
Lam med fløtegratinerte poteter
Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.

Ingredienser
Antall porsjoner
Fløtegratinerte poteter:
lam:
Kryddersmør:
grønnsaker:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.
- 3
Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.
lam:
- 4
Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.
Kryddersmør:
- 5
Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.
grønnsaker:
- 6
Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.
Tips
Tilsett en spiseskje smør i kokevannet til grønnsakene. Da blir de ekstra gode!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



