Håndkle og blad
Andebryst med pastinakkpure
(1212)

Andebryst med pastinakkpure

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Et skikkelig festmåltid. Rosastekt andebryst med kremet pastinakkpure.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkandebryst
1 ssTINE Meierismør (til steking av eplebåter)
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
2 stilkerfrisk rosmarin
500 gpastinakk
1 lvann
1 tssalt
1 dlTINE Matfløte
140 gkaldt TINE Meierismør
1 tsnykvernet pepper
4 stkgulrøtter
4 stkepler
1 stkappelsin
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Skrell og del pastinakk i mindre biter. Legg pastinakkbiter i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok dem helt møre. Hell av kokevannet og la den dampe av seg restfuktigheten.
  2. Mos pastinakk ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og fløte. Kjør maskinen til du har en helt glatt krem og smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene, omtrent som ribbesvor. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper på begge sider.
  4. Legg med skinnsiden ned i en kald panne (ikke smør eller fett i pannen), sett på full varme og stek i 7-8 min (til gyllen brun farge). Snu over på kjøttsiden og stek i 1-2 min.
  5. Ta andebrystet ut av pannen, legg det i ildfast form med folie/lokk over og la hvile i ca. 10 min.
  6. Ta av folien og la andebrystet stå i stekeovnen i 8-10 min. Fettsiden skal være sprø og mørk gyllen, og kjøttet saftig og rosa. Ta folien / lokket på igjen og la hvile ca. 10 min før servering.
  7. Skrell gulrøtter og skjær gulrøttene i staver. Kok møre i vann. Kutt eplene i båter og stek i smør i en stekepanne på middels varme til eplebåtene er gylne. Skrell appelsinen og skjær i biter.
  8. Skjær andebryst i skiver og server med pastinakkpure, gulrotstaver, eplebåter og appelsinbiter.
Blått hjerte
Tips!

Bruk en skarp og spiss kniv til å snitte et rutemønster i fettsiden på andebrystet og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat