Mors yndlingsbrownies

Mors yndlingsbrownies

21
  • Enkel
  • 45 min
Brownies er noe få av oss klarer å motstå. Her er en enkel oppskrift på en herlig variant av denne tunge, amerikanske sjokoladeklassikeren, som er ørlite rå i midten. Brownies serverer du gjerne sammen med vaniljeis eller fluffy krem. Fantastisk godt!

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, 25x30 cm

Brownies

150 g TINE Meierismør
200 g mørk sjokolade
3 stk egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g grovhakkede valnøtter

Tilbehør

3 dl TINE Kremfløte , pisket
2 dl friske bringebær eller jordbær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør i en kjele, trekk av platen og tilsett sjokoladebiter. Rør til sjokoladen er oppløst.
    3. Visp egg og sukker til eggedosis, sikt i hvetemel og bakepulver. Rør til sist inn sjokolade- og smørblandingen og hakkede nøtter.
    4. Ha bakepapir i formen og hell i røren. Stek brownies midt i ovnen i ca. 30 minutter.
    5. Skjær brownies i firkanter når den er avkjølt. Dryss melis over og server med pisket kremfløte og friske bær til.
      Tips!

      Husk at brownies skal være litt ” klissete” i midten.

Tips!

Litt ekstra glad i nøtter? Hakk gjerne 100 g valnøtter og ha i brownies-røren. Det smaker kjempegodt!

Kommentarer

  • Coolhans

    4 måneder siden
    Ser gått ut

     (1)


  • Ebba

    7 måneder siden
    Namn, det ser godt ut
    Jeg blir frista

     (3)


  • Leah

    9 måneder siden
    Kan man lage brownies med denne oppskriften, bare uten egg?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Leah,

      Du kan lage denne oppskriften uten egg men du må da bruke noe i erstatning for egg som for eksempel NoEgg :)

       (0)

      • Ingrid

        7 måneder siden
        Det er gøy og bake og den ser kjempe god ut

         (1)


  • Sander

    3 år siden
    Er den saftig♥?

     (2)


  • Sander

    3 år siden
    Er den saftig♥?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Sander, Kaken er saftig og veldig god på smak :) Lykke til!

       (1)


  • Emma

    4 år siden
    hei jeg lagde denne kaka og den ble kjempe god og den var kjempe enkel å lage. Brukte mørk sjokolade isteden for valnøtter og det ble kjempe godt. denne vil jeg lage igjen. Jeg syntes det var veldig gøy å lage den.

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Emma, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips til hvordan du kan bruke sjokolade istedenfor valnøttene :)

       (4)


  • Kanwarjot

    4 år siden
    Hei, ca. hvor stor form skal det brukes for denne?

     (1)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      4 år siden
      Hei Kanwarjot, Til denne kaken trenger du en langpanne på ca. 25x30 cm. Lykke til med bakingen :)

       (2)


  • elin

    4 år siden
    Det står mørk sjokolade . men hvor mange prosent

     (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Elin, Du kan egentlig bruke den sjokoladen du selv vil, det er en smaksak, men vi brukte helt vanlig mørk kokesjokolade. Lykke til :)

       (2)


  • øzlem

    4 år siden
    Kaken er herlig! Den er super god, frisk og klissete. Anbefaler på det høyeste. Oppskriften er kjempe lett å følge, og det tar ikke mer enn 10-15 min!😇🎂

     (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Øzlem, Så hyggelig å høre :)

       (1)


  • Sina

    6 år siden
    Me to plater sjokolade, mener du to sjokolade plater, eller to knekk av sjokoladen?

     (1)

    • Oda Smeby Christensen

      6 år siden
      Hei! Denne kaken er en skikkelig sjokoladekikk. :) Så det er snakk om to hele plater sjokolade. Dvs 200 gram.

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat