Jule-ostekake
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ostekake
-
1 beger
-
3 dl
-
2 stkegg
-
150 gsukker
-
6 stkgelatinplater
-
1 stklime saften av
-
200 gknuste pepperkaker
Gelé
-
5 dl
-
200 gfrosne kirsebær
-
1 stkkanelstang
-
1 stkvaniljestang
-
4 stkgelatinplater
Slik gjør du det
Ostekake
-
1
Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk kremfløte til luftig krem. Bland sammen eggedosis med Kesam®.
-
2
Klem ut vannet av gelatinen og bland det med limesaften og smelt det i en kjele og la det avkjøle litt. Vend forsiktig pisket krem inn i kesamblandingen. Bland deretter inn gelatinen i en tynn stråle og rør om.
-
3
Legg lagvis med kesamblandingen og knuste pepperkaker. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 1 time.
Gelélokk
-
4
Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter.
-
5
Ha juice i en kjele og tilsett kanelstang, vaniljestang og kirsebær og kok opp. La det trekke i ca. 10 minutter. Sil av krydder og kirsebær og ta vare på noen av kirsebærene til topping.
-
6
Klem ut vann fra gelatinplatene og bland inn med juicen. Avkjøl blandingen til romtemperatur før den helles over toppen av ostekakene. La stå i kjøleskapet til geléen er stiv. Pynt med kirsebær og pepperkake før servering.