Oppskrift på Raclette
0

Raclette

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Raclette er en matrett som stammer fra Valais i Sveits. Hovedingrediensen er varm, flytende ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kgJarlsberg® Vellagret m/skorpe eller vellagret Sveitser

Forslag til tilbehør:

20 stkpoteter, gjerne mandelpoteter
100 gblomkål
100 gbrokkoli
140 gbacon
100 gsjampinjong eller annen sopp
4 stilkerstangselleri
1 stkløk
1 stkpaprika

Slik gjør du det

    1. Skjær ost i skiver.
    2. Kok potet med skallet på i 15-20 minutter.
    3. Skjær blomkål og brokkoli i små buketter og kok i lettsaltet vann. De skal være lettkokte.
    4. Stek bacon.
    5. Skjær sjampinjong og stangselleri i skiver. Kutt løk og paprika i tynne strimler.
    6. Legg på et fat eller i skåler. Hold poteter, blomkål, brokkoli og bacon varmt oppå raclettjernet. La hver gjest få sin smelteskuff. Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker best. Osten legges i smelteskuffen. Når den er smeltet, helles den over det varme tilbehøret på tallerkenen.

Tips:

I stedet for Jarlsberg® eller Sveitser, kan du gjerne bruke Ridder eller Port Salut. Prøv deg frem!

Kommentarer