Håndkle og blad
Pasta al forno
(3232)

Pasta al forno

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en lettvint oppskrift på en nydelig lasagne.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

500 gpenne eller annen pasta
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
400 gkjøttdeig
1 ssolje til steking
800 ghakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
1 stkterning kjøttbuljong
½ tssalt
¼ tspepper
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ dlhvetemel
3 dlNorvegia® Original eller annen god gulost
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
    2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Den skal være al dente, dvs. at det fortsatt er litt tyggemotstand igjen.
    3. Stek kjøttdeig sammen med hakket løk og hvitløk i litt olje.
    4. Ha over hakkede tomater og buljongterning, og kok i 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
    5. Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Krydre med salt og pepper.
    6. Fordel pasta, kjøttsaus og hvit saus i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Blått hjerte
Tips!

Forkok gjerne pastaen og kok sausen dagen før servering. Da går det enda raskere.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat