Pasta al forno
Enkel•35 min20 min
Dette er en lettvint oppskrift på en nydelig lasagne.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gpenne eller annen pasta
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
400 gkjøttdeig
-
1 ssolje til steking
-
800 ghakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
-
1 stkterning kjøttbuljong
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
6 dl
-
½ dlhvetemel
-
3 dlNorvegia® Original eller annen god gulost
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
-
2
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Den skal være al dente, dvs. at det fortsatt er litt tyggemotstand igjen.
-
3
Stek kjøttdeig sammen med hakket løk og hvitløk i litt olje.
-
4
Ha over hakkede tomater og buljongterning, og kok i 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
-
5
Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Krydre med salt og pepper.
-
6
Fordel pasta, kjøttsaus og hvit saus i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.