Jule-ostekake
Herlig og frisk ostekake med smak av jul. Denne ostekaken er den perfekte avslutningen på julemiddagen.
Enkel•1 t 20 min•4 personer
Ingredienser
Ostekake
- 1 beger Kesam® Vanilje laktosefri
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 2 stykk egg
- 150 g sukker
- 6 stykk gelatinplate
- 1 stykk lime, saften av
- 200 g knuste pepperkake
Gelé
- 5 dl Sunniva® Presset Eple og Appelsin med kanel og kardemomme
- 200 g frosne kirsebær
- 1 stykk kanelstang
- 1 stykk vaniljestang
- 4 stykk gelatinplate
Slik gjør du
Ostekake
1
Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk kremfløte til luftig krem. Bland sammen eggedosis med Kesam®.
2
Klem ut vannet av gelatinen og bland det med limesaften og smelt det i en kjele og la det avkjøle litt. Vend forsiktig pisket krem inn i kesamblandingen. Bland deretter inn gelatinen i en tynn stråle og rør om.
3
Legg lagvis med kesamblandingen og knuste pepperkaker. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 1 time.
Gelélokk
1
Legg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter.
2
Ha juice i en kjele og tilsett kanelstang, vaniljestang og kirsebær og kok opp. La det trekke i ca. 10 minutter. Sil av krydder og kirsebær og ta vare på noen av kirsebærene til topping.
3
Klem ut vann fra gelatinplatene og bland inn med juicen. Avkjøl blandingen til romtemperatur før den helles over toppen av ostekakene. La stå i kjøleskapet til geléen er stiv. Pynt med kirsebær og pepperkake før servering.
TipsKirsebærene kan brukes som topping på ostekaken.