Lam med fløtegratinerte poteter
Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.
Middels•1 t•4 personer
Ingredienser
Fløtegratinerte poteter:
- 8 stykk potet
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 dl TINE® Kremfløte, (evt. matfløte)
- 100 g Revet JARLSBERG®
lam:
- 4 stykk lammeskive, (fra stek eller bog)
- 2 ss TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts grovkvernet pepper
- 2 ts tørket rosmarin
Kryddersmør:
- 100 g Kviteseidsmør, (romtemperert)
- 0.5 ts havsalt
- 2 ss hakkede krydderurt, (persille el. dill)
grønnsaker:
- 1 bunt grønn asparges
- 2 stykk gulrot
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.
3
Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.
lam:
1
Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.
Kryddersmør:
1
Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.
grønnsaker:
1
Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.
TipsTilsett en spiseskje smør i kokevannet til grønnsakene. Da blir de ekstra gode!