Auberginelasagne med hvitløkdipp

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvorfor ikke erstatte en av hverdagsmiddagene med kjøtt eller fisk, med en nydelig vegetarrett? Som et godt alternativ, kan vi anbefale vår auberginelasagne med hvitløkdipp.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

Lasagne:

2 stkauberginer, i tynne skiver
1 stksquash, i små terninger
2 stkrød paprika, i små terninger
3 stkhvitløksfedd, finhakket
4 ssolivenolje
900 ghermetiske tomater, hakkete
2 ssbalsamicoeddik
1 tstørket timian
1 tschilipulver
1 tssalt
½ tsmalt sort pepper
1 dlfriske basilikumblader
8 stklasagneplater
150 gTINE Revet Lettost 17% fett

Hvitløkdipp:

3 dlTINE Lettrømme 18 %
1 stkhvitløksfedd, revet
1 sseddik (7%)
½ tssalt
½ tsmalt hvit pepper

Slik gjør du det

  • Lasagne:

    1. Sett stekeovn på 210 °C. Smør en ildfast form (ca. 1 ½ l).
    2. Stek aubergine i tørr stekepanne på middels høy varme, til den er gyllen. Tilsett olivenolje, squash og paprika . La det surre sammen i ca. 2 minutter.
    3. Vend inn hermetiske tomater, balsamico, timian og chilipulver. Kok blandingen i 5-6 minutter, smak eventuelt til med salt og pepper. Bland inn frisk basilikum.
    4. Legg lagvis grønnsaker og pastaplater i den ildfaste formen. Start og avslutt med grønnsaker, og strø tilslutt over revet ost. Stek lasagnen i nedre del av ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er gjennomkokt og osten gyllen.

      Tips:

      Bruk gjerne en annen smaksrik, revet ost.

  • Hvitløkdipp:

    1. Bland sammen rømme, hvitløk, eddik, salt og pepper, og server ved siden av lasagnen.

Tips:

Server med smørstekte bagettskiver, som du lager på få strakser. Skjær en bagett på langs i litt lange skiver. Stek skivene i smør og hakket frisk oregano, på middels sterk varme.

Kommentarer

  Legg til kommentar