Oppskrift på Pisket ricotta med rosmarin og valnøtter

Rask kremet Ricotta

Med ricotta i hus, kan du enkelt lage matmagi til gjestene dine

Det betyr ikke at du må ha gjester for å nyte denne deilige italienske delikatessen.

Prøv vår favoritt, pisket Ricotta med rosmarin, olivenolje og valnøtter, mmmmm!

Disse spennende rettene er også gode til kveldskosen eller som start på et bedre måltid. Ricotta er ikke egentlig en ost, men blir i likhet med brunost laget av myse. Myse er det som er igjen når ostestoffet i melken er fjernet. Mysen blir tilsatt syre og varmes opp to ganger slik at den koagulerer og ekstra væske skilles fra melkemassen. Navnet ricotta stammer fra det latinske ordet recocta som betyr kokt en gang til.

Ricotta er en allsidig ingrediens som kan brukes i søte, så vel som salte retter. Den er godt egnet i ostekaker, kremete desserter og annen bakst, som dipp til salt og søtt, med pasta – både vendt inn og som fyll – og som topping på bruchetta, i omeletter og paier, fylt i kylling og på toppen av pizza eller salat.

Mulighetene er mange, start med disse kjappe rettene og bli bedre kjent med denne allrounderen. 

Ricottadipp

Oppskrift på Ricottadipp

Dette er en dipp som er god til både brød, skinke og friske grønnsaker. Her er den servert med brødpinner rullet med parmaskinke. Knekkebrød i biter er også godt å dyppe i.

Se oppskrift her.

 

Pisket ricotta med rosmarin og valnøtter
Oppskrift på Pisket ricotta med rosmarin og valnøtter

Vår favoritt. Vi snakker om livet før, og livet etter vi smakte denne. En perfekt rett å servere til velkomstdrinken. Gjestene smører selv den myke osten blandet med olivenolje, urter og knasende nøtter på ristet brød.

Se oppskrift her.

Pannebrød med ricotta og marinerte grønnsaker

Oppskrift på Pannebrød med ricotta og marinerte grønnsaker

Disse flate brødene går kjapt å lage og stekes i panne. De toppes med ricotta, løk, fennikel, urter og rucola og kan serveres med en gang. Du kan også bruke ferdige pitabrød, lefser eller stekte pizzabunner.

 Se oppskrift her.

Bruchetta med ricotta og bær

Oppskrift på Bruchetta med ricotta og bær

Bruchetta, eller ristet brød, med ricotta kan toppes med de bærene du har for hånd. De kan også toppes med frukt og nøtter, eller salte ting som spekeskinke, røkelaks eller bakte grønnsaker.

Se oppskriften her.