
New York ostekake
New York Cheesecake er en klassisk amerikansk ostekake. Den er mektig, god og fløyelsmyk i konsistensen.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Fremgangsmåte
- 1
Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukker. Tilsett smeltet smør og bland godt sammen. Press nøttemassen i en 25-28 cm rund springform. Stek i ca. 15 minutter på 180 °C.
Fyll
- 2
Ha kremost, sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle og visp luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
- 3
Tilsett et egg om gangen til det er godt blandet, men ikke mer. Ha i fløte og vanilje-ekstrakt, og miks det kun til alt er godt blandet.
- 4
Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 °C og kle aluminiumsfolie rundt bakeformen.
- 5
Sett formen i vannbad, og hell røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150 °C i ca. 1 time og 40 minutter.
Tips
Ferdig cheesecake er ganske så lys, men den kan ha noen få, små gyllenbrune prikker på toppen når den er ferdig.
Hvit topping
- 6
Bland rømme sukker og frø fra vaniljestang godt sammen. Hell over den varme ostekaken.
- 7
Stek ostekaken i ytterligere 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la hvile i 15 minutter.
- 8
Skjær med en kniv rundt kanten av ostekaken og sett kaldt til dagen etter.
Tips
Når du lager denne ostekaken, er det viktig at ingrediensene er romtemperert for best resultat