Nisselue-brownies

Nisselue-brownies

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 45 min
Her har vi stanset ut biter av sjokoladekaken med pepperkakeformer og laget morsomme julefigurer av. Hatten består av ferske jordbær sprøytet med kremost. Disse kommer barna garantert til å elske!

Ingredienser

Antall porsjoner

Brownies

200 g TINE Meierismør
200 g mørk sjokolade
4 stk egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel (kan utelates)
50 g grovhakkede valnøtter (kan sløyfes)

Nisseluer

1 boks friske jordbær
200 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmelagde brownies trenger du en liten langpanne på ca 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter i smøret og la det smelte.
    3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.
    4. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.
    5. Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca 15 minutter. Avkjøl på rist
      Tips!

      Brownies skal være litt klissete i midten.

  1. Nisseluebrownies

    1. Bruk ønsket pepperkakeformer til å stanse ut biter av brownies.
    2. Vask jordbærene og fjern stilken. Rør vaniljesukker inn i kremosten med en skje, til en litt mykere konsistens. Fyll en sprøytepose med kremost og sprøyt rundt kanten på jordbæret, som du har plassert oppå den utstansede biten av browniesen. Husk også å sprøyte en liten kule på toppen av jordbæret for å lage dusk på hatten. God jul!
      Tips!

      Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Tips!

Friske bær og litt pisket krem eller is smaker også godt til brownien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • gryhcvb

    19 dager siden
    verdens beste brownies

    Kommenter  (0)


  • Anonym

    4 år siden
    De er så søte!

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei, Ja, ikke sant :) Siden det snart er helg, så er det bare å forsøke å lage de hjemme. Også gir du meg en tilbakemelding på hvordan det gikk :)

      Kommenter  (0)


  • destan evran

    4 år siden
    Kan dere/du begynne å skrive hvor mange porsjoner det er

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Destan Evran, Vi jobber med å skrive inn dette i oppskriftene våre, men dette er en stor jobb og krever tid og kapasitet, men flott at du etterspør dette. Denne oppskriften gir deg 30-35 små nisseluer. Jeg skriver det inn i oppskriften med en gang :) God jul!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat