Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

24
  • Enkel
  • 20 min
Gratinert med ost og litt timian på toppen kan du servere denne enkle løksuppen både til hverdags og fest.

Ingredienser

Utstyr

Ildfaste suppeboller
2 stk store løk grovhakket
4 ss TINE Meierismør
7 ½ dl vann
1 stk hønsebuljongterning
4 skiver loff ristet
150 g Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
    2. Fres løk blank i smeltet smør. Ha i varmt vann og buljongterning og la suppen koke i ca. 5 minutter.
      Tips!

      Du kan også bruke grønnsaks- eller storfebuljong.

    3. Fordel suppen i suppebollene. Legg loffskive på toppen. Dryss på ost og gratiner suppen under grillen i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Kommentarer

  • Adrian

    2 måneder siden
    Hvilke vitaminer og mineraler får man fra denne retten?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei igjen Adrian,

      Det må du regne ut fra produktene du bruker til å lage suppen :)

       (0)


  • Synne

    2 år siden
    Veldig god ?? Lagde den tilpasset til en person og det funket veldig bra. Aldri laget løksuppe før, men denne var lett å lage og veldig god

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Takk for tilbakemeldingen din, Synne :) Så hyggelig å se at det falt i smak! Fortsett å lag god mat :)

       (2)


  • Sander

    2 år siden
    Den var ekkel

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sander, Det er ikke alle som liker løksuppe, men har du prøvd ut vår gulerotsuppe? Oppskriften finner du her: http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/supper/gulrotsuppe-med-ingef%C3%A6r God matlaging!

       (0)


  • Belinda

    2 år siden
    Veldig god suppe men syntes det blir litt lite. Lagde to porsjoner i dag og det var såvidt nok til en porsjon. Neste gang dobler jeg :)

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Belinda, Så kjedelig at du syns det ble litt lite suppe, men flott at du justerer oppskriften etter eget behov :) Godt måltid!

       (0)


  • Håvard

    3 år siden
    jeg liker løk så mye at jeg likte dette flott bra mm very swag

     (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Håvard, Så hyggelig å høre :)

       (6)

    • ok

      3 år siden
      wtf..

       (1)


  • Mari

    3 år siden
    Det var så deilig!! Hva er næringsinnhold på denne retten?

     (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mari, Vi beregner ikke næringsinnholdet i våre oppskrifter, men har heller fokus på at de rettene vi legger ut skal smake godt og gi gode matopplevelser :)

       (1)


  • Aslaug

    3 år siden
    Hei. Denne ser god ut. Hvordan blir det å bruke grønnsaksbuljong i stedet for hønsebuljong? (Da må jeg ikke på butikken, kanskje jeg burde prøve meg på b begge deler)... ;)

     (3)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Aslaug, Denne suppen smaker også godt med grønnsaksbuljong. Lykke til :)

       (3)


  • Maria Oseberg Hansen

    3 år siden
    Utrolig god løksuppe, jeg synes selv den blir ekstra god hvis du karamelliserer løken og tar oppi 1-2 ts med sennep, for en litt annerledes, men veldig god smak :) Endra bedre med en liten skvett hvitvin også..

     (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maria, Tusen takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding :)

       (1)


  • Sonja Endresen

    4 år siden
    Nå skal jeg lage løksuppe til mine scrappevenninder, gleder meg.

     (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Sonja, Så koselig. Regner med at du ble populær blant venninnene dine da? ;)

       (14)


  • Stine

    5 år siden
    Hva slags buljong er det snakk om her?

     (17)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Stine, Jeg synes det smaker best med hønsebuljong, men du kan også benytte grønnsaksbuljong eller storfebuljong. Dette skal jeg spesifisere bedre i oppskriften, takk for tilbakemeldingen:)

       (7)


Det er mye kjærlighet i god mat