Skip to main content

Stekte kamskjell med ertepuré

Enkel
25min

Kamskjell er festmat og ser lekkert ut servert med grønn ertepuré og kremet balsamicosaus. Raskt og enkelt er det også.

4.0
(105)
Next ImageStekte kamskjell med ertepuré

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g
bacon
8 stk
kamskjell

ERTEPURÉ

300 g
frosne erter
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

TIL SERVERING

0.5 pose
småbladet salat
1 ts
fersk oregano/mynte
4 ss
kremet balsamico

Fremgangsmåte

  1. Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Hell av vannet og mos lett med en gaffel eller potetmoser og rør inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Ønsker du en glatt puré kan du bruke en stavmikser.

  2. Del bacon i små biter og fres gylne i litt smør i en varm stekepanne, ca. 5 minutter. Løft baconbitene ut og la renne av seg på litt kjøkkenpapir.

  3. Ha litt mer smør i pannen og bland med baconfettet. Stek kamskjell raskt på begge, ca. 1 minutt på hver side. Øs smøret over hele tiden. Legg til side og la hvile et par minutter.

  4. Fordel ertepuré på hver tallerken. Dryss over småbladet salat og legg kamskjell på toppen. Dryss over baconbiter og oregano og ha kremet balsamicosaus rundt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ferske kamskjell i skjell smaker aller best. Om du synes det er vanskelig å rense dem selv, kan du få de i ferskvaredisken til å gjøre det for deg. Hvis du ikke kan få tak i ferske kamskjell, bør du velge de aller største du finner i frysedisken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter