placeholder image
0

Tomatsuppe med ostetoast

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe er sunn og enkel hverdagsmat å lage fra bunnen av. Denne milde tomatsuppen faller garantert i smak hos de minste. Med sprø ostetoast på toppen, får du noe knasende godt å tygge på i tillegg.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

Ostetoast

8 skiverbaguetter
2 tsTINE Meierismør
150 gTINE Revet Ost Original

Tomatsuppe

1 stkløk, finhakket
1 stkhvitløksfedd, finhakket
3 stkgulrøtter, revet
½ stksquash, revet
2 ssTINE Meierismør
1 sstomatpuré
6 stksoltørkede tomater, hakket
1 dlfrisk basilikum
2 bokserhermetiske tomater
6 dlhønsebuljong
½ tssalt
¼ tspepper
2 dlTINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Smør baguetteskiver med smør og dryss over revet ost. Stek øverst i ovnen til de er gylne, 3-4 minutter.

      Tips:

      Ostebrød og krutonger er en god måte å bruke gammelt brød og osterester på. Bland gjerne flere typer ost, og tilsett tørket krydder for en ekstra piff.

    2. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt i smør i en gryte på middels varme, 2-3 minutter. Ha i tomatpuré, soltørkede tomater og basilikum, og fres ett minutt til. Hell over hermetiske tomater og hønsebuljong, og småkok i 10 minutter.
    3. Kjør tomatsuppa glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, og rør inn crème fraîche. Server med hele ostetoast i eller ved siden av suppa. Toastene kan også deles i biter, og drysses over suppa.

Tips:

Har du overmodne tomater liggende, kan du bruke dem som erstatning for hermetiske tomater i suppa. Det er en god måte å unngå matkasting på.

Kommentarer