Ostekake med pepperkakebunn
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall stykker
Bunn
-
50 ghavrekjeks
-
200 gpepperkaker
-
75 g
Fyll
-
10 stkgelatinplater
-
3 stkappelsiner , finrevet skall av disse
-
140 gsukker
-
2 dlfersk appelsinjuice
-
⅕ tsmalt stjerneanis
-
⅕ tsmalt nellik
-
500 g
-
4 dl
Pynt
-
6 stkpepperkaker , her har vi brukt pepperkaketrær
-
10 stkmarengstopper
-
4 stilkerrosmarin
-
6 stkbringebær eller rips
Slik gjør du det
-
1
Knus havrekjeks og pepperkaker i en kjøkkenmaskin med knivblad, eller legg kjeksen i en pose og knus de deretter med en kjevle. Smelt smøret og bland det med den knuste kjeksen.
-
2
Klipp til et bakeark og dekk bunnen av en springform på 24 cm. Fordel kjeksblandingen i formen og press den flat. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
-
3
Legg gelatinplater i kaldt vann.
-
4
Lag appelsinsukker ved å rive skallet av appelsinene i en bolle og tilsette sukker. Bland godt.
-
5
Kok opp appelsinjuice med malt stjerneanis og malt nellik. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i juicen til en glatt røre. Kjøl ned.
-
6
Visp sammen kremost og appelsinsukker til det blir en jevn blanding, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett den nedkjølte gelatinblandingen.
-
7
Pisk kremfløte til krem og vend dette forsiktig sammen med osteblandingen. Hell over i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.
-
8
Pynt kaken med pepperkaker, rosmarin og friske bær. Lag «snø» ved å bruke melis og knust marengs.
Tips
Pynt kaken med pepperkaker du allerede har laget til jul eller prøv vår oppskrift på julens deiligste pepperkaker.