Brownies med ostekrem

Brownies med ostekrem

24
  • Enkel
  • 55 min
Brownies er opprinnelig en amerikansk sjokoladekake og er karakteristisk med sin sprø utside og karamellaktige innside. Her er oppskrift på utrolig saftige brownies bakt med myk og deilig ostekrem.

Ingredienser

Brownies

100 g TINE Meierismør
200 g mørk kokesjokolade
2 stk store egg
1 ¾ dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 ss hvetemel

Ostekrem

200 g TINE Kremgo® Naturell
2 ss sukker
1 stk egg

Glasur

100 g kokesjokolade
2 ss TINE Meierismør
2 ss sterk kaffe (eller vann)

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på saftig brownies trenger du en langpanne på ca 20x30 cm, dekket med bakepapir i bunnen. Forvarm stekeovnen til 170 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele. Skru av varmen og tilsett sjokolade i biter. Rør til sjokoladen er smeltet.
    3. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn sjokolade/smørblandingen. Rør inn mel og vaniljesukker. Ha røren til brownies i langpanneformen.
  1. Ostekrem til brownies

    1. Visp kremost, sukker og egg til jevn krem. Legg den i klatter oppå sjokoladerøren. Dra en kniv et par ganger på kryss og tvers gjennom røren slik at kaken blir "marmorert".
    2. Stek brownies i 35 - 40 minutter og avkjøl den i formen.
  2. Sjokoladeglasur

    1. Brekk sjokoladen og smelt den forsiktig sammen med smør og vann. Ha glasur over brownies-kaken og skjær den i ruter ved servering.
Tips

Som tilbehør til brownies smaker det ekstra godt med TINE Kesam Vanilje eller vaniljeiskrem.

Kommentarer

  • Rebwar

    1 år siden
    hei, hvilke størrelse egg anbefaler Du? hvor mange gram ca. uten skall?
    mvh
    Rebwar

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Rebwar,

      Oppskriften sier 2 store egg. Anbefaler å bruke egg i størrelse L eller XL. Om du har vanelig egg som er en størrelse M som regel kan du fint bruke 3 egg :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat