Skip to main content

Nisselue-brownies

Enkel
45min

Pynt små brownies med nisseluer! Disse blir garantert en storfavoritt i julen. Her har vi stanset ut biter av brownie og toppet de med kremostkrem og bringebær.

4.3
(235)
Next ImageNisselue-brownies

Ingredienser

Antall porsjoner

Brownies

200 g
mørk sjokolade
4 stk
egg
3 dl
sukker
2 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
2 ts
kanel
50 g
grovhakkede valnøtter (kan sløyfes)

Nisseluer

1 boks
friske bringebær
2 ts
vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på brownies trenger du en liten langpanne på ca. 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter og la det smelte i smøret.

  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.

  4. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.

  5. Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist

    Tips

    Brownies skal være litt klissete i midten.

Nisseluebrownies

  1. Stikk eller skjær ut runde browniesbiter, ca. en munnfull.

  2. Nisseluer: Pisk sammen kremost og vaniljesukker til smørbar konsistens. Ha ostekremen i en sprøytepose og topp browniesbitene med kremen. Sett på bringebær og sprøyt en liten kule på toppen av bringebæret for å lage dusk på lua.

    Tips

    Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Friske bær og litt pisket krem eller is smaker også godt til brownien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter