Pasta al forno

Pasta al forno

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 35 min
  • 20 min
Dette er en lettvint oppskrift på en nydelig lasagne.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g penne eller annen pasta
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
400 g kjøttdeig
1 ss olje til steking
800 g hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
1 stk terning kjøttbuljong
½ ts salt
¼ ts pepper
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ dl hvetemel
3 dl Norvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
    2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Den skal være al dente, dvs. at det fortsatt er litt tyggemotstand igjen.
    3. Stek kjøttdeig sammen med hakket løk og hvitløk i litt olje.
    4. Ha over hakkede tomater og buljongterning, og kok i 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
    5. Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Krydre med salt og pepper.
    6. Fordel pasta, kjøttsaus og hvit saus i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips!

Forkok gjerne pastaen og kok sausen dagen før servering. Da går det enda raskere.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat