Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Tomatsuppe med ostetoast

Enkel
25min

Suppe er sunn og enkel hverdagsmat å lage fra bunnen av. Denne milde tomatsuppen faller garantert i smak hos de minste. Med sprø ostetoast på toppen, får du noe knasende godt å tygge på i tillegg.

3.9
(37)
Next Image Tomatsuppe med ostetoast

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostetoast

8 skiver
baguette
150 g
Norvegia® Revet

Tomatsuppe

1 stk
løk, finhakket
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
3 stk
gulrot, revet
0.5 stk
squash, revet
1 ss
tomatpuré
6 stk
soltørket tomat, hakket
1 dl
frisk basilikum
2 boks
hermetiske tomater
6 dl
grønnsaksbuljong
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C. Smør baguetteskiver med smør og dryss over revet ost. Stek øverst i ovnen til de er gylne, 3-4 minutter.

    Tips

    Ostebrød og krutonger er en god måte å bruke gammelt brød og osterester på. Bland gjerne flere typer ost, og tilsett tørket krydder for en ekstra piff.

  2. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt i smør i en gryte på middels varme, 2-3 minutter. Ha i tomatpuré, soltørkede tomater og basilikum, og fres ett minutt til. Hell over hermetiske tomater og buljong, og småkok i 10 minutter.

  3. Kjør tomatsuppa glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, og rør inn crème fraîche. Server med hele ostetoast i eller ved siden av suppa. Toastene kan også deles i biter, og drysses over suppa.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du overmodne tomater liggende, kan du bruke dem som erstatning for hermetiske tomater i suppa. Det er en god måte å unngå matkasting på.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter