Nisselue-brownies
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall stykker
Brownies
-
200 g
-
200 gmørk sjokolade
-
4 stkegg
-
3 dlsukker
-
2 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
2 tskanel
-
50 ggrovhakkede valnøtter (kan sløyfes)
Nisseluer
-
1 boksfriske bringebær
-
1 pakke
-
2 tsvaniljesukker
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på brownies trenger du en liten langpanne på ca. 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter og la det smelte i smøret.
-
3
Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.
-
4
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.
-
5
Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist
Tips
Brownies skal være litt klissete i midten.
Nisseluebrownies
-
6
Stikk eller skjær ut runde browniesbiter, ca. en munnfull.
-
7
Nisseluer: Pisk sammen kremost og vaniljesukker til smørbar konsistens. Ha ostekremen i en sprøytepose og topp browniesbitene med kremen. Sett på bringebær og sprøyt en liten kule på toppen av bringebæret for å lage dusk på lua.
Tips
Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.