Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter
Enkel•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gaspargesbønner
-
2 ssbalsamicoeddik
-
¼ tssalt
-
16 stkcherrytomater
-
4 skiverentrecôte
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 ssrapsolje
-
2 ss
-
4 stkhvitløksfedd
-
4 skiverNorzola® , eller annen blåmuggost
Ovnsbakte potetbåter:
-
8 stkpoteter , i båter
-
2 ssolivenolje
-
2 ssfrisk timian , hakket
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 tspaprikapulver
-
3 ts
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Vend potetbåter med olivenolje, timian, salt, pepper og paprikapulver. Spre utover en langpanne, og fordel små biter med smør utover. Stek gylne og møre i ovn, ca. 25 minutter. Rør underveis.
-
2
Kok bønner møre i kokende lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Skyll raskt i iskald vann, og vend med balsamicoeddik og litt salt.
-
3
Legg tomater på en stekeplate, og drypp med litt olje. Stek øverst i ovnen i 8-10 minutter.
-
4
Krydre entrecôteskivene med salt og pepper. Varm olje i en panne på middels høy varme, ha i hvitløksfedd og stek kjøttet på den ene siden til gyllent, ca. 3 minutter. Snu kjøttet og tilsett smør. Øs smør over kjøttet mens det steker videre i ca. 3 minutter. Legg en skive blåmuggost på hver entrecôteskive, sett på lokk og ta pannen av platen. La stå å godgjøre seg på ettervarmen i 5 minutter.
Tips
Du kan også smelte osten ved å putte pannen med entecôte og ost, inn i ovnen i noen minutter.
-
5
Server med bønner, stekte poteter og tomater ved siden av.