7-lags tacodipp uten kjøtt
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 bokserrefried beans (à 200 gram)
-
2 sstacokrydder
-
5 stktomater
-
2 stkrød chili
-
3 dl
-
5 stkvårløk
-
2 dl
-
1 stkrødløk
Guacamole
-
3 stkavokado
-
3 ss
-
4 dråpertabasco
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ stklime
Til servering
-
1 posetortillachips
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 230 °C. Mos bønnene med tacokrydder og spre utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.
Tips
Santa Maria har refried beans på boks, men finner du ikke det i din butikk kan du lage dine egne refried beans ved å mose hermetiske bønner med litt tacokrydder og frese dem i en panne med en god klatt smør til du har en jevn mos.
-
2
Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
-
3
Grovhakk tomat og finhakk chili, og bland sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Spre utover bønnemosen. Legg så på et lag guacamole, og til slutt rømme.
Tips
Du kan gjerne bruke en ferdigkjøpt eller hjemmelaget salsa som et lag i stedet for tomatene.
-
4
Topp hele formen med revet ost og stek i ovnen til godt gratinert og osten bobler. Hakk rødløk og dryss over. Server varm med sprø tortillachips.