Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker

Enkel
3t

En klassiker! Et helstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, samler store og små til et festmåltid.

3.7
(429)
Lagre
Skriv ut
Del
Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker

porsjoner

6

2.5 kg
lammelår
2 ts
salt
1 ts
pepper
5 stk
hvitløksfedd
4 kvist
rosmarin
4 stk
gulrot
300 g
rosenkål
10 stk
sjalottløk
5 stk
potet
1 stk
hel hvitløk

Fløtegratinerte poteter

10 stk
potet
1 stk
løk i tynne skiver
½ stk
purre i ringer
3 dl
TINE® Kremfløte, eller matfløte
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
½ ts
revet muskat (kan sløyfes)

Sjysaus

1 stk
sjalottløk
1 dl
hvitvin
3 dl
kraft av lam

Slik gjør du

  1. Tips

    Et lammelår på ca. 2,5 kg tar ca. 3 timer å steke. Tiden er veiledende og for å få perfekt resultat, er det viktig å bruke et steketermometer.

Fløtegratinerte poteter

Sjysaus

Tips

Skal du servere lammelår til fest, kan du spørre i kjøttdisken om de kan skjære vekk knoken på den tynne enden. Da ser det mer delikat ut.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter