tablecloth-basil
Auberginelasagne med hvitløkdipp
(14)

Auberginelasagne med hvitløkdipp

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvorfor ikke erstatte en av hverdagsmiddagene med kjøtt eller fisk, med en nydelig vegetarrett? Som et godt alternativ, kan vi anbefale vår auberginelasagne med hvitløkdipp.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Lasagne:

2 stkauberginer, i tynne skiver
1 stksquash, i små terninger
2 stkrød paprika, i små terninger
3 stkhvitløksfedd, finhakket
4 ssolivenolje
900 ghermetiske tomater, hakkete
2 ssbalsamicoeddik
1 tstørket timian
1 tschilipulver
1 tssalt
½ tsmalt sort pepper
1 dlfriske basilikumblader
8 stklasagneplater
150 gTINE Revet Lettost 17% fett

Hvitløkdipp:

3 dlTINE Lettrømme 18 %
1 stkhvitløksfedd, revet
1 sseddik (7%)
½ tssalt
½ tsmalt hvit pepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Lasagne:

    1. Sett stekeovn på 210 °C. Smør en ildfast form (ca. 1 ½ l).
    2. Stek aubergine i tørr stekepanne på middels høy varme, til den er gyllen. Tilsett olivenolje, squash og paprika . La det surre sammen i ca. 2 minutter.
    3. Vend inn hermetiske tomater, balsamico, timian og chilipulver. Kok blandingen i 5-6 minutter, smak eventuelt til med salt og pepper. Bland inn frisk basilikum.
    4. Legg lagvis grønnsaker og pastaplater i den ildfaste formen. Start og avslutt med grønnsaker, og strø tilslutt over revet ost. Stek lasagnen i nedre del av ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er gjennomkokt og osten gyllen.
      blue heart
      Tips!

      Bruk gjerne en annen smaksrik, revet ost.

    1. Bland sammen rømme, hvitløk, eddik, salt og pepper, og server ved siden av lasagnen.
blue heart
Tips!

Server med smørstekte bagettskiver, som du lager på få strakser. Skjær en bagett på langs i litt lange skiver. Stek skivene i smør og hakket frisk oregano, på middels sterk varme.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff