Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter

Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter

0
10
Enkel35 min
Et godt, saftig stykke oksekjøtt er luksus. Topp det med en god blåmuggost, og server med ovnsbakte poteter, grillede tomater og friske, grønne bønner.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    aspargesbønner
  • 2 ss
    balsamicoeddik
  • ¼ ts
    salt
  • 16 stk
    cherrytomater
  • 4 skiver
    entrecôte
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ss
    rapsolje
  • 2 ss
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 4 skiver
    Norzola , eller annen blåmuggost

Ovnsbakte potetbåter:

  • 8 stk
    poteter , i båter
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    frisk timian , hakket
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ts
    paprikapulver
  • 3 ts

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Vend potetbåter med olivenolje, timian, salt, pepper og paprikapulver. Spre utover en langpanne, og fordel små biter med smør utover. Stek gylne og møre i ovn, ca. 25 minutter. Rør underveis.

  2. 2

    Kok bønner møre i kokende lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Skyll raskt i iskald vann, og vend med balsamicoeddik og litt salt.

  3. 3

    Legg tomater på en stekeplate, og drypp med litt olje. Stek øverst i ovnen i 8-10 minutter.

  4. 4

    Krydre entrecôteskivene med salt og pepper. Varm olje i en panne på middels høy varme, ha i hvitløksfedd og stek kjøttet på den ene siden til gyllent, ca. 3 minutter. Snu kjøttet og tilsett smør. Øs smør over kjøttet mens det steker videre i ca. 3 minutter. Legg en skive blåmuggost på hver entrecôteskive, sett på lokk og ta pannen av platen. La stå å godgjøre seg på ettervarmen i 5 minutter.

    Tips

    Du kan også smelte osten ved å putte pannen med entecôte og ost, inn i ovnen i noen minutter.

  5. 5

    Server med bønner, stekte poteter og tomater ved siden av.

Tips

Det er en øvelse å steke oksekjøtt riktig, men et viktig triks er å la kjøttet komme til romtemperatur før steking. Steketiden kommer an på om du liker rått, medium eller godt stekt kjøtt, samt tykkelsene på biffene. Det kan være lurt å understeke kjøttet litt, fordi det fortsetter å steke når det hviler. Bruk fingrene til å kjenne på kjøttet, og lær deg hvor fast eller mykt det kjennes når det er slik du liker det. Øvelse gjør mester.

Del denne oppskriften: