Mors yndlingsbrownies
Brownies er noe få av oss klarer å motstå. Her er en enkel oppskrift på en herlig variant av denne tunge, amerikanske sjokoladeklassikeren, som er ørlite rå i midten. Brownies serverer du gjerne sammen med vaniljeis eller fluffy krem. Fantastisk godt!
Enkel•45 min•1 personer
Ingredienser
Brownies
- 150 g TINE® Meierismør
- 200 g mørk sjokolade
- 3 stykk egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g grovhakkede valnøtter
Tilbehør
- 3 dl TINE® Kremfløte, , pisket
- 2 dl friske bringebær, eller jordbær
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
2
Smelt smør i en kjele, trekk av platen og tilsett sjokoladebiter. Rør til sjokoladen er oppløst.
3
Visp egg og sukker til eggedosis, sikt i hvetemel og bakepulver. Rør til sist inn sjokolade- og smørblandingen og hakkede nøtter.
4
Ha bakepapir i formen og hell i røren. Stek brownies midt i ovnen i ca. 30 minutter.
5
Skjær brownies i firkanter når den er avkjølt. Dryss melis over og server med pisket kremfløte og friske bær til.
TipsHusk at brownies skal være litt ” klissete” i midten.
TipsLitt ekstra glad i nøtter? Hakk gjerne 100 g valnøtter og ha i brownies-røren. Det smaker kjempegodt!