Pepperkake-pavlova

Pepperkake-pavlova

0
0
Middels90 min
Marengs kan fort minne om et snødekket landskap, så hvorfor ikke dyrke det? Denne digge pavlovaen blir garantert midtpunktet på julebordet!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker helst finkornet
  • 2 ts
    maizena
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 stk
    knivsodd grønn gelefarge (matfarge til farging av marengs)
  • 1 ts
    grønn kakestrøssel eller spiselig glitter

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 90 °C og dekk en liten langpanne (ca. 22 x 33 cm) med bakepapir.

  2. 2

    Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

  3. 3

    Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker, tilsett dette gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Bre ca. 2/3 av marengsen utover i langpannen.

  4. 4

    Vend grønn matfarge i resten av marengsen. Ha over i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut små trær på et stekebrett med bakepapir. Dyss over grønn kakestrøssel.

  5. 5

    Stek marengsen i ovnen i ca. 1 time. Bytt plass på brettene halvveis. Avkjøl på rist. Løsne marengsbunnen fra langpannen og ha over på et serveringsfat.

    Tips

    Det kan hende marengstrærene må stå i noen ekstra minutter, da det er en fordel at de er så tørre og stive som mulig.

  6. 6

    Skjær skallet av appelsin og del i skiver. Pisk fløte til stiv krem. Fordel appelsinskiver utover marengsbunnen og bre krem utover.

  7. 7

    Fordel marengstrær utover og pynt med pepperkakefigurer, pepperkakehus og/eller knuste pepperkaker.

Tips

Når du skal farge marengs, er det lurt å bruke fargesterke geléfarger slik at du trenger minimalt med farge. Bruker du for mye kan fargen reagere med marengsen slik at den blir slapp og flytende. Du får kjøpt geléfarger i butikker som selger bakeutstyr, f.eks. cacas.no, Traktøren eller Jernia.

Del denne oppskriften: