placeholder image
2

Cannelloni

(29)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Cannelloni er pastarør – rektangulære pastaplater rullet sammen – fylt med deilig kjøttsaus og gratinert med ost i ovnen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

12 stkcannellonirør (evt. lasagneplater)
1 stkløk
250 gsjampinjong
2 ssTINE Meierismør
100 gbacon
200 gkjøttdeig
2 sstomatpuré
¼ tssalt
¼ tspepper
2 sshakket kruspersille
2 dlkjøttbuljong
1 stkegg
1 dlTINE Lettrømme 18 %
100 gNorvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.
    3. Skrell og finhakk løk. Skjær sopp i skiver. Fres løk og sopp i lettbrunet smør i en stekepanne.
    4. Sprøstek baonbiter og smuldre kjøttdeig i baconfettet.
    5. Bland inn løkblandingen. Tilsett tomatpuré, salt, pepper og kruspersille. Spe ut med buljong og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter.
    6. Ha sammenvispet egg og rømme i sausen.
    7. Fyll kjøttsausen i pastarørene og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over ost og gratiner cannelloniene til osten er smeltet og gyllen.

      Tips:

      Ved bruk av lasagneplater: Legge rullene i formen med skjøten ned, pass på at rullene ligger tett inntil hverandre slik at dem ikke åpner seg. Rullene kan også festes med tannpirkere.

Tips:

Hvis du pakker inn fyllet i tynne pannekaker (crêpes) i stedet for pastarør, blir det manicotti.

Kommentarer