placeholder image
0

7-lags tacodipp uten kjøtt

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig dipp i syv lag med blant annet bønnemos, rømme, ost og tomat, gratinert i ovnen og klar til å nytes med sprø tortillachips. Bedre enn dette blir ikke en vegetarisk 7 layer taco dip.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 bokserrefried beans (à 200 gram)
2 sstacokrydder
5 stktomater
2 stkrød chili
3 dlTINE Lettrømme 10 %
5 stkvårløk
2 dlTINE Revet Ost Original
1 stkrødløk

GUACAMOLE

3 stkavokado
3 ssTINE Lettrømme 10 %
4 dråpertabasco
½ tssalt
½ tspepper
½ stklime

Til servering

1 posetortillachips

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 230 °C. Mos bønnene med tacokrydder og spre utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.

      Tips:

      Santa Maria har refried beans på boks, men finner du ikke det i din butikk kan lage dine egne refried beans ved å mose hermetiske bønner med litt tacokrydder og frese dem i en panne med en god klatt smør til du har en jevn mos.

    2. Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
    3. Grovhakk tomat og finhakk chili, og bland sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Spre utover bønnemosen. Legg så på et lag guacamole, og til slutt rømme.

      Tips:

      Du kan gjerne bruke en ferdigkjøpt eller hjemmelaget salsa som et lag i stedet for tomatene.

    4. Topp hele formen med revet ost og stek i ovnen til godt gratinert og osten bobler. Hakk rødløk og dryss over. Server varm med sprø tortillachips.

Kommentarer