Ostekake i porsjonsglass

Ostekake i porsjonsglass

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 120 min
Med stivnet ostefyll og gelé på skrå er dette en morsom vri på den tradisjonelle ostekaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

12 stk digestive kjeks
3 ss TINE Meierismør
1 pakke sitrongelepulver
200 g TINE Kremgo’® Naturell
3 ss melis
3 dl TINE Kremfløte
1 pakke Piano Jordbærgelé
8 stk jordbær

Slik gjør du det

    1. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland godt. Legg et lag kjeksbunn i hvert porsjonsglass og press jevnt sammen.
    2. Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halvparten av angitt vannmengde. Avkjøl noe.
    3. Pisk kremost og melis luftig. Spe med sitrongeleen mens vispen går til en jevn røre. Pisk fløte til krem og vend inn.
    4. Sett glassene skjevt ved å plassere dem i små skåler eller tom eggkartong. Fordel ostekakerøre i og la stivne, ca. 1 time i kjøleskapet.
      Tips!

      Poenget er at de skal stå skjevt slik at ostekaken stivner skjevt i glasset. Det viktige er at glassene har nok støtte slik at de ikke tipper over når du heller i røren.

    5. Smelt jordbærgelé på svak varme. Avkjøl noe så ikke geleen smelter ostekaken når den helles over. Sett glassene med ostekake rett og fyll opp med gelé. Sett kaldt til geleen er stiv 3-4 timer.
    6. Pynt med jordbær før servering.
Tips!

Denne kaken kan også lages i en rund, liten springform og serveres på tradisjonelt vis.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Camilla Olsen

    2 år siden
    Skal man bruke halvparten av vannet til jordbær gelen også?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Camilla, Du skal bruke alt vannet i jordbær gelen :) God bakst!

      Kommenter  (3)


  • Jul

    2 år siden
    Spre med sitrongelen? Hva menes med dette?

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jul, å spe betyr at du tilfører litt og litt av gelen i en tynn stråle mens du vipser jevnt :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Charlotte

    2 år siden
    Hei! Går det å lage denne kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet til dagen etter?:)

    Kommenter  (77)


  • Magnus

    2 år siden
    Hei! Kjøpte en lignende kremost i naturell bare av merket Apetina, siden kremgo naturell ikke fantes i butikken. Vil den fungere i oppskriften?

    Kommenter  (0)


  • Mette

    3 år siden
    1 porsjon = 1 glass til én person eller?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mette, Det stemmer. 1 porsjon = 1 glass :) Lykke til!

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat