Tomatsuppe med ostetoast
Enkel•25 min min
Suppe er sunn og enkel hverdagsmat å lage fra bunnen av. Denne milde tomatsuppen faller garantert i smak hos de minste. Med sprø ostetoast på toppen, får du noe knasende godt å tygge på i tillegg.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ostetoast
-
8 skiverbaguetter
-
2 ts
-
150 gNorvegia® Revet
Tomatsuppe
-
1 stkløk , finhakket
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
3 stkgulrøtter , revet
-
½ stksquash , revet
-
2 ss
-
1 sstomatpuré
-
6 stksoltørkede tomater , hakket
-
1 dlfrisk basilikum
-
2 bokserhermetiske tomater
-
6 dlgrønnsaksbuljong
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Smør baguetteskiver med smør og dryss over revet ost. Stek øverst i ovnen til de er gylne, 3-4 minutter.
Tips
Ostebrød og krutonger er en god måte å bruke gammelt brød og osterester på. Bland gjerne flere typer ost, og tilsett tørket krydder for en ekstra piff.
-
2
Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt i smør i en gryte på middels varme, 2-3 minutter. Ha i tomatpuré, soltørkede tomater og basilikum, og fres ett minutt til. Hell over hermetiske tomater og buljong, og småkok i 10 minutter.
-
3
Kjør tomatsuppa glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, og rør inn crème fraîche. Server med hele ostetoast i eller ved siden av suppa. Toastene kan også deles i biter, og drysses over suppa.