndeconfit med potetmos og rødkålsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
andelår
2 ss
salt (maldonsalt)
1 stk
hvitløk
1 ts
pepperkorn
2 kvist
timian
2 stk
rosmarin
6 dl
solsikkeolje (ev. andefett)

POTETMOS

1 kg
mandelpotet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

RØDKÅLSALAT

0.25 stk
rødkål
0.5 stk
fennikel
0.5 stk
sitron
2 ss
olivenolje
2 ss
bladpersille
4 ss
hakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Ha andelårene i en form. Gni godt med maldonsalt, dekk med plast og la stå kaldt i 6-8 timer, gjerne over natten.

  2. Sett ovnen på 150 °C. Tørk saltet av lårene og ha dem i en liten ildfast form med hvitløkfedd, pepper, timian og rosmarin. Dekk lårene med olje eller andefett.

  3. Stek andelårene i ovnen i 1,5 - 2 timer, eller til kjøttet skal falle av beinet.

    Tips

    Alternativt kan du steke lårene på 100 °C i 4 - 5 timer.

  4. Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos godt med smør, kremfløte, salt og pepper.

  5. snitt rødkål og fennikel. Vend med saften fra sitronen, litt finrevet sitronskall og olivenolje. La stå å trekke i ca. 10 minutter. Vend inn hakket persille og nøtter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det finnes ferdig konfitert andelår å få kjøpt, enten vakuumpakket eller hermetiserte. Det er et godt alternativ om du har dårlig med tid.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter