Cannelloni
Cannelloni er pastarør – rektangulære pastaplater rullet sammen – fylt med deilig kjøttsaus og gratinert med ost i ovnen.
Middels•50 min•6 personer
Ingredienser
- 12 stykk cannellonirør, (evt. lasagneplater)
- 1 stykk løk
- 250 g sjampinjong
- 2 ss TINE® Meierismør
- 100 g bacon
- 200 g kjøttdeig
- 2 ss tomatpuré
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss hakket kruspersille
- 2 dl kjøttbuljong
- 1 stykk egg
- 1 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 100 g Norvegia® Revet
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.
3
Skrell og finhakk løk. Skjær sopp i skiver. Fres løk og sopp i lettbrunet smør i en stekepanne.
4
Sprøstek baonbiter og smuldre kjøttdeig i baconfettet.
5
Bland inn løkblandingen. Tilsett tomatpuré, salt, pepper og kruspersille. Spe ut med buljong og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter.
6
Ha sammenvispet egg og rømme i sausen.
7
Fyll kjøttsausen i pastarørene og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over ost og gratiner cannelloniene til osten er smeltet og gyllen.
TipsVed bruk av lasagneplater: Legge rullene i formen med skjøten ned, pass på at rullene ligger tett inntil hverandre slik at dem ikke åpner seg. Rullene kan også festes med tannpirkere.
TipsHvis du pakker inn fyllet i tynne pannekaker (crêpes) i stedet for pastarør, blir det manicotti.