
Festkaker
Så enkelt, så flott og så godt! Her er alle kakeoppskriftene du trenger.
Favoritter til fest og feiring

Sjokoladekake med krem og bær
Lag en saftig sjokoladekake med pisket krem og friske bær. Enkel, og så god!

Vaniljekake med bringebærmousse
Et overflødighetshorn av en kake, med mild og delikat smak av sommer. Pynt kaken med sesongens bær og spiselige blomster. Perfekt til alle sommerens fester.

Verdens beste - Kvæfjordkake
"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Red velvet cake
Imponer på kakebordet med en firelags Red velvet-kake av rød sjokoladekake og hvit ostekrem.

Mors yndlingsbrownies
Brownies er noe få av oss klarer å motstå. Her er en enkel oppskrift på en herlig variant av denne tunge, amerikanske sjokoladeklassikeren, som er ørlite rå i midten. Brownies serverer du gjerne sammen med vaniljeis eller fluffy krem. Fantastisk godt!

Pannekake-kake med sjokolade
Lag pancake cake! Pannekaker og sjokolade i lag på lag kan jo ikke gå galt! Pannekakekake er en morsom og original måte å servere desserten på.

Sjokoladekake med Kvikklunsj
En saftig sjokoladekake med kremet glasur og Kvikklunsj på toppen er det du trenger etter en lang tur, enten den er på ski eller på beina.
Velger du alltid sjokolade?

Våre oppskrifter på sjokoladekake
Pavlova til 17. mai

Pavlova
Himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær.

Pavlova-brett
Pavlovabrett, pavlova-tapas eller pavlova board - uansett navn er det her du kan bygge din egen favorittpavlova i miniatyr. Alle får lage sin egen minipavlova med sin favoritt-topping! Oppskriften gir ca. 24 mini-pavlovaer, avhengig av hvor store du lager marengsene.

Marmorert pavlova
Pavlova kan lages i alle størrelser og varianter. Disse er marmorert med sjokolade og jordbær, og serveres i porsjoner som kan deles i to eller fire.

Pavlovarull
Vil du prøve en annerledes pavlovavariant? Pavlovarull med jordbær og lime er en enkel og festlig måte å servere pavlova på. Rull den sammen med krem og bær og topp med frisk pynt og limesirup!

Pavlova-krans med appelsin
En lekker måte og servere pavlova på! Appelsin, og spesielt rød appelsin i sesong, gir en god kombinasjon av søtt, surt og bittert i møte med marengs.

Pavlova-bowl
Bring pavlovaen til nye høyder ved å forme den til en rund bolle og fylle den med pisket krem, bjørnebær, fiken og solbærsyltetøy.

Pavlova med mango og pasjonsfrukt
Oppskrift på hjemmelaget pavlova toppet med herlig mango og pasjonsfrukt.

Pavlova-krans
Prøv en vakker pavlovavariant. Denne fargerike pavlovakransen er en show-stopper! Fylt med krem og bær blir dette festens midtpunkt.

Hjertepavlova
Vis din kjærlighet med en pavlova formet som et hjerte! Denne er fylt med syrlig bringebærkrem, friske bringebær, søte makroner og syndig sjokolade.

Fargerik pavlova i lag
Denne pavlovakaken er en fest! Med marengs-lag i forskjellige farger, er det enkelt å lage en morsom kake fylt med krem og bær.

Pavlova med grillet frukt
En supergod sommer-pavlova og perfekt avslutning på grillmåltidet.
Festkaker til alle anledninger

Mirror glaze mousse-kake
Denne mousse-kaken med hvit sjokolade, appelsin og skinnende blank speilglasur, gjør seg på kakebordet i påsken.

Kvikklunsjkake
Denne kaken imponerer! Kvikklunsj er godt året rundt, men selvskreven etter påskens uteaktiviteter. Med små påskeegg på toppen blir dette garantert høytidens hit.

Kokosbollekake
Sett en kjempestor kokosbolle på bordet og du har fest på et øyeblikk! Husk at kaken trenger minst 4 timer på å stivne.

Snickerskake med brownies
Det er ingen kunst å gjøre verdens mest populære sjokoladebar om til en kake. Så blir du fort verdens mest populære forelder eller venn.

Omelette norvégienne
En imponerende festdessert som er elsket av både store og små. Husk at isen må stå i fryseren i minst 6 timer.

Brownies
Oppskrift på hjemmelaget brownies med kakao. Så enkelt er det å lage brownies i langpanne!

Ostekake
En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

Gulrotkake
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Napoleonskake
Her finner du den beste oppskriften på hjemmelaget napoleonskake. Den silkemyke vaniljekremen smaker fantastisk mellom to lag av knasende butterdeig, toppet med en søt melisglasur.

Spøkelsesbrownies
Hva passer ikke bedre enn å servere brownies formet som spøkelser til Halloween? Både voksne og barn vil like det! Spøkelsene er også fine å servere i barnebursdager.

Bartekake
Hva med en bartekake til movemberkake eller farsdag? Sjokoladekaken, formet som en bart er superenkel og smaker fantastisk. Nam!

4-ingrediens oreo-kake
En enkel dessert med Oreo-kjeks for sjokoladekrem-elskere! Perfekt til Halloween, spesielt om du skal servere noe søtt til mange.
Sommerens frukt- og bærkake
Eplekake, jordbærterte eller blåbærpai? Oppskrifter på de beste frukt- og bærkakene finner du her! Hva med å lage en lekker terte med masse jordbær og vaniljekrem? Denne gjør seg på kakebordet.


No bake plomme-pai
Enklere blir det ikke! Denne raske no-bake paibunnen er laget av digge vaffelkjeks. Paien er fylt med ferdig vaniljekrem og toppet med sesongens frukt.

Superrask sommerpai
Dette er en oppskrift på en enkel og supergod pai. Den er rask å lage, og smaker fantastisk. Kombinasjonen av bær og krem gir en nydelig smak av sommer. Oppskriften gir ca. ti biter.

Smuldrepai med rabarbra og jordbær
Sommerlig smuldrepai med rabarbra og jordbær! Kanskje har du til og med rabarbra og jordbær i hagen? Blandingen av rabarbra og jordbær gir en nydelig miks av syrlighet og sødme, og denne smuldrepaien er kanskje det man kan kalle den perfekte sommerdesserten!

Blåbærpai
Denne paien er en klassiker. Saftige blåbær er fylt i sprø paibunn dekorert med flettmønster og høstblader.

Jordbærterte
En lekker terte med masse jordbær og vaniljekrem. Denne gjør seg på kakebordet.

Eplekake
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

Rabarbra-pai med vaniljekrem
Deilig sprø paibunn med søt vaniljekrem og syrlig rabarbra.

Bananbrød
Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!

Smuldrepai med blåbær
Dette er den enkleste måten å lage god crumble pie på. Sesongens blåbær er toppet med en krønsj og pisket krem.
Kremkaker

Våre oppskrifter på kremkaker

Sjokoladebløtkake
Sjokoladebløtkake med vaniljefyll og kokos er en kake for sjokoladeelskere. Denne oppskriften kommer du til å elske!

Bløtkake med vaniljekrem og bær
Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.

Bløtkake med vaniljefyll
Ingenting sier fest mer enn en flott bløtkake. Denne er fylt med vaniljekrem, bringebærsyltetøy og banan og toppet med bær og pikekyss.

Oreokake
Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer! Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke!

Pavlova med rømmekrem
En frodig pavlova-kake med rømme i kremen, som gir en frisk pavlovakrem som er både søt og syrlig. Pavlovaen toppes med friske bær, frukt og blomster. Sterkt inspirert av en smoothie bowl.

Hjertekake med bringebærkrem
En helt enkel sjokoladekake blir en fin kjærlighetserklæring om du steker den i hjerteform og pynter med friske og tørkede bringebær. Perfekt til dager som morsdag og Alle hjerters dag.
Porsjonskaker

Pavlova med sjokoladekrem
Pavlova med sprø marengsbunn, søt sjokoladekrem og friske bringebær gir fornøyde gjester!

Ostekake i porsjonsglass
Med stivnet ostefyll og gelé på skrå er dette en morsom vri på den tradisjonelle ostekaken.

Sukkerredusert ostekake med rosa gelélokk
Herlig ostekake med litt mindre sukker! Nydelig ostekake med bunn laget av granola, herlig ostekakemasse, sukkerfri bringebærgele og deilige bær. Husk å sette av nok tid til at kaken stiver, den må stå minst 6 timer i kjøleskap for at den skal stivne. Gir ca 10 porsjoner.

Mini-pavlova
Små søte munnfuller med sprø marengs og fløyelsmyk krem. Perfekte til den store festen som petit four.

Ostekake i glass
Oppskrift på enkle porsjonsostekaker med frisk smak av sitron og granateple. En veldig god dessert!

Minibløtkaker
Bløtkake hører til alle de store festdagene. Som variasjon til den tradisjonelle bløtkaken, kan du prøve denne oppskriften på minibløtkaker. De kan pyntes på hver sin måte, og vil friske opp ethvert kakebord.