
Urtepanert lammecarré med rotmos
Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner

Ingredienser
Antall porsjoner
Rotmos
Lam
Grønne bønner
Fløtesaus
Fremgangsmåte
- 1
Skrell potet, sellerirot og kålrot og del i biter. Kok møre med hvitløkfedd i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av seg. Mos grønnsakene med melk og smør og smak til med salt og pepper.
- 2
Sett ovnen på 180 °C. Kjør hvitløk, persille, rosmarin, brødrasp og mandler til en jevn masse i en blender. Rut svoren på kjøttet med en skarp kniv og brun det på alle sider i en panne med smør på høy varme.
Tips
Paneringen blir best om du bruker gammelt, tørt brød revet på rivjern, men du kan også bruke panko eller griljermel.
- 3
Ha kjøttet over i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ta kjøttet ut, skru opp temperaturen til 210 °C, pensle svoren med sennep og vend den i paneringen til godt dekket. Stek videre i ovnen i ca. 5 minutter eller til kjernetemperaturen er 58-60 °C og paneringen er gyllen og sprø.
- 4
Kok bønner i 2 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og skyll raskt i iskaldt vann. Smelt smør i en panne og rist mandelflakene gylne. Vend med bønnene og dryss med salt.
- 5
Kok opp kraft og soyasaus og la småkoke til redusert med en tredjedel. Spe med fløte og kok 5 minutter til. Ta av varmen og rør inn kaldt smør.
- 6
La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver. Server med rotmos, saus og grønne bønner.
Tips
Når du steker kjøtt er det lurt å bruke et steketermometer. Stikk det inn i den tykkeste delen av kjøttet. Kjernetemperaturen på lammecarré skal være 58-60 °C før hviling.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


