Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

28
230
Enkel20 min
Gratinert med ost og litt timian på toppen kan du servere denne enkle løksuppen både til hverdags og fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    store løk grovhakket
  • 4 ss
  • 7 ½ dl
    vann
  • 1 stk
    hønsebuljongterning
  • 4 skiver
    loff ristet
  • 150 g
    Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 250 °C.

  2. 2

    Fres løk blank i smeltet smør. Ha i varmt vann og buljongterning og la suppen koke i ca. 5 minutter.

    Tips

    Du kan også bruke grønnsaks- eller storfebuljong.

  3. 3

    Fordel suppen i suppebollene. Legg loffskive på toppen. Dryss på ost og gratiner suppen under grillen i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Del denne oppskriften: