
Fløtegratinerte poteter
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gpoteter (ca.)
-
3 dl
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Skrell potet og skjær i tynne skiver, 3-5 mm. Bruk gjerne en mandolin. Finhakk hvitløk.
Hvordan skrelle og oppbevare hvitløk
-
2
Legg ett lag med potetskiver i taksteinlag, i en smurt form. Strø over halvparten av hvitløken, salt og pepper, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
Tips
Du kan bytte kremfløte med matfløte.
-
3
Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et potetlag og hell over resten av fløten.
Tips
Om du legger litt ekstra ost mellom lagene blir de fløtegratinerte potetene ekstra gode.
-
4
Stek midt i ovnen på 200 °C i 30 minutter. Strø over ost og stek videre i 20 minutter. De fløtegratinerte potetene er kjempevarme når de kommer ut av ovnen. Det kan være lurt å la potetene stå i 5-10 minutter før de serveres.
Tips
Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 250 °C i stekeovn, til osten er smeltet, ca. 5 minutter.