Nisselue-brownies

Nisselue-brownies

14
233
Enkel45 min
Pynt små brownies med nisseluer! Disse blir garantert en storfavoritt i julen. Her har vi stanset ut biter av brownie og toppet de med kremostkrem og bringebær.

Ingredienser

Antall stykker

Brownies

  • 200 g
  • 200 g
    mørk sjokolade
  • 4 stk
    egg
  • 3 dl
    sukker
  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 2 ts
    kanel
  • 50 g
    grovhakkede valnøtter (kan sløyfes)

Nisseluer

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på brownies trenger du en liten langpanne på ca. 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter og la det smelte i smøret.

  3. 3

    Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.

  4. 4

    Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.

  5. 5

    Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist

    Tips

    Brownies skal være litt klissete i midten.

Nisseluebrownies

  1. 6

    Stikk eller skjær ut runde browniesbiter, ca. en munnfull.

  2. 7

    Nisseluer: Pisk sammen kremost og vaniljesukker til smørbar konsistens. Ha ostekremen i en sprøytepose og topp browniesbitene med kremen. Sett på bringebær og sprøyt en liten kule på toppen av bringebæret for å lage dusk på lua.

    Tips

    Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Tips

Friske bær og litt pisket krem eller is smaker også godt til brownien.

Del denne oppskriften: