Auberginelasagne med hvitløkdipp

Auberginelasagne med hvitløkdipp

0
14
Enkel40 min
Hvorfor ikke erstatte en av hverdagsmiddagene med kjøtt eller fisk, med en nydelig vegetarrett? Som et godt alternativ, kan vi anbefale vår auberginelasagne med hvitløkdipp.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lasagne:

  • 2 stk
    auberginer , i tynne skiver
  • 1 stk
    squash , i små terninger
  • 2 stk
    rød paprika , i små terninger
  • 3 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 4 ss
    olivenolje
  • 900 g
    hermetiske tomater , hakkete
  • 2 ss
    balsamicoeddik
  • 1 ts
    tørket timian
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    malt sort pepper
  • 1 dl
    friske basilikumblader
  • 8 stk
    lasagneplater
  • 150 g

Hvitløkdipp:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovn på 210 °C. Smør en ildfast form (ca. 1 ½ l).

  2. 2

    Stek aubergine i tørr stekepanne på middels høy varme, til den er gyllen. Tilsett olivenolje, squash og paprika . La det surre sammen i ca. 2 minutter.

  3. 3

    Vend inn hermetiske tomater, balsamico, timian og chilipulver. Kok blandingen i 5-6 minutter, smak eventuelt til med salt og pepper. Bland inn frisk basilikum.

  4. 4

    Legg lagvis grønnsaker og pastaplater i den ildfaste formen. Start og avslutt med grønnsaker, og strø tilslutt over revet ost. Stek lasagnen i nedre del av ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er gjennomkokt og osten gyllen.

    Tips

    Bruk gjerne en annen smaksrik, revet ost.

Hvitløkdipp:

  1. 5

    Bland sammen rømme, hvitløk, eddik, salt og pepper, og server ved siden av lasagnen.

Tips

Server med smørstekte bagettskiver, som du lager på få strakser. Skjær en bagett på langs i litt lange skiver. Stek skivene i smør og hakket frisk oregano, på middels sterk varme.

Del denne oppskriften: