
Fløtegratinerte søtpoteter
Prøv en ny vri på fløtegratinerte poteter! Denne gratengen er laget med søtpotet og rødløk, og med et hint av appelsin passer den perfekt til lammelåret.
Ingredienser
Porsjoner
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på 200 °C.
- 2
Skrell søtpotet og potet. Skjær søtpotet og potet i tynne skiver. Skjær rødløk i ringer og finhakk hvitløk. Legg søtpotet, potet og løk lagvis i en ildfast form.
- 3
Varm opp kremfløte i en kasserolle og ha i finhakket hvitløk, tørket timian, salt, pepper og saft fra appelsin. Rør inn halvparten av mengden revet ost og la den smelte ned i kasserollen.
- 4
Hell fløteblandingen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.
- 5
Ta ut formen og dryss resten av osten på toppen av gratengen. Stek videre i 15-20 minutter. La gratengen hvile i 15-20 min før servering slik at den setter seg.
Tips
Bruk en kniv for å stikke i potetene for å sjekke om de er ferdige. Potetene skal være helt myke. - 6
Når søtpotetgratengen er ferdig topper du den med finhakket frisk timian og raspet appelsinzest.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


