
Blinis med kremost
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
12 ggjær
-
3 dl
-
3 dlbokhvetemel
-
1 dlhvetemel
-
2 stkegg
-
½ tssalt
-
50 g
Til steking
-
4 ss
Topping med tyttebær
-
125 g
-
200 gtyttebær
-
4 sshakkede hasselnøtter
Topping med jordbær
-
125 g
-
7 stkblader basilikum
-
3 ssbalsamico
-
7 stkjordbær
Topping med gressløk
-
125 g
-
4 ssfinhakket gressløk
-
2 tsgrovkvernet pepper
Topping med pærer
-
125 g
-
1 stkpære delt i skiver
-
50 ggrovhakkede valnøtter
-
2 ssflytende honning
Slik gjør du det
-
1
Rør ut gjær i romtemperert melk. Visp inn mel til en glatt røre.
-
2
Smelt smør, avkjøl litt og rør inn i røren. Stivpisk eggehvite og vend forsiktig med røren til en glatt pannekakerøre.
-
3
Stek små blinis i en varm panne med litt smør. De skal ha form som små lapper på ca. 5 centimeter. Stek gylne på begge sider og avkjøl på rist.
Tips
Husk å ha nok smør i pannen så det er lett å snu lappene.
-
4
Blinis kan du toppe med det du selv liker. Snøfrisk®, tyttebær og hakkede hasselnøtter er knallgodt og klassikeren Snøfrisk®, gressløk og pepper vil alle like. Kombinasjonen av Snøfrisk®, pærer, valnøtter og honning er en sikker vinner på tapasbordet.
Tips
Prøv kombinasjonen Snøfrisk®, jordbær, basilikum og Balsamico glace for en god balanse mellom god smak fra geitost og sødme fra jordbær.