Brownies med ostekrem

Brownies med ostekrem

Kommentarer 24
  • Enkel
  • 55 min
Brownies er opprinnelig en amerikansk sjokoladekake og er karakteristisk med sin sprø utside og karamellaktige innside. Her er oppskrift på utrolig saftige brownies bakt med myk og deilig ostekrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Brownies

100 g TINE Meierismør
200 g mørk kokesjokolade
2 stk store egg
1 ¾ dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 ss hvetemel

Ostekrem

200 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ss sukker
1 stk egg

Glasur

100 g kokesjokolade
2 ss TINE Meierismør
2 ss sterk kaffe (eller vann)

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på saftig brownies trenger du en langpanne på ca 20x30 cm, dekket med bakepapir i bunnen. Forvarm stekeovnen til 170 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele. Skru av varmen og tilsett sjokolade i biter. Rør til sjokoladen er smeltet.
    3. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn sjokolade/smørblandingen. Rør inn mel og vaniljesukker. Ha røren til brownies i langpanneformen.
  1. Ostekrem til brownies

    1. Visp kremost, sukker og egg til jevn krem. Legg den i klatter oppå sjokoladerøren. Dra en kniv et par ganger på kryss og tvers gjennom røren slik at kaken blir "marmorert".
    2. Stek brownies i 35 - 40 minutter og avkjøl den i formen.
  2. Sjokoladeglasur

    1. Brekk sjokoladen og smelt den forsiktig sammen med smør og vann. Ha glasur over brownies-kaken og skjær den i ruter ved servering.
Tips!

Som tilbehør til brownies smaker det ekstra godt med TINE Kesam Vanilje eller vaniljeiskrem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Rebwar

    3 måneder siden
    hei, hvilke størrelse egg anbefaler Du? hvor mange gram ca. uten skall?
    mvh
    Rebwar

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Rebwar,

      Oppskriften sier 2 store egg. Anbefaler å bruke egg i størrelse L eller XL. Om du har vanelig egg som er en størrelse M som regel kan du fint bruke 3 egg :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Isabelle

    2 år siden
    Denne var kjempegod!! Jeg kunne nok stekt den ett par minutter lengre (tok den ut etter ca. 37 min). Jeg kuttet den i små porsjoner og fyrste ned. Siden kaken er litt myk, så fryses den ikke helt igjennom. Den er dødsglad å spise rett fra fryseren, blir nesten som en sjokolade-Fudge ??

    Kommenter  (0)


  • madelen

    3 år siden
    Etter 45 minutter var den helt flytende inni, så jeg lot den stå 35 minutter til. Selv ikke det hjalp. Endte med at jeg måtte øke gradene til 200 og la den stå I 50 mye minutter. Den ble litt rennende inni men dog mer browniekonsistens. Dessverre litt brent på toppen. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke så jeg skjønner ingenting.... Ovnene våre var nye i fjor, så ingenting å klage på der heller!

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Madelen, Slik du beskriver det så kan det høres ut som om eggene du brukte var veldig små. For det er nok det som er grunnen til at det tok så lang tid; for lite egg. Neste gang kan du forsøke med ett egg ekstra både i kaken og i kremen. Lykke til :)

      Kommenter  (5)

      • Madelén

        3 år siden
        Det kan nok stemme, ja. Takk for svar. Da skal jeg prøve det neste gang!

        Kommenter  (0)


  • Susanne

    4 år siden
    Skal man sette kaken i ovnen med ostekremen inni kaken?

    Kommenter  (5)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Susanne (og Pia), Brownies skal stekes med ostekremen i seg, ja. Lykke til :)

      Kommenter  (0)

    • Pia

      4 år siden
      Dette lurer jeg også på

      Kommenter  (0)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hei Pia, Jeg har svart dere begge over :)

        Kommenter  (0)


  • Ingvild

    4 år siden
    Kan man doble oppskriften til en stor langpanne?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ingvild, Du kan tredoble oppskriften til en stor langpanne. Lykke til:)

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    5 år siden
    Jeg regner med at det er snakk om 100 g plater med kokesjokolade?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Ingrid, Det har du helt rett i, 200 gram kokesjokolade i kaken og 100 gram kokesjokolade i glasuren. Takk for tilbakemeldingen, vi har rettet opp i ingredienslisten.

      Kommenter  (2)


  • Turid

    5 år siden
    Hei :) Kan en bruke kesam istedetfor kremost ?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Turid, Dette har jeg ikke testet selv, men kesam og kremost har en litt annen konsistens, og resultatet vil nok ikke bli det samme. Tester du det ut, gi gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble. Lykke til og god baking!

      Kommenter  (0)


  • Sig

    5 år siden
    Hvor stor form er den beregnet til?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei. I denne oppskriften bør du bruke en liten langpanne på størrelsen ca 20x30 cm. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Jeanne Langsæter

    6 år siden
    Kjempegod kake! Er det mulig å fryse denne?

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Jeanne! Ikke noe problem å fryse disse browniesene. Så bra du likte dem!

      Kommenter  (0)


  • marthe

    6 år siden
    Skal den stekes midt i ovnen?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Marthe. Browniesen kan du steke midt i ovnen, ja. Lykke til!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat