
Tomatsuppe med ostetoast
Suppe er sunn og enkel hverdagsmat å lage fra bunnen av. Denne milde tomatsuppen faller garantert i smak hos de minste. Med sprø ostetoast på toppen, får du noe knasende godt å tygge på i tillegg.

Ingredienser
Antall porsjoner
Tomatsuppe
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 220 °C. Smør baguetteskiver med smør og dryss over revet ost. Stek øverst i ovnen til de er gylne, 3-4 minutter.
Tips
Ostebrød og krutonger er en god måte å bruke gammelt brød og osterester på. Bland gjerne flere typer ost, og tilsett tørket krydder for en ekstra piff.
- 2
Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt i smør i en gryte på middels varme, 2-3 minutter. Ha i tomatpuré, soltørkede tomater og basilikum, og fres ett minutt til. Hell over hermetiske tomater og buljong, og småkok i 10 minutter.
- 3
Kjør tomatsuppa glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, og rør inn crème fraîche. Server med hele ostetoast i eller ved siden av suppa. Toastene kan også deles i biter, og drysses over suppa.
Tips
Har du overmodne tomater liggende, kan du bruke dem som erstatning for hermetiske tomater i suppa. Det er en god måte å unngå matkasting på.