Jule-ostekake

Jule-ostekake

0
2
Enkel80 min
Herlig og frisk ostekake med smak av jul. Denne ostekaken er den perfekte avslutningen på julemiddagen. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostekake

Gelé

  • 5 dl
    Sunniva® Presset Eple og Appelsin med kanel og kardemomme
  • 200 g
    frosne kirsebær
  • 1 stk
    kanelstang
  • 1 stk
    vaniljestang
  • 4 stk
    gelatinplater

Slik gjør du det

Ostekake

  1. 1

    Legg gelatin i kaldt vann i minimin 5 minutter. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk kremfløte til luftig krem. Bland sammen eggedosis med Kesam.

  2. 2

    Klem ut vannet av gelatinen og bland det med limesaften og smelt det i en kjele og la det avkjøle litt. Vend forsiktig pisket krem inn i kesamblandingen. Bland deretter inn gelatinen i en tynn stråle og rør om.

  3. 3

    Legg lagvis med kesamblandingen og knuste pepperkaker. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 1 time.

Gelélokk

  1. 4

    Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter.

  2. 5

    Ha juice i en kjele og tilsett kanelstang, kardemomme og kirsebær og kok opp. La det trekke i ca. 10 minutter. Sil av krydder og kirsebær og ta vare på noen av kirsebærene til topping.

  3. 6

    Klem ut vann fra gelatinplatene og bland inn med juicen. Avkjøl blandingen til romtemperatur før den helles over toppen av ostekakene. La stå i kjøleskapet til geléen er stiv. Pynt med kirsebær og pepperkake før servering.

Tips

Kirsebærene kan brukes som topping på ostekaken.

Del denne oppskriften: