Tomatsuppe med ostetoast

Tomatsuppe med ostetoast

1
 • Enkel
 • 25 min
Suppe er sunn og enkel hverdagsmat å lage fra bunnen av. Denne milde tomatsuppen faller garantert i smak hos de minste. Med sprø ostetoast på toppen, får du noe knasende godt å tygge på i tillegg.

Ingredienser

Utstyr

Stavmikser

Ostetoast

8 skiver baguetter
2 ts TINE Meierismør
150 g Norvegia® Revet

Tomatsuppe

1 stk løk , finhakket
1 stk hvitløksfedd , finhakket
3 stk gulrøtter , revet
½ stk squash , revet
2 ss TINE Meierismør
1 ss tomatpuré
6 stk soltørkede tomater , hakket
1 dl frisk basilikum
2 bokser hermetiske tomater
6 dl grønnsaksbuljong
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl TINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Smør baguetteskiver med smør og dryss over revet ost. Stek øverst i ovnen til de er gylne, 3-4 minutter.
   Tips

   Ostebrød og krutonger er en god måte å bruke gammelt brød og osterester på. Bland gjerne flere typer ost, og tilsett tørket krydder for en ekstra piff.

  2. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt i smør i en gryte på middels varme, 2-3 minutter. Ha i tomatpuré, soltørkede tomater og basilikum, og fres ett minutt til. Hell over hermetiske tomater og buljong, og småkok i 10 minutter.
  3. Kjør tomatsuppa glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, og rør inn crème fraîche. Server med hele ostetoast i eller ved siden av suppa. Toastene kan også deles i biter, og drysses over suppa.
Tips

Har du overmodne tomater liggende, kan du bruke dem som erstatning for hermetiske tomater i suppa. Det er en god måte å unngå matkasting på.

Kommentarer

 • PhPh

  1 år siden
  Litt missvisende å tagge denne som vegetar, når det er hønsebuljong i oppskriften?

   (1)


Det er mye kjærlighet i god mat