Andebryst med pastinakkpure
Utførelse
MiddelsTid
Et skikkelig festmåltid. Rosastekt andebryst med kremet pastinakkpure.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
2 stk | andebryst |
1 ss | TINE Meierismør (til steking av eplebåter) |
1 ts | salt |
½ ts | nykvernet pepper |
2 stilker | frisk rosmarin |
500 g | pastinakk |
1 l | vann |
1 ts | salt |
1 dl | TINE Matfløte |
140 g | kaldt TINE Meierismør |
1 ts | nykvernet pepper |
4 stk | gulrøtter |
4 stk | epler |
1 stk | appelsin |
Slik gjør du det
- Skrell og del pastinakk i mindre biter. Legg pastinakkbiter i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok dem helt møre. Hell av kokevannet og la den dampe av seg restfuktigheten.
- Mos pastinakk ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og fløte. Kjør maskinen til du har en helt glatt krem og smak til med salt og kvernet pepper.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene, omtrent som ribbesvor. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper på begge sider.
- Legg med skinnsiden ned i en kald panne (ikke smør eller fett i pannen), sett på full varme og stek i 7-8 min (til gyllen brun farge). Snu over på kjøttsiden og stek i 1-2 min.
- Ta andebrystet ut av pannen, legg det i ildfast form med folie/lokk over og la hvile i ca. 10 min.
- Ta av folien og la andebrystet stå i stekeovnen i 8-10 min. Fettsiden skal være sprø og mørk gyllen, og kjøttet saftig og rosa. Ta folien / lokket på igjen og la hvile ca. 10 min før servering.
- Skrell gulrøtter og skjær gulrøttene i staver. Kok møre i vann. Kutt eplene i båter og stek i smør i en stekepanne på middels varme til eplebåtene er gylne. Skrell appelsinen og skjær i biter.
- Skjær andebryst i skiver og server med pastinakkpure, gulrotstaver, eplebåter og appelsinbiter.
Tips:
Bruk en skarp og spiss kniv til å snitte et rutemønster i fettsiden på andebrystet og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.