Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Raclette

Enkel
30min

Raclette er en matrett som stammer fra Valais i Sveits. Hovedingrediensen er varm, flytende ost.

3.7
(31)
Next ImageRaclette

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg
Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller vellagret Sveitser

Forslag til tilbehør:

20 stk
potet, gjerne mandelpoteter
100 g
blomkål
100 g
brokkoli
140 g
bacon
100 g
sjampinjong eller annen sopp
4 stilk
stangselleri
1 stk
løk
1 stk
paprika

Fremgangsmåte

  1. Skjær ost i skiver.

  2. Kok potet med skallet på i 15-20 minutter.

  3. Skjær blomkål og brokkoli i små buketter og kok i lettsaltet vann. De skal være lettkokte.

  4. Stek bacon.

  5. Skjær sjampinjong og stangselleri i skiver. Kutt løk og paprika i tynne strimler.

  6. Legg på et fat eller i skåler. Hold poteter, blomkål, brokkoli og bacon varmt oppå raclettjernet. La hver gjest få sin smelteskuff. Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker best. Osten legges i smelteskuffen. Når den er smeltet, helles den over det varme tilbehøret på tallerkenen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for Jarlsberg® eller Sveitser, kan du gjerne bruke Ridder eller Port Salut. Prøv deg frem!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter