Selbu Blå-toast med fiken, nøtter og honning

Selbu Blå-toast med fiken, nøtter og honning

0
4
Enkel10 min
Blåmuggost-toast med Selbu Blå som er både smaker herlig og er enkel å lage. Dette er en skikkelig kosetoast hvor blåmuggost toppes med fersk fiken, honning og ristede nøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne på sterk varme til de er gylne, avkjøl litt og grovhakk.

  2. 2

    Smør brødskivene med meierismør og stek de lett gylne i en panne på litt sterk varme.

  3. 3

    Del blåmuggost i tykke skiver og legg på den ene brødskiven. Del fiken i tynne skiver og fordel over osten, sammen med ristede nøtter og honning.

  4. 4

    Legg på den andre brødskiven og stek toasten på begge sider i varm stekepanne, til osten begynner å smelte. Ha gjerne over litt ekstra honning rett før servering.

  5. 5

Tips

Stek gjerne toasten ferdig i forvarmet ovn ved 220 ˚C, til osten begynner å smelte, eller stek den i toastjern (da trenger du ikke å steke brødskivene i smør først).   Fersk fiken kan fint erstattes med fikensyltetøy. Bruk da litt mindre honning så det ikke blir for søtt.  

Del denne oppskriften: