Skip to main content

Pasta og kjøttsaus med bacon

Enkel
40min

Her er en familievennlig pastarett med kjøttsaus, som smaker godt og er enkel å lage i en travel hverdag.

3.9
(47)
Next ImagePasta og kjøttsaus med bacon

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttsaus:

400 g
kjøttdeig
100 g
sellerirot
1 stk
finhakket løk
2 stk
finhakkede gulrot
2 stk
hakkede hvitløksfedd
2 ss
tomatpuré
2 stk
terninger kjøttbuljong
1.5 dl
vann
800 g
hermetiske tomater
140 g
bacon
1.5 ts
timian
0.25 ts
sukker
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Pasta:

400 g
ukokt spaghetti
2 dl
parmesan eller revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttdeig i smør til den blir kornete. Tilsett finhakket selleri, løk og gulrøtter. Rør i hvitløk og la det steke i noen minutter.

  2. Ha i tomatpuré og smuldret buljong, og hell i vann og tomater. Rør godt om, og la det koke i minst 30 minutter, gjerne lenger.

  3. Sprøstek baconbiter og legg i gryten. Smak til med timian, sukker, salt og pepper.

spagetti:

  1. Kok spagetti. Server spagetti med kjøttsaus og revet ost.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne en stor porsjon kjøttsaus og frys ned i porsjoner. Den er fin å bruke i lasagne og andre pastaretter, eller bare sammen med nykokt pasta.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter