Cannelloni

Cannelloni

4
97
Middels50 min
Cannelloni er pastarør – rektangulære pastaplater rullet sammen – fylt med deilig kjøttsaus og gratinert med ost i ovnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 12 stk
    cannellonirør (evt. lasagneplater)
  • 1 stk
    løk
  • 250 g
    sjampinjong
  • 2 ss
  • 100 g
    bacon
  • 200 g
    kjøttdeig
  • 2 ss
    tomatpuré
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    hakket kruspersille
  • 2 dl
    kjøttbuljong
  • 1 stk
    egg
  • 1 dl
  • 100 g
    Norvegia® Revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.

  3. 3

    Skrell og finhakk løk. Skjær sopp i skiver. Fres løk og sopp i lettbrunet smør i en stekepanne.

  4. 4

    Sprøstek baonbiter og smuldre kjøttdeig i baconfettet.

  5. 5

    Bland inn løkblandingen. Tilsett tomatpuré, salt, pepper og kruspersille. Spe ut med buljong og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter.

  6. 6

    Ha sammenvispet egg og rømme i sausen.

  7. 7

    Fyll kjøttsausen i pastarørene og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over ost og gratiner cannelloniene til osten er smeltet og gyllen.

    Tips

    Ved bruk av lasagneplater: Legge rullene i formen med skjøten ned, pass på at rullene ligger tett inntil hverandre slik at dem ikke åpner seg. Rullene kan også festes med tannpirkere.

Tips

Hvis du pakker inn fyllet i tynne pannekaker (crêpes) i stedet for pastarør, blir det manicotti.

Del denne oppskriften: