Sprø ostekjeks med deilig ost

Sprø ostekjeks til jul

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
  • 10 min
Lag sprø ostekjeks til juleselskapet eller til en venn i gave. Legg gjerne med litt god ost og godt syltetøy.

Antall stykker

Ingredienser

1 dl lettkokte havregryn
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dl hvetemel
¼ ts bakepulver
¼ ts salt
3 dl revet TINE Norsk Edamer , Ridder® eller Gräddost
2 ss kaldt TINE Meierismør
1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Bland havregryn og melk og la det stå å godgjøre seg i 5 minutter.
    2. Kjør hvetemel, bakepulver, salt og revet ost i en kjøkkenmaskin med knivblad til finmalt. Tilsett smør og kjør til smuldret.
    3. Ha i havregrynblandingen og egg, og kjør til en jevn deig. Vend ut på et stykke plast, dekk godt og la ligge kaldt i ca. 1 time.
    4. Sett ovnen på 180 °C. Kjevle deigen ut på et melet bord til ca. 3 mm tykk og stikk ut figurer med kakeformer eller bruk et glass til å stikke ut sirkler. Du kan også bare skjære deigen i ruter, alt ettersom hva slags form du ønsker på kjeksene.
    5. Legg over på stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til gylne og sprø, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Pakk gjerne kjeksene i små, søte bokser. Legg gjerne med en ost og litt god marmelade som passer til. Da blir det et helt måltid i seg selv.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat