Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter

27
  • Enkel
  • 60 min
Fløtegratinerte poteter er verdens beste tilbehør som passer til både kjøtt og fisk. Hjemmelaget og godt!

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form: ca. 20x30 cm
600 g poteter (ca.)
3 dl TINE Kremfløte
2 stk hvitløksfedd
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Skrell potet og skjær i tynne skiver, 3-5 mm. Bruk gjerne en mandolin. Finhakk hvitløk.
      Hvordan skrelle og oppbevare hvitløk:
    2. Legg ett lag med potetskiver i taksteinlag, i en smurt form. Strø over halvparten av hvitløken, salt og pepper, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
      Tips

      Du kan bytte kremfløte med matfløte.

    3. Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et potetlag og hell over resten av fløten.
      Tips

      Om du legger litt ekstra ost mellom lagene blir de fløtegratinerte potetene ekstra gode.

    4. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30 minutter. Strø over ost og stek videre i 20 minutter. De fløtegratinerte potetene er kjempevarme når de kommer ut av ovnen. Det kan være lurt å la potetene stå i 5-10 minutter før de serveres.
      Tips

      Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 250 °C i stekeovn, til osten er smeltet, ca. 5 minutter. 

Tips

Et dryss muskatnøtt gir ekstra god smak til fløtegratinerte poteter.

Kommentarer

  • Berit

    8 måneder siden
    Hvilke poteter anbefaler dere å bruke?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Berit,

      Det er Astrix, Beate, Laila og Ostara som passer fint å bruke i gratenger :)

      God matlaging!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat