Andebryst med pastinakkpure

Andebryst med pastinakkpure

0
 • Middels
 • 80 min
Et skikkelig festmåltid. Rosastekt andebryst med kremet pastinakkpure.

Ingredienser

2 stk andebryst
1 ss TINE Meierismør (til steking av eplebåter)
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 stilker frisk rosmarin
500 g pastinakk
1 l vann
1 ts salt
1 dl TINE Matfløte
140 g kaldt TINE Meierismør
1 ts nykvernet pepper
4 stk gulrøtter
4 stk epler
1 stk appelsin

Slik gjør du det

  1. Skrell og del pastinakk i mindre biter. Legg pastinakkbiter i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok dem helt møre. Hell av kokevannet og la den dampe av seg restfuktigheten.
  2. Mos pastinakk ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og fløte. Kjør maskinen til du har en helt glatt krem og smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene, omtrent som ribbesvor. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper på begge sider.
  4. Legg med skinnsiden ned i en kald panne (ikke smør eller fett i pannen), sett på full varme og stek i 7-8 min (til gyllen brun farge). Snu over på kjøttsiden og stek i 1-2 min.
  5. Ta andebrystet ut av pannen, legg det i ildfast form med folie/lokk over og la hvile i ca. 10 min.
  6. Ta av folien og la andebrystet stå i stekeovnen i 8-10 min. Fettsiden skal være sprø og mørk gyllen, og kjøttet saftig og rosa. Ta folien / lokket på igjen og la hvile ca. 10 min før servering.
  7. Skrell gulrøtter og skjær gulrøttene i staver. Kok møre i vann. Kutt eplene i båter og stek i smør i en stekepanne på middels varme til eplebåtene er gylne. Skrell appelsinen og skjær i biter.
  8. Skjær andebryst i skiver og server med pastinakkpure, gulrotstaver, eplebåter og appelsinbiter.
Tips

Bruk en skarp og spiss kniv til å snitte et rutemønster i fettsiden på andebrystet og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat