
Jule-ostekake
Herlig og frisk ostekake med smak av jul. Denne ostekaken er den perfekte avslutningen på julemiddagen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ostekake
Gelé
Fremgangsmåte
Ostekake
- 1
Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk kremfløte til luftig krem. Bland sammen eggedosis med Kesam®.
- 2
Klem ut vannet av gelatinen og bland det med limesaften og smelt det i en kjele og la det avkjøle litt. Vend forsiktig pisket krem inn i kesamblandingen. Bland deretter inn gelatinen i en tynn stråle og rør om.
- 3
Legg lagvis med kesamblandingen og knuste pepperkaker. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 1 time.
Gelélokk
- 4
Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter.
- 5
Ha juice i en kjele og tilsett kanelstang, vaniljestang og kirsebær og kok opp. La det trekke i ca. 10 minutter. Sil av krydder og kirsebær og ta vare på noen av kirsebærene til topping.
- 6
Klem ut vann fra gelatinplatene og bland inn med juicen. Avkjøl blandingen til romtemperatur før den helles over toppen av ostekakene. La stå i kjøleskapet til geléen er stiv. Pynt med kirsebær og pepperkake før servering.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


