Ostekake med pepperkakebunn
Den kjente, kjære ostekaken med en jule-vri, laget med pepperkaker, appelsin og krydder. Pynt med en skog av pepperkaketrær eller andre fasonger, her er det kun fantasien som setter grenser! Husk å sette av godt med tid da kaken skal stå i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.
Enkel•1 t•1 personer
Ingredienser
Bunn
- 50 g havrekjeks
- 200 g pepperkake
- 75 g TINE® Meierismør
Fyll
- 10 stykk gelatinplate
- 3 stykk appelsin, , finrevet skall av disse
- 140 g sukker
- 2 dl fersk appelsinjuice
- 0.2 ts malt stjerneanis
- 0.2 ts malt nellik
- 500 g TINE® Kremgo® Naturell
- 4 dl TINE® Kremfløte
Pynt
- 6 stykk pepperkake, , her har vi brukt pepperkaketrær
- 10 stykk marengstopper
- 4 stilk rosmarin
- 6 stykk bringebær, eller rips
Slik gjør du
1
Knus havrekjeks og pepperkaker i en kjøkkenmaskin med knivblad, eller legg kjeksen i en pose og knus de deretter med en kjevle. Smelt smøret og bland det med den knuste kjeksen.
2
Klipp til et bakeark og dekk bunnen av en springform på 24 cm. Fordel kjeksblandingen i formen og press den flat. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
3
Legg gelatinplater i kaldt vann.
4
Lag appelsinsukker ved å rive skallet av appelsinene i en bolle og tilsette sukker. Bland godt.
5
Kok opp appelsinjuice med malt stjerneanis og malt nellik. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i juicen til en glatt røre. Kjøl ned.
6
Visp sammen kremost og appelsinsukker til det blir en jevn blanding, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett den nedkjølte gelatinblandingen.
7
Pisk kremfløte til krem og vend dette forsiktig sammen med osteblandingen. Hell over i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.
8
Pynt kaken med pepperkaker, rosmarin og friske bær. Lag «snø» ved å bruke melis og knust marengs.
TipsPynt kaken med pepperkaker du allerede har laget til jul eller prøv vår oppskrift på julens deiligste pepperkaker.