
Jordskokksuppe med kamskjell
Jordskokksuppe er en god forrett i seg selv, men med stekte kamskjell blir det raskt en rett for et gourmetmåltid.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Skrell jordskokk og del i biter. Ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft. Da blir de ikke brune. Skrell og del sellerirot i små biter.
Tips
Er jordskokkene veldig ujevne, kan det var lurt å skrelle dem ved hjelp av en skje. Skrap bort skallet med siden av skjeen slik at du kommer godt inn i de små sprekkene.
- 2
Kok opp jordskokk, sellerirot, kraft og fløte. La småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter.
- 3
Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- 4
Skjær et rutemønster på hver side av kamskjellene med en skarp kniv. Stek raskt på begge sider i en varm stekepanne med smør, ca. 1 minutt på hver side. Øs smør over hele tiden. Legg til side og la hvile et par minutter.
- 5
Varm suppen til kokepunktet og server i varme tallerkener med kamskjellene plassert i midten. Pynt med kjørvel og finhakket gressløk.
Tips
Ønsker du en enda mer avansert rett kan du tilføre sprøstekt bacon i biter, urtepesto og brødkrutonger som garnityr.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

