Skip to main content

Blinis med kremost

Enkel
2t

Blinis passer perfekt til tapas, forrett eller til 17. mai-frokosten.

4.8
(4)
Next ImageBlinis med kremost

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

12 g
gjær
3 dl
bokhvetemel
1 dl
hvetemel
2 stk
egg
0.5 ts
salt

Til steking

Topping med tyttebær

200 g
tyttebær
4 ss
hakkede hasselnøtter

Topping med jordbær

7 stk
blader basilikum
3 ss
balsamico
7 stk
jordbær

Topping med gressløk

4 ss
finhakket gressløk
2 ts
grovkvernet pepper

Topping med pærer

1 stk
pære delt i skiver
50 g
grovhakkede valnøtter
2 ss
flytende honning

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i romtemperert melk. Visp inn mel til en glatt røre.

  2. Smelt smør, avkjøl litt og rør inn i røren. Stivpisk eggehvite og vend forsiktig med røren til en glatt pannekakerøre.

  3. Stek små blinis i en varm panne med litt smør. De skal ha form som små lapper på ca. 5 centimeter. Stek gylne på begge sider og avkjøl på rist.

    Tips

    Husk å ha nok smør i pannen så det er lett å snu lappene.
  4. Blinis kan du toppe med det du selv liker. Snøfrisk®, tyttebær og hakkede hasselnøtter er knallgodt og klassikeren Snøfrisk®, gressløk og pepper vil alle like. Kombinasjonen av Snøfrisk®, pærer, valnøtter og honning er en sikker vinner på tapasbordet.

    Tips

    Prøv kombinasjonen Snøfrisk®, jordbær, basilikum og Balsamico glace for en god balanse mellom god smak fra geitost og sødme fra jordbær.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter