Skip to main content

Jule-ostekake

Enkel
1t 20min

Herlig og frisk ostekake med smak av jul. Denne ostekaken er den perfekte avslutningen på julemiddagen.

4.2
(31)
Next ImageJule-ostekake

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostekake

2 stk
egg
150 g
sukker
6 stk
gelatinplate
1 stk
lime saften av
200 g
knuste pepperkake

Gelé

200 g
frosne kirsebær
1 stk
kanelstang
1 stk
vaniljestang
4 stk
gelatinplate

Fremgangsmåte

Ostekake

  1. Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk kremfløte til luftig krem. Bland sammen eggedosis med Kesam®.

  2. Klem ut vannet av gelatinen og bland det med limesaften og smelt det i en kjele og la det avkjøle litt. Vend forsiktig pisket krem inn i kesamblandingen. Bland deretter inn gelatinen i en tynn stråle og rør om.

  3. Legg lagvis med kesamblandingen og knuste pepperkaker. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 1 time.

Gelélokk

  1. Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter.

  2. Ha juice i en kjele og tilsett kanelstang, vaniljestang og kirsebær og kok opp. La det trekke i ca. 10 minutter. Sil av krydder og kirsebær og ta vare på noen av kirsebærene til topping.

  3. Klem ut vann fra gelatinplatene og bland inn med juicen. Avkjøl blandingen til romtemperatur før den helles over toppen av ostekakene. La stå i kjøleskapet til geléen er stiv. Pynt med kirsebær og pepperkake før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kirsebærene kan brukes som topping på ostekaken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter