
Raclette
Raclette er en matrett som stammer fra Valais i Sveits. Hovedingrediensen er varm, flytende ost.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Forslag til tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Skjær ost i skiver.
- 2
Kok potet med skallet på i 15-20 minutter.
- 3
Skjær blomkål og brokkoli i små buketter og kok i lettsaltet vann. De skal være lettkokte.
- 4
Stek bacon.
- 5
Skjær sjampinjong og stangselleri i skiver. Kutt løk og paprika i tynne strimler.
- 6
Legg på et fat eller i skåler. Hold poteter, blomkål, brokkoli og bacon varmt oppå raclettjernet. La hver gjest få sin smelteskuff. Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker best. Osten legges i smelteskuffen. Når den er smeltet, helles den over det varme tilbehøret på tallerkenen.
Tips
I stedet for Jarlsberg® eller Sveitser, kan du gjerne bruke Ridder eller Port Salut. Prøv deg frem!