Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter

Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter

0
 • Enkel
 • 35 min
Et godt, saftig stykke oksekjøtt er luksus. Topp det med en god blåmuggost, og server med ovnsbakte poteter, grillede tomater og friske, grønne bønner.

Ingredienser

200 g aspargesbønner
2 ss balsamicoeddik
¼ ts salt
16 stk cherrytomater
4 skiver entrecôte
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss rapsolje
2 ss TINE Meierismør
4 stk hvitløksfedd
4 skiver Norzola , eller annen blåmuggost

Ovnsbakte potetbåter:

8 stk poteter , i båter
2 ss olivenolje
2 ss frisk timian , hakket
½ ts salt
½ ts pepper
1 ts paprikapulver
3 ts TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Vend potetbåter med olivenolje, timian, salt, pepper og paprikapulver. Spre utover en langpanne, og fordel små biter med smør utover. Stek gylne og møre i ovn, ca. 25 minutter. Rør underveis.
  2. Kok bønner møre i kokende lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Skyll raskt i iskald vann, og vend med balsamicoeddik og litt salt.
  3. Legg tomater på en stekeplate, og drypp med litt olje. Stek øverst i ovnen i 8-10 minutter.
  4. Krydre entrecôteskivene med salt og pepper. Varm olje i en panne på middels høy varme, ha i hvitløksfedd og stek kjøttet på den ene siden til gyllent, ca. 3 minutter. Snu kjøttet og tilsett smør. Øs smør over kjøttet mens det steker videre i ca. 3 minutter. Legg en skive blåmuggost på hver entrecôteskive, sett på lokk og ta pannen av platen. La stå å godgjøre seg på ettervarmen i 5 minutter.
   Tips

   Du kan også smelte osten ved å putte pannen med entecôte og ost, inn i ovnen i noen minutter.

  5. Server med bønner, stekte poteter og tomater ved siden av.
Tips

Det er en øvelse å steke oksekjøtt riktig, men et viktig triks er å la kjøttet komme til romtemperatur før steking. Steketiden kommer an på om du liker rått, medium eller godt stekt kjøtt, samt tykkelsene på biffene. Det kan være lurt å understeke kjøttet litt, fordi det fortsetter å steke når det hviler. Bruk fingrene til å kjenne på kjøttet, og lær deg hvor fast eller mykt det kjennes når det er slik du liker det. Øvelse gjør mester.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat