Fløtegratinerte søtpoteter
Prøv en ny vri på fløtegratinerte poteter! Denne gratengen er laget med søtpotet og rødløk, og med et hint av appelsin passer den perfekt til lammelåret.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 400 g søtpotet
- 400 g store potet
- 2 stykk rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss TINE® Meierismør, til smøring av form
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 300 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 1 stykk saften og zest fra en appelsin
- 1 ts tørket timian
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 6 stilk frisk timian
Slik gjør du
1
2
Skrell søtpotet og potet. Skjær søtpotet og potet i tynne skiver. Skjær rødløk i ringer og finhakk hvitløk. Legg søtpotet, potet og løk lagvis i en ildfast form.
3
Varm opp kremfløte i en kasserolle og ha i finhakket hvitløk, tørket timian, salt, pepper og saft fra appelsin. Rør inn halvparten av mengden revet ost og la den smelte ned i kasserollen.
4
Hell fløteblandingen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.
5
Ta ut formen og dryss resten av osten på toppen av gratengen. Stek videre i 15-20 minutter. La gratengen hvile i 15-20 min før servering slik at den setter seg.
TipsBruk en kniv for å stikke i potetene for å sjekke om de er ferdige. Potetene skal være helt myke.
6
Når søtpotetgratengen er ferdig topper du den med finhakket frisk timian og raspet appelsinzest.