Andebryst med pastinakkpure
Middels•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkandebryst
-
1 ssTINE® Meierismør (til steking av eplebåter)
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
2 stilkerfrisk rosmarin
-
500 gpastinakk
-
1 lvann
-
1 tssalt
-
1 dl
-
140 gkaldt TINE® Meierismør
-
1 tsnykvernet pepper
-
4 stkgulrøtter
-
4 stkepler
-
1 stkappelsin
Slik gjør du det
-
1
Skrell og del pastinakk i mindre biter. Legg pastinakkbiter i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok dem helt møre. Hell av kokevannet og la den dampe av seg restfuktigheten.
-
2
Mos pastinakk ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og fløte. Kjør maskinen til du har en helt glatt krem og smak til med salt og kvernet pepper.
-
3
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene, omtrent som ribbesvor. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper på begge sider.
-
4
Legg med skinnsiden ned i en kald panne (ikke smør eller fett i pannen), sett på full varme og stek i 7-8 min (til gyllen brun farge). Snu over på kjøttsiden og stek i 1-2 min.
-
5
Ta andebrystet ut av pannen, legg det i ildfast form med folie/lokk over og la hvile i ca. 10 min.
-
6
Ta av folien og la andebrystet stå i stekeovnen i 8-10 min. Fettsiden skal være sprø og mørk gyllen, og kjøttet saftig og rosa. Ta folien / lokket på igjen og la hvile ca. 10 min før servering.
-
7
Skrell gulrøtter og skjær gulrøttene i staver. Kok møre i vann. Kutt eplene i båter og stek i smør i en stekepanne på middels varme til eplebåtene er gylne. Skrell appelsinen og skjær i biter.
-
8
Skjær andebryst i skiver og server med pastinakkpure, gulrotstaver, eplebåter og appelsinbiter.