Auberginelasagne med hvitløkdipp

Auberginelasagne med hvitløkdipp

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Hvorfor ikke erstatte en av hverdagsmiddagene med kjøtt eller fisk, med en nydelig vegetarrett? Som et godt alternativ, kan vi anbefale vår auberginelasagne med hvitløkdipp.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Lasagne:

2 stk auberginer , i tynne skiver
1 stk squash , i små terninger
2 stk rød paprika , i små terninger
3 stk hvitløksfedd , finhakket
4 ss olivenolje
900 g hermetiske tomater , hakkete
2 ss balsamicoeddik
1 ts tørket timian
1 ts chilipulver
1 ts salt
½ ts malt sort pepper
1 dl friske basilikumblader
8 stk lasagneplater
150 g TINE Revet Lettost 17% fett

Hvitløkdipp:

3 dl TINE Lettrømme 18 %
1 stk hvitløksfedd , revet
1 ss eddik (7%)
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 210 °C. Smør en ildfast form (ca. 1 ½ l).
    2. Stek aubergine i tørr stekepanne på middels høy varme, til den er gyllen. Tilsett olivenolje, squash og paprika . La det surre sammen i ca. 2 minutter.
    3. Vend inn hermetiske tomater, balsamico, timian og chilipulver. Kok blandingen i 5-6 minutter, smak eventuelt til med salt og pepper. Bland inn frisk basilikum.
    4. Legg lagvis grønnsaker og pastaplater i den ildfaste formen. Start og avslutt med grønnsaker, og strø tilslutt over revet ost. Stek lasagnen i nedre del av ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er gjennomkokt og osten gyllen.
      Tips!

      Bruk gjerne en annen smaksrik, revet ost.

  1. Hvitløkdipp:

    1. Bland sammen rømme, hvitløk, eddik, salt og pepper, og server ved siden av lasagnen.
Tips!

Server med smørstekte bagettskiver, som du lager på få strakser. Skjær en bagett på langs i litt lange skiver. Stek skivene i smør og hakket frisk oregano, på middels sterk varme.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat