Oppskrift på New York Cheesecake
5

New York ostekake

(85)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

New York Cheesecake er en klassisk amerikansk ostekake. Den er mektig, god og fløyelsmyk i konsistensen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

12

Ingredienser

Bunn

200 gvalnøtter
60 gsukker
55 gTINE Meierismør

Kaken

900 gTINE Kremgo’® Naturell
285 gsukker
1 stkvaniljestang
4 stkegg
1 ½ dlTINE Kremfløte

Hvit topping

5 dlTINE Lettrømme 18 %
60 gsukker
1 stkvaniljestang

Slik gjør du det

  • Bunn

    1. Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukker. Tilsett smeltet smør og bland godt sammen. Press nøttemassen i en 25-28 cm rund springform. Stek i ca. 15 minutter på 180 °C.
  • Fyll

    1. Ha kremost, sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle og visp luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
    2. Tilsett et egg om gangen til det er godt blandet, men ikke mer. Ha i fløte og vanilje-ekstrakt, og miks det kun til alt er godt blandet.
    3. Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 °C og kle aluminiumsfolie rundt bakeformen.
    4. Sett formen i vannbad, og hell røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150 °C i ca. 1 time og 40 minutter.

      Tips:

      Ferdig cheesecake er ganske så lys, men den kan ha noen få, små gyllenbrune prikker på toppen når den er ferdig.

  • Hvit topping

    1. Bland rømme sukker og frø fra vaniljestang godt sammen. Hell over den varme ostekaken.
    2. Stek ostekaken i ytterligere 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la hvile i 15 minutter.
    3. Skjær med en kniv rundt kanten av ostekaken og sett kaldt til dagen etter.

Tips:

Når du lager denne ostekaken, er det viktig at ingrediensene er romtemperert for best resultat

Kommentarer