Raclette
Enkel•30 min min
Raclette er en matrett som stammer fra Valais i Sveits. Hovedingrediensen er varm, flytende ost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgJarlsberg® Vellagret m/skorpe eller vellagret Sveitser
Forslag til tilbehør:
-
20 stkpoteter , gjerne mandelpoteter
-
100 gblomkål
-
100 gbrokkoli
-
140 gbacon
-
100 gsjampinjong eller annen sopp
-
4 stilkerstangselleri
-
1 stkløk
-
1 stkpaprika
Slik gjør du det
-
1
Skjær ost i skiver.
-
2
Kok potet med skallet på i 15-20 minutter.
-
3
Skjær blomkål og brokkoli i små buketter og kok i lettsaltet vann. De skal være lettkokte.
-
4
Stek bacon.
-
5
Skjær sjampinjong og stangselleri i skiver. Kutt løk og paprika i tynne strimler.
-
6
Legg på et fat eller i skåler. Hold poteter, blomkål, brokkoli og bacon varmt oppå raclettjernet. La hver gjest få sin smelteskuff. Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker best. Osten legges i smelteskuffen. Når den er smeltet, helles den over det varme tilbehøret på tallerkenen.