Andeconfit med potetmos og rødkålsalat
And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.
Enkel•2 t•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk andelår
- 2 ss salt, (maldonsalt)
- 1 stykk hvitløk
- 1 ts pepperkorn
- 2 kvist timian
- 2 stykk rosmarin
- 6 dl solsikkeolje, (ev. andefett)
POTETMOS
- 1 kg mandelpotet
- 200 g TINE® Meierismør
- 1 dl TINE® Kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
RØDKÅLSALAT
- 0.25 stykk rødkål
- 0.5 stykk fennikel
- 0.5 stykk sitron
- 2 ss olivenolje
- 2 ss bladpersille
- 4 ss hakkede hasselnøtter
Slik gjør du
1
Ha andelårene i en form. Gni godt med maldonsalt, dekk med plast og la stå kaldt i 6-8 timer, gjerne over natten.
2
Sett ovnen på 150 °C. Tørk saltet av lårene og ha dem i en liten ildfast form med hvitløkfedd, pepper, timian og rosmarin. Dekk lårene med olje eller andefett.
3
Stek andelårene i ovnen i 1,5 - 2 timer, eller til kjøttet skal falle av beinet.
TipsAlternativt kan du steke lårene på 100 °C i 4 - 5 timer.
4
Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos godt med smør, kremfløte, salt og pepper.
5
snitt rødkål og fennikel. Vend med saften fra sitronen, litt finrevet sitronskall og olivenolje. La stå å trekke i ca. 10 minutter. Vend inn hakket persille og nøtter.
TipsDet finnes ferdig konfitert andelår å få kjøpt, enten vakuumpakket eller hermetiserte. Det er et godt alternativ om du har dårlig med tid.