Mors yndlingsbrownies

(162)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Brownies er noe få av oss klarer å motstå. Her er en enkel oppskrift på en herlig variant av denne tunge, amerikanske sjokoladeklassikeren, som er ørlite rå i midten. Brownies serverer du gjerne sammen med vaniljeis eller fluffy krem. Fantastisk godt!

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 25x30 cm

Ingredienser

Brownies

150 gTINE Meierismør
200 gmørk sjokolade
3 stkegg
3 dlsukker
3 dlhvetemel
1 tsbakepulver
100 ggrovhakkede valnøtter

Tilbehør

3 dlTINE Kremfløte, pisket
2 dlfriske bringebær eller jordbær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør i en kjele, trekk av platen og tilsett sjokoladebiter. Rør til sjokoladen er oppløst.
    3. Visp egg og sukker til eggedosis, sikt i hvetemel og bakepulver. Rør til sist inn sjokolade- og smørblandingen og hakkede nøtter.
    4. Ha bakepapir i formen og hell i røren. Stek brownies midt i ovnen i ca. 30 minutter.
    5. Skjær brownies i firkanter når den er avkjølt. Dryss melis over og server med pisket kremfløte og friske bær til.

      Tips:

      Husk at brownies skal være litt ” klissete” i midten.

Tips:

Litt ekstra glad i nøtter? Hakk gjerne 100 g valnøtter og ha i brownies-røren. Det smaker kjempegodt!

Kommentarer

  Legg til kommentar