Pepperkake-pavlova

Pepperkake-pavlova

0
31
Middels100 min
Marengs kan fort minne om et snødekket landskap, så hvorfor ikke dyrke det? Denne digge pavlovaen blir garantert midtpunktet på julebordet!

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker helst finkornet
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • ¼ ts
  grønn gelefarge (matfarge til farging av marengs)
 • 1 ts
  grønn kakestrøssel eller spiselig glitter

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C og dekk en liten langpanne (ca. 22 x 33 cm) med bakepapir.

 2. 2

  Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

 3. 3

  Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, tilsett dette gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Bre ca. 2/3 av marengsen utover i langpannen.

 4. 4

  Vend grønn matfarge i resten av marengsen. Ha over i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut små trær på et stekebrett med bakepapir. Dyss over grønn kakestrøssel.

 5. 5

  Stek marengsen i ovnen i ca. 75-80 minutter. Bytt plass på brettene halvveis. Avkjøl på rist. Løsne marengsbunnen fra langpannen og ha over på et serveringsfat.

  Tips

  Det kan hende marengstrærene må stå i noen ekstra minutter, da det er en fordel at de er så tørre og stive som mulig.

 6. 6

  Skjær skallet av appelsin og del i skiver. Pisk fløte til stiv krem. Fordel appelsinskiver utover marengsbunnen og bre krem utover.

 7. 7

  Fordel marengstrær utover og pynt med pepperkakefigurer, pepperkakehus og/eller knuste pepperkaker.

Tips

Når du skal farge marengs, er det lurt å bruke fargesterke geléfarger slik at du trenger minimalt med farge. Bruker du for mye kan fargen reagere med marengsen slik at den blir slapp og flytende. Du får kjøpt geléfarger i butikker som selger bakeutstyr, f.eks. cacas.no, Traktøren eller Jernia.

Del denne oppskriften: