Selbu Blå-toast med fiken, nøtter og honning
Enkel•10 min min
Blåmuggost-toast med Selbu Blå som er både smaker herlig og er enkel å lage. Dette er en skikkelig kosetoast hvor blåmuggost toppes med fersk fiken, honning og ristede nøtter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkhasselnøtter ristet og grovhakket
-
2 skiverlyst surdeigsbrød
-
2 ts
-
50 g
-
1 stkfersk fiken
-
1 ssflytende honning
Slik gjør du det
-
1
Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne på sterk varme til de er gylne, avkjøl litt og grovhakk.
-
2
Smør brødskivene med meierismør og stek de lett gylne i en panne på litt sterk varme.
-
3
Del blåmuggost i tykke skiver og legg på den ene brødskiven. Del fiken i tynne skiver og fordel over osten, sammen med ristede nøtter og honning.
-
4
Legg på den andre brødskiven og stek toasten på begge sider i varm stekepanne, til osten begynner å smelte. Ha gjerne over litt ekstra honning rett før servering.
-
5