Vi har utforsket: Bakt camembert med gresskar

- Ønsket om ost og gresskar ble til denne morsomme retten. Her er camembert bakt og servert med både bakt og syltet gresskar. Det får ut sødme og syre i frukten som matcher osten bedre. Syltelaken er laget ved å koke opp en del vann, en del eddik og en del sukker med litt chili. La gresskaret ligger i laken i to dager. Jonas, kokk.

 

Slik lager du dette hjemme:

  • 1-2 TINE Camembert
  • syltet og bakt gresskar
  • hakkede pecannøtter

 

  1. Sett ovnen på 180 °C. Pakk hver ost inn i matpapir eller bakepapir og stift sammen på toppen. Dette hindrer at osten renner utover.
  2. Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Steketiden varierer ettersom hvor stor osten er. Her veier osten ca. 150 g.
  3. Brett papiret til side og server osten på bordet med tilbehøret ved siden av. Da er det bare for alle å grave ut store skjefuller med myk ost. Det blir ekstra god stemning rundt bordet når man deler.

 

SYLTET GRESSKAR

  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1,2 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts finhakket chili
  • 1 ss finhakket løk
  • 2 dl revet flaskegresskar

                           
  1. Kok opp eddik, sukker, vann, chili og løk til sukkeret er oppløst. Hell over revet gresskar og la stå kjølig i 2 dager. Server avsilt syltet gresskar til bakt camembert.

 

BAKT GRESSKAR

  • 1 hokkaidogresskar

 

  1. Sett ovnen på 180 °C og bak hele gresskaret i ca. 4 timer eller til det begynner å bli sort. Avkjøl og fjern skall og kjerne. Del gresskarkjøttet i biter.

 

Tips! Om du har mye bakt gresskar til overs kan du lage gresskarsuppe, gjerne med TINE Kremgo.