
Pepperkake-pavlova
Middels•100 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker helst finkornet
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
¼ tsgrønn gelefarge (matfarge til farging av marengs)
-
1 tsgrønn kakestrøssel eller spiselig glitter
Til servering
-
4 stkappelsiner
-
3 dl
-
10 stkpepperkaker knust eller figurer/hus
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C og dekk en liten langpanne (ca. 22 x 33 cm) med bakepapir.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
3
Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, tilsett dette gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Bre ca. 2/3 av marengsen utover i langpannen.
-
4
Vend grønn matfarge i resten av marengsen. Ha over i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut små trær på et stekebrett med bakepapir. Dyss over grønn kakestrøssel.
-
5
Stek marengsen i ovnen i ca. 75-80 minutter. Bytt plass på brettene halvveis. Avkjøl på rist. Løsne marengsbunnen fra langpannen og ha over på et serveringsfat.
Tips
Det kan hende marengstrærene må stå i noen ekstra minutter, da det er en fordel at de er så tørre og stive som mulig.
-
6
Skjær skallet av appelsin og del i skiver. Pisk fløte til stiv krem. Fordel appelsinskiver utover marengsbunnen og bre krem utover.
-
7
Fordel marengstrær utover og pynt med pepperkakefigurer, pepperkakehus og/eller knuste pepperkaker.