Skip to main content

Crème brûlée

Enkel
1t

Crème brûlée er den perfekte dessert og med denne oppskriften kan du imponere stort. Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. Visste du at du ikke er avhengig av en crème brûlée-brenner for å lage den karamelliserte toppen?

4.1
(725)

Ingredienser

Antall porsjoner

Crème brûlée

5 ss
sukker
1 stk
vaniljestang eller ev. 1 ss vaniljesukker
4 stk
eggeplomme

Til gratinering

6 ts
sukker

Forslag til servering

1 dl
10 stk
bringebær

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill egg.

  2. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen.

  3. Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.

  4. Stek i ovnen på nederste rille på 150 °C, til desserten stivner, 30-40 minutter. Avkjøl.

  5. Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har.

    Tips

    Pass på – det går raskere enn du tror! 

Forslag til servering

  1. Server gjerne med litt pisket krem og bringebær til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Desserten kan med fordel lages dagen før, men selve karamelliseringen av sukkeret bør skje like før servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter