Pasta al forno

Pasta al forno

0
112
Enkel35 min
Dette er en lettvint oppskrift på en nydelig lasagne.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    penne eller annen pasta
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 ss
    olje til steking
  • 800 g
    hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
  • 1 stk
    terning kjøttbuljong
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 6 dl
  • ½ dl
    hvetemel
  • 3 dl
    Norvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.

  2. 2

    Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Den skal være al dente, dvs. at det fortsatt er litt tyggemotstand igjen.

  3. 3

    Stek kjøttdeig sammen med hakket løk og hvitløk i litt olje.

  4. 4

    Ha over hakkede tomater og buljongterning, og kok i 5 minutter. Krydre med salt og pepper.

  5. 5

    Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Krydre med salt og pepper.

  6. 6

    Fordel pasta, kjøttsaus og hvit saus i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips

Forkok gjerne pastaen og kok sausen dagen før servering. Da går det enda raskere.

Del denne oppskriften: