TINE-Pultost-Lillehammer TINE Pultost Lillehammer

TINE Pultost Lillehammer

Pultost er en ost med lange tradisjoner. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt. Osten er laget av skummet, syrnet melk og krydret med karve. Den er mager og proteinrik, har en løs og modnet ostemasse med en skarp og fyldig smak. TINE Pultost Lillehammer har en tørr og kornete konsistens.

  • Smak
    Kraftig
  • Ostefamilie
    Faste oster
  • Melketype
    Ku

Tilbehør

lefser-spekemat-romme
Rømme, spekemat. Grovt brød, lefser og lomper kokte eller bakte poteter flatbrød.

Drikke

Pultost går best sammen med kraftig drikke som syrlig eplemost. Du kan også spise pultost sammen med en god kopp te.
  • Ingredienser

    pultost (pasteurisert skummet melk, karve, salt, syrekultur og gjærkultur) og vann

  • Oppbevaring

    Kjølevare 0 °C - 4 °C.

  • Næringsinnhold per 100g

    100 g vare gir ca.: energi 734 kJ (173 kcal), fett 1 g, -hvorav mettede fettsyrer 0,7 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 41 g, salt 2,3 g, riboflavin 0,89 mg (64 %'), niacin 2,9 mg (18 %'), vitamin B12 0,9 µg (37 %'), biotin 32 µg (64 %'), pantotensyre 1,6 mg (26 %'), kalsium 180 mg (23 %'), fosfor 630 mg (90 %'), sink 3,4 mg (34 %'), selen 24 µg (44 %'), krom 24 µg (60 %'), molybden 11 µg (23 %'), jod 52 µg (35 %') ' av referanseverdien
    energi 734 kJ (173 kcal)
    fett 1 g
    -hvorav mettede fettsyrer 0,7 g
    karbohydrat 0 g
    -hvorav sukkerarter 0 g
    protein 41 g
    salt 2,3 g
    riboflavin 0,89 mg (64 %')
    niacin 2,9 mg (18 %')
    vitamin B12 0,9 µg (37 %')
    biotin 32 µg (64 %')
    pantotensyre 1,6 mg (26 %')
    kalsium 180 mg (23 %')
    fosfor 630 mg (90 %')
    sink 3,4 mg (34 %')
    selen 24 µg (44 %')
    krom 24 µg (60 %')
    molybden 11 µg (23 %')
    jod 52 µg (35 %')
    ' av referanseverdien
    Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
  • Emballasje

    Beger 230 g