Ostefondue
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkhvitløksfedd
-
4 dlhvitvin
-
600 gJarlsberg® Original , gjerne vellagret
-
2 ssmaizena
-
½ tsmuskat
-
¼ tshvit pepper
-
⅛ tskajennepepper
-
1 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett hvis sausen blir for tykk
Forslag til tilbehør
-
1 stkloff
-
250 gcherrytomater
-
1 dloliven , sorte eller grønne
-
4 stilkerstangselleri
-
100 gblomkål
-
200 gspekeskinke
-
250 greker
Slik gjør du det
-
1
Bruk jerngryte eller tykkbunnet kjele med teflonbelegg. Gni gryten inn med hvitløk. Hell i vinen og varm den nesten til kokepunktet.
-
2
Riv osten, og bland den med maizena i en plastpose. Rør osteblandingen ut i vinen i 2-3 omganger. Tilsett muskat, hvit pepper og kajennepepper. Rør til en tykk og jevn saus som henger på det som skal dyppes. Hvis sausen blir for tykk, kan du eventuelt tynne den ut med litt melk. Sett gryten på spritbluss midt på bordet.
-
3
Sett på en kjele med vann. Skjær loff i terninger, stangselleri i skiver og blomkål i små buketter. Rens rekene. Kok blomkålbukettene. De skal være lettkokte.
-
4
Anrett loff, cherrytomat, oliven, stangselleri, blomkål, spekeskinke og reker på fat eller små skåler. Gjestene velger selv hva de vil ha av tilbehør, og dypper det i den varme sausen.