Cannelloni

Cannelloni

4
  • Middels
  • 50 min
Cannelloni er pastarør – rektangulære pastaplater rullet sammen – fylt med deilig kjøttsaus og gratinert med ost i ovnen.

Ingredienser

12 stk cannellonirør (evt. lasagneplater)
1 stk løk
250 g sjampinjong
2 ss TINE Meierismør
100 g bacon
200 g kjøttdeig
2 ss tomatpuré
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket kruspersille
2 dl kjøttbuljong
1 stk egg
1 dl TINE Lettrømme 18 %
100 g Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.
    3. Skrell og finhakk løk. Skjær sopp i skiver. Fres løk og sopp i lettbrunet smør i en stekepanne.
    4. Sprøstek baonbiter og smuldre kjøttdeig i baconfettet.
    5. Bland inn løkblandingen. Tilsett tomatpuré, salt, pepper og kruspersille. Spe ut med buljong og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter.
    6. Ha sammenvispet egg og rømme i sausen.
    7. Fyll kjøttsausen i pastarørene og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over ost og gratiner cannelloniene til osten er smeltet og gyllen.
      Tips!

      Ved bruk av lasagneplater: Legge rullene i formen med skjøten ned, pass på at rullene ligger tett inntil hverandre slik at dem ikke åpner seg. Rullene kan også festes med tannpirkere.

Tips!

Hvis du pakker inn fyllet i tynne pannekaker (crêpes) i stedet for pastarør, blir det manicotti.

Kommentarer

  • Elisabeth

    8 måneder siden
    Hei! Tenkte å teste ut denne, men er det ikke slik at man bør bruke Creme Fraiche i varme sauser, eller er det rømme som er best å bruke i denne retten? Går det fint å bruke laktosefri variant forresten? :) Takker for svar!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Elisabeth,

      Du kan fint bruke rømme i denne retten :) Om du heller ønsker å bruke Creme Fraiche gjør du det. Laktosefritt er det bare å bruke :)

       (0)


  • meg

    4 år siden
    Kansje litt feilskriving på punkt 6. Var veldig stress når en skulle legge fyllet på pastaplatene og rulle saman. rullene bare datt opp igjen, burde stått i oppskriften noe en kan feste kantene på rullene med slik at dei ikkje detter opp

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      4 år siden
      Hei, Beklager skrivefeilen, det retter jeg opp i med en gang. Bruker man pastaplater kan det være litt vanskelig ja. Et tips er å legge rullene i formen med skjøten ned, samt at rullene ligger tett inntil hverandre. Eventuelt kan man feste dem med tannpirkere :) Jeg legger dette inn som et tips i oppskriften. Takk for tilbakemeldingen. God sommer :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat