New York ostekake

New York ostekake

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 140 min
New York Cheesecake er en klassisk amerikansk ostekake. Den er mektig, god og fløyelsmyk i konsistensen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

200 g valnøtter
60 g sukker
55 g TINE Meierismør

Kaken

900 g TINE Kremgo’® Naturell
285 g sukker
1 stk vaniljestang
4 stk egg
1 ½ dl TINE Kremfløte

Hvit topping

5 dl TINE Lettrømme 18 %
60 g sukker
1 stk vaniljestang

Slik gjør du det

    1. Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukker. Tilsett smeltet smør og bland godt sammen. Press nøttemassen i en 25-28 cm rund springform. Stek i ca. 15 minutter på 180 °C.
  1. Fyll

    1. Ha kremost, sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle og visp luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
    2. Tilsett et egg om gangen til det er godt blandet, men ikke mer. Ha i fløte og vanilje-ekstrakt, og miks det kun til alt er godt blandet.
    3. Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 °C og kle aluminiumsfolie rundt bakeformen.
    4. Sett formen i vannbad, og hell røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150 °C i ca. 1 time og 40 minutter.
      Tips!

      Ferdig cheesecake er ganske så lys, men den kan ha noen få, små gyllenbrune prikker på toppen når den er ferdig.

  2. Hvit topping

    1. Bland rømme sukker og frø fra vaniljestang godt sammen. Hell over den varme ostekaken.
    2. Stek ostekaken i ytterligere 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la hvile i 15 minutter.
    3. Skjær med en kniv rundt kanten av ostekaken og sett kaldt til dagen etter.
Tips!

Når du lager denne ostekaken, er det viktig at ingrediensene er romtemperert for best resultat

Kommentar

Kommentarer

  • Mette

    2 år siden
    Hei! Du sier kaken kan fryses uten toppingen ? Hvordan blir det da med toppingen som skal has på mens kaken er varm?

    Kommenter  (21)


  • Bente Hilde

    3 år siden
    Det står i punkt 3 i fyllet - "ha i fløte og vanilje-ekstrakt", men det står ikke noe om vanilje-ekstrakt i oppskriften, og hvor får vi i så fall fatt i det?

    Kommenter  (24)

    • André

      3 år siden
      Glem vaniljeekstrakten, du bruker allerede 2 vaniljestenger på en kake. Nok vaniljesmak spør du meg :)

      Kommenter  (3)


  • Sølvi

    3 år siden
    Kan kaken fryses?? Med eller uten topping ??

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sølvi, Denne ostekaken kan du fin fryse, men da uten toppingen. Den har du på rett før servering. Husk bare å dekke kaken godt til før innfrysning slik at den ikke tar smak fra noe av det andre du har i fryseren din. Og tin den i kjøleskap. Lykke til :)

      Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat