Pepperkake-pavlova

Pepperkake-pavlova

0
32
Middels100 min
Marengs kan fort minne om et snødekket landskap, så hvorfor ikke lage en pavlovavariant til jul? Denne digge pavlovaen blir garantert midtpunktet på julebordet!

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker helst finkornet
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • ¼ ts
  grønn gelefarge (matfarge til farging av marengs)
 • 1 ts
  grønn kakestrøssel eller spiselig glitter

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C (over-og undervarme) og dekk en liten langpanne (ca. 22 x 33 cm) med bakepapir.

 2. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 3. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Bre ca. 2/3 av marengsen utover i langpannen.

 4. 4

  Vend grønn geléfarge i resten av marengsen. Ha over i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut små trær på et stekebrett med bakepapir. Dyss over grønn kakestrøssel.

 5. 5

  Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 90 minutter. Bytt plass på brettene halvveis. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv. Bytt plass på brettene halvveis. Avkjøl på rist. Løsne marengsbunnen fra langpannen og ha over på et serveringsfat.

  Tips

  Det kan hende marengstrærene må stå i noen ekstra minutter, da det er en fordel at de er så tørre og stive som mulig.

 6. 6

  Skjær skallet av appelsin og del i skiver. Pisk fløte til stiv krem. Fordel appelsinskiver utover marengsbunnen og bre krem utover.

 7. 7

  Fordel marengstrær utover og pynt med pepperkakefigurer, pepperkakehus og/eller knuste pepperkaker.

Tips

Når du skal farge marengs, er det lurt å bruke fargesterke geléfarger slik at du trenger minimalt med farge. Bruker du for mye kan fargen reagere med marengsen slik at den blir slapp og flytende. Du får kjøpt geléfarger i butikker som selger bakeutstyr, f.eks. cacas.no, Traktøren eller Jernia.

Del denne oppskriften: