New York ostekake
New York Cheesecake er en klassisk amerikansk ostekake. Den er mektig, god og fløyelsmyk i konsistensen.
Enkel•2 t 20 min•12 personer
Ingredienser
Bunn
- 200 g valnøtter
- 60 g sukker
- 55 g TINE® Meierismør
Kaken
- 900 g TINE® Kremgo® Naturell
- 285 g sukker
- 1 stykk vaniljestang
- 4 stykk egg
- 1.5 dl TINE® Kremfløte
Hvit topping
- 5 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 60 g sukker
- 1 stykk vaniljestang
Slik gjør du
1
Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukker. Tilsett smeltet smør og bland godt sammen. Press nøttemassen i en 25-28 cm rund springform. Stek i ca. 15 minutter på 180 °C.
Fyll
1
Ha kremost, sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle og visp luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
2
Tilsett et egg om gangen til det er godt blandet, men ikke mer. Ha i fløte og vanilje-ekstrakt, og miks det kun til alt er godt blandet.
3
Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 °C og kle aluminiumsfolie rundt bakeformen.
4
Sett formen i vannbad, og hell røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150 °C i ca. 1 time og 40 minutter.
TipsFerdig cheesecake er ganske så lys, men den kan ha noen få, små gyllenbrune prikker på toppen når den er ferdig.
Hvit topping
1
Bland rømme sukker og frø fra vaniljestang godt sammen. Hell over den varme ostekaken.
2
Stek ostekaken i ytterligere 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la hvile i 15 minutter.
3
Skjær med en kniv rundt kanten av ostekaken og sett kaldt til dagen etter.
TipsNår du lager denne ostekaken, er det viktig at ingrediensene er romtemperert for best resultat