Andebryst med pastinakkpure

Andebryst med pastinakkpure

0
12
Middels80 min
Et skikkelig festmåltid. Rosastekt andebryst med kremet pastinakkpure.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    andebryst
  • 1 ss
    TINE Meierismør (til steking av eplebåter)
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 2 stilker
    frisk rosmarin
  • 500 g
    pastinakk
  • 1 l
    vann
  • 1 ts
    salt
  • 1 dl
  • 140 g
  • 1 ts
    nykvernet pepper
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 4 stk
    epler
  • 1 stk
    appelsin

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og del pastinakk i mindre biter. Legg pastinakkbiter i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok dem helt møre. Hell av kokevannet og la den dampe av seg restfuktigheten.

  2. 2

    Mos pastinakk ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og fløte. Kjør maskinen til du har en helt glatt krem og smak til med salt og kvernet pepper.

  3. 3

    Forvarm stekeovnen til 200 grader. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene, omtrent som ribbesvor. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper på begge sider.

  4. 4

    Legg med skinnsiden ned i en kald panne (ikke smør eller fett i pannen), sett på full varme og stek i 7-8 min (til gyllen brun farge). Snu over på kjøttsiden og stek i 1-2 min.

  5. 5

    Ta andebrystet ut av pannen, legg det i ildfast form med folie/lokk over og la hvile i ca. 10 min.

  6. 6

    Ta av folien og la andebrystet stå i stekeovnen i 8-10 min. Fettsiden skal være sprø og mørk gyllen, og kjøttet saftig og rosa. Ta folien / lokket på igjen og la hvile ca. 10 min før servering.

  7. 7

    Skrell gulrøtter og skjær gulrøttene i staver. Kok møre i vann. Kutt eplene i båter og stek i smør i en stekepanne på middels varme til eplebåtene er gylne. Skrell appelsinen og skjær i biter.

  8. 8

    Skjær andebryst i skiver og server med pastinakkpure, gulrotstaver, eplebåter og appelsinbiter.

Tips

Bruk en skarp og spiss kniv til å snitte et rutemønster i fettsiden på andebrystet og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

Del denne oppskriften: