Jordskokksuppe med kamskjell
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gjordskokker
-
100 gsellerirot
-
1 ss
-
4 dlkjøttbuljong
-
4 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 sssitronsaft
TIL SERVERING
-
8 stkkamskjell
-
2 ss
-
4 sskjørvel
-
4 sshakket gressløk
Slik gjør du det
-
1
Skrell jordskokk og del i biter. Ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft. Da blir de ikke brune. Skrell og del sellerirot i små biter.
Tips
Er jordskokkene veldig ujevne, kan det var lurt å skrelle dem ved hjelp av en skje. Skrap bort skallet med siden av skjeen slik at du kommer godt inn i de små sprekkene.
-
2
Kok opp jordskokk, sellerirot, kraft og fløte. La småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter.
-
3
Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
-
4
Skjær et rutemønster på hver side av kamskjellene med en skarp kniv. Stek raskt på begge sider i en varm stekepanne med smør, ca. 1 minutt på hver side. Øs smør over hele tiden. Legg til side og la hvile et par minutter.
-
5
Varm suppen til kokepunktet og server i varme tallerkener med kamskjellene plassert i midten. Pynt med kjørvel og finhakket gressløk.