Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Ostefondue

Enkel
30min

Ikke noe er mer sosialt enn å sitte rundt bordet og kose seg med fondue. Ostefondue kan tilberedes i en vanlig gryte og helles over i fonduegryte ved servering. Baguetter, gjerne daggamle, er vanlig tilbehør. Som variasjon brukes cherrytomater, oliven, stangselleri, blomkålbuketter og eventuelt skinke eller rensede reker.

3.9
(90)
Ostefondue

Ingredienser

1 stk
hvitløksfedd
4 dl
hvitvin
600 g
Jarlsberg® Original, gjerne vellagret
2 ss
maizena
½ ts
muskat
¼ ts
hvit pepper
ts
kajennepepper
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett hvis sausen blir for tykk

Forslag til tilbehør

1 stk
loff
250 g
cherrytomat
1 dl
oliven, sorte eller grønne
4 stilk
stangselleri
100 g
blomkål
200 g
spekeskinke
250 g
reker

Slik gjør du

Tips

#1: Brødet kan også skjæres i fingertykke staver og ristes i panne, gjerne påsmurt smør og hvitløk. Dypp bitene rett i ostemassen.

#2: I stedet for Jarlsberg, kan du for eksempel bruke Sveitser eller Norvegia. Velg gjerne en vellagret variant. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter