Andebryst med pastinakkpure
Et skikkelig festmåltid. Rosastekt andebryst med kremet pastinakkpure.
Middels•1 t 20 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk andebryst
- 1 ss TINE® Meierismør, (til steking av eplebåter)
- 1 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
- 2 stilk frisk rosmarin
- 500 g pastinakk
- 1 l vann
- 1 ts salt
- 1 dl TINE® Matfløte
- 140 g kaldt TINE® Meierismør
- 1 ts nykvernet pepper
- 4 stykk gulrot
- 4 stykk eple
- 1 stykk appelsin
Slik gjør du
1
Skrell og del pastinakk i mindre biter. Legg pastinakkbiter i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok dem helt møre. Hell av kokevannet og la den dampe av seg restfuktigheten.
2
Mos pastinakk ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og fløte. Kjør maskinen til du har en helt glatt krem og smak til med salt og kvernet pepper.
3
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene, omtrent som ribbesvor. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper på begge sider.
4
Legg med skinnsiden ned i en kald panne (ikke smør eller fett i pannen), sett på full varme og stek i 7-8 min (til gyllen brun farge). Snu over på kjøttsiden og stek i 1-2 min.
5
Ta andebrystet ut av pannen, legg det i ildfast form med folie/lokk over og la hvile i ca. 10 min.
6
Ta av folien og la andebrystet stå i stekeovnen i 8-10 min. Fettsiden skal være sprø og mørk gyllen, og kjøttet saftig og rosa. Ta folien / lokket på igjen og la hvile ca. 10 min før servering.
7
Skrell gulrøtter og skjær gulrøttene i staver. Kok møre i vann. Kutt eplene i båter og stek i smør i en stekepanne på middels varme til eplebåtene er gylne. Skrell appelsinen og skjær i biter.
8
Skjær andebryst i skiver og server med pastinakkpure, gulrotstaver, eplebåter og appelsinbiter.
TipsBruk en skarp og spiss kniv til å snitte et rutemønster i fettsiden på andebrystet og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.