Auberginelasagne med hvitløkdipp
Enkel•40 min min
Hvorfor ikke erstatte en av hverdagsmiddagene med kjøtt eller fisk, med en nydelig vegetarrett? Som et godt alternativ, kan vi anbefale vår auberginelasagne med hvitløkdipp.
Ingredienser
Antall porsjoner
Lasagne:
-
2 stkauberginer , i tynne skiver
-
1 stksquash , i små terninger
-
2 stkrød paprika , i små terninger
-
3 stkhvitløksfedd , finhakket
-
4 ssolivenolje
-
900 ghermetiske tomater , hakkete
-
2 ssbalsamicoeddik
-
1 tstørket timian
-
1 tschilipulver
-
1 tssalt
-
½ tsmalt sort pepper
-
1 dlfriske basilikumblader
-
8 stklasagneplater
-
150 g
Hvitløkdipp:
-
3 dl
-
1 stkhvitløksfedd , revet
-
1 sseddik (7%)
-
½ tssalt
-
½ tsmalt hvit pepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovn på 210 °C. Smør en ildfast form (ca. 1 ½ l).
-
2
Stek aubergine i tørr stekepanne på middels høy varme, til den er gyllen. Tilsett olivenolje, squash og paprika . La det surre sammen i ca. 2 minutter.
-
3
Vend inn hermetiske tomater, balsamico, timian og chilipulver. Kok blandingen i 5-6 minutter, smak eventuelt til med salt og pepper. Bland inn frisk basilikum.
-
4
Legg lagvis grønnsaker og pastaplater i den ildfaste formen. Start og avslutt med grønnsaker, og strø tilslutt over revet ost. Stek lasagnen i nedre del av ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er gjennomkokt og osten gyllen.
Tips
Bruk gjerne en annen smaksrik, revet ost.
Hvitløkdipp:
-
5
Bland sammen rømme, hvitløk, eddik, salt og pepper, og server ved siden av lasagnen.