Jordskokksuppe med kamskjell

Jordskokksuppe med kamskjell

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Jordskokksuppe er en god forrett i seg selv, men med stekte kamskjell blir det raskt en rett for et gourmetmåltid.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g jordskokker
100 g sellerirot
1 ss TINE Meierismør
4 dl kjøttbuljong
4 dl TINE Kremfløte
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss sitronsaft

TIL SERVERING

8 stk kamskjell
2 ss TINE Meierismør
4 ss kjørvel
4 ss hakket gressløk

Slik gjør du det

    1. Skrell jordskokk og del i biter. Ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft. Da blir de ikke brune. Skrell og del sellerirot i små biter.
      Tips!

      Er jordskokkene veldig ujevne, kan det var lurt å skrelle dem ved hjelp av en skje. Skrap bort skallet med siden av skjeen slik at du kommer godt inn i de små sprekkene.

    2. Kok opp jordskokk, sellerirot, kraft og fløte. La småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    4. Skjær et rutemønster på hver side av kamskjellene med en skarp kniv. Stek raskt på begge sider i en varm stekepanne med smør, ca. 1 minutt på hver side. Øs smør over hele tiden. Legg til side og la hvile et par minutter.
    5. Varm suppen til kokepunktet og server i varme tallerkener med kamskjellene plassert i midten. Pynt med kjørvel og finhakket gressløk.
Tips!

Ønsker du en enda mer avansert rett kan du tilføre sprøstekt bacon i biter, urtepesto og brødkrutonger som garnityr.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat