New York ostekake
Enkel•140 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
200 gvalnøtter
-
60 gsukker
-
55 g
Kaken
-
900 g
-
285 gsukker
-
1 stkvaniljestang
-
4 stkegg
-
1 ½ dl
Hvit topping
-
5 dl
-
60 gsukker
-
1 stkvaniljestang
Slik gjør du det
-
1
Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukker. Tilsett smeltet smør og bland godt sammen. Press nøttemassen i en 25-28 cm rund springform. Stek i ca. 15 minutter på 180 °C.
Fyll
-
2
Ha kremost, sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle og visp luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
-
3
Tilsett et egg om gangen til det er godt blandet, men ikke mer. Ha i fløte og vanilje-ekstrakt, og miks det kun til alt er godt blandet.
-
4
Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 °C og kle aluminiumsfolie rundt bakeformen.
-
5
Sett formen i vannbad, og hell røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150 °C i ca. 1 time og 40 minutter.
Tips
Ferdig cheesecake er ganske så lys, men den kan ha noen få, små gyllenbrune prikker på toppen når den er ferdig.
Hvit topping
-
6
Bland rømme sukker og frø fra vaniljestang godt sammen. Hell over den varme ostekaken.
-
7
Stek ostekaken i ytterligere 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la hvile i 15 minutter.
-
8
Skjær med en kniv rundt kanten av ostekaken og sett kaldt til dagen etter.