Håndkle og blad
Cannelloni
(4545)

Cannelloni

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Cannelloni er pastarør – rektangulære pastaplater rullet sammen – fylt med deilig kjøttsaus og gratinert med ost i ovnen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12 stkcannellonirør (evt. lasagneplater)
1 stkløk
250 gsjampinjong
2 ssTINE Meierismør
100 gbacon
200 gkjøttdeig
2 sstomatpuré
¼ tssalt
¼ tspepper
2 sshakket kruspersille
2 dlkjøttbuljong
1 stkegg
1 dlTINE Lettrømme 18 %
100 gNorvegia® Revet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.
    3. Skrell og finhakk løk. Skjær sopp i skiver. Fres løk og sopp i lettbrunet smør i en stekepanne.
    4. Sprøstek baonbiter og smuldre kjøttdeig i baconfettet.
    5. Bland inn løkblandingen. Tilsett tomatpuré, salt, pepper og kruspersille. Spe ut med buljong og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter.
    6. Ha sammenvispet egg og rømme i sausen.
    7. Fyll kjøttsausen i pastarørene og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over ost og gratiner cannelloniene til osten er smeltet og gyllen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ved bruk av lasagneplater: Legge rullene i formen med skjøten ned, pass på at rullene ligger tett inntil hverandre slik at dem ikke åpner seg. Rullene kan også festes med tannpirkere.

Blått hjerte
Tips!

Hvis du pakker inn fyllet i tynne pannekaker (crêpes) i stedet for pastarør, blir det manicotti.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat