Håndkle og blad
placeholder image
(452452)

Fløtegratinerte poteter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fløtegratinerte poteter passer til både kjøtt- og fiskeretter. Til biff, søndagssteken, roastbiff, påskelam eller spekmat.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form: ca. 20x30 cm
10 stkpoteter (ca.)
3 dlTINE Kremfløte
2 stkhvitløksfedd
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
2 dlJarlsberg® Revet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell potet og skjær i tynne skiver, 3-5 mm. Bruk gjerne en mandolin. Finhakk hvitløk.
      Hvordan skrelle og oppbevare hvitløk:
    2. Legg ett lag med potetskiver i taksteinlag, i en smurt form. Strø over halvparten av hvitløken, salt og pepper, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan bytte kremfløte med matfløte.

    3. Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et potetlag og hell over resten av fløten.
      Blått hjerte
      Tips!

      Om du legger litt ekstra ost mellom lagene blir de fløtegratinerte potetene ekstra gode.

    4. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30 minutter. Strø over ost og stek videre i 20 minutter. De fløtegratinerte potetene er kjempevarme når de kommer ut av ovnen. Det kan være lurt å la potetene stå i 5-10 minutter før de serveres.
      Blått hjerte
      Tips!

      Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 250 °C i stekeovn, til osten er smeltet, ca. 5 minutter. 

Blått hjerte
Tips!

Et dryss muskatnøtt gir ekstra god smak til fløtegratinerte poteter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat