Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Pasta al forno

Enkel
35min

Dette er en lettvint oppskrift på en nydelig lasagne.

4.0
(119)
Next ImagePasta al forno

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
penne eller annen pasta
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
400 g
kjøttdeig
1 ss
olje til steking
800 g
hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
1 stk
terning kjøttbuljong
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 dl
hvetemel
3 dl
Norvegia® Original eller annen god gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.

  2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Den skal være al dente, dvs. at det fortsatt er litt tyggemotstand igjen.

  3. Stek kjøttdeig sammen med hakket løk og hvitløk i litt olje.

  4. Ha over hakkede tomater og buljongterning, og kok i 5 minutter. Krydre med salt og pepper.

  5. Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Krydre med salt og pepper.

  6. Fordel pasta, kjøttsaus og hvit saus i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Forkok gjerne pastaen og kok sausen dagen før servering. Da går det enda raskere.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter