Raclette

Raclette

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Raclette er en matrett som stammer fra Valais i Sveits. Hovedingrediensen er varm, flytende ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 kg Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller vellagret Sveitser

Forslag til tilbehør:

20 stk poteter , gjerne mandelpoteter
100 g blomkål
100 g brokkoli
140 g bacon
100 g sjampinjong eller annen sopp
4 stilker stangselleri
1 stk løk
1 stk paprika

Slik gjør du det

    1. Skjær ost i skiver.
    2. Kok potet med skallet på i 15-20 minutter.
    3. Skjær blomkål og brokkoli i små buketter og kok i lettsaltet vann. De skal være lettkokte.
    4. Stek bacon.
    5. Skjær sjampinjong og stangselleri i skiver. Kutt løk og paprika i tynne strimler.
    6. Legg på et fat eller i skåler. Hold poteter, blomkål, brokkoli og bacon varmt oppå raclettjernet. La hver gjest få sin smelteskuff. Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker best. Osten legges i smelteskuffen. Når den er smeltet, helles den over det varme tilbehøret på tallerkenen.
Tips!

I stedet for Jarlsberg® eller Sveitser, kan du gjerne bruke Ridder eller Port Salut. Prøv deg frem!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat