Blinis passer perfekt til tapas, forrett eller til 17. mai-frokosten.
Enkel•2 t•40 personer
Ingredienser
12 g gjær
3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
3 dl bokhvetemel
1 dl hvetemel
2 stykk egg
0.5 ts salt
50 g TINE® Meierismør
Til steking
4 ss TINE® Meierismør
Topping med tyttebær
125 g Snøfrisk® Spekeskinke fra Stranda
200 g tyttebær
4 ss hakkede hasselnøtter
Topping med jordbær
125 g Snøfrisk® Spekeskinke fra Stranda
7 stykk blader basilikum
3 ss balsamico
7 stykk jordbær
Topping med gressløk
125 g Snøfrisk® Spekeskinke fra Stranda
4 ss finhakket gressløk
2 ts grovkvernet pepper
Topping med pærer
125 g Snøfrisk® Spekeskinke fra Stranda
1 stykk pære, delt i skiver
50 g grovhakkede valnøtter
2 ss flytende honning
Slik gjør du
1
Rør ut gjær i romtemperert melk. Visp inn mel til en glatt røre.
2
Smelt smør, avkjøl litt og rør inn i røren. Stivpisk eggehvite og vend forsiktig med røren til en glatt pannekakerøre.
3
Stek små blinis i en varm panne med litt smør. De skal ha form som små lapper på ca. 5 centimeter. Stek gylne på begge sider og avkjøl på rist.
Tips
Husk å ha nok smør i pannen så det er lett å snu lappene.
4
Blinis kan du toppe med det du selv liker. Snøfrisk®, tyttebær og hakkede hasselnøtter er knallgodt og klassikeren Snøfrisk®, gressløk og pepper vil alle like. Kombinasjonen av Snøfrisk®, pærer, valnøtter og honning er en sikker vinner på tapasbordet.
Tips
Prøv kombinasjonen Snøfrisk®, jordbær, basilikum og Balsamico glace for en god balanse mellom god smak fra geitost og sødme fra jordbær.
Lagre
Skriv ut
Del
Blinis med kremost
Enkel
2t
Blinis passer perfekt til tapas, forrett eller til 17. mai-frokosten.