Antall porsjoner
4
1. Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk kremfløte til luftig krem. Bland sammen eggedosis med Kesam®.
2. Klem ut vannet av gelatinen og bland det med limesaften og smelt det i en kjele og la det avkjøle litt. Vend forsiktig pisket krem inn i kesamblandingen. Bland deretter inn gelatinen i en tynn stråle og rør om.
3. Legg lagvis med kesamblandingen og knuste pepperkaker. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 1 time.
4. Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter.
5. Ha juice i en kjele og tilsett kanelstang, vaniljestang og kirsebær og kok opp. La det trekke i ca. 10 minutter. Sil av krydder og kirsebær og ta vare på noen av kirsebærene til topping.
6. Klem ut vann fra gelatinplatene og bland inn med juicen. Avkjøl blandingen til romtemperatur før den helles over toppen av ostekakene. La stå i kjøleskapet til geléen er stiv. Pynt med kirsebær og pepperkake før servering.
Tips
Jule-ostekake
Herlig og frisk ostekake med smak av jul. Denne ostekaken er den perfekte avslutningen på julemiddagen.