Sjokoladekake med kesam

Sjokoladekake med Kesam®

24
  • Enkel
  • 50 min
  • 35 min
Kesam er et godt valg når du ønsker å bake en sjokoladekake med mindre fett - uten at det går utover den gode smaken. Prøv denne saftige sjokoladekaken, som rett og slett smaker kjempegodt!

Ingredienser

Utstyr

Rund form, ca 24 cm.
3 stk egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
½ ts bakepulver
½ dl kakao
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt
300 g Kesam® Original
1 stk appelsin , revet skall
50 g valnøtter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel med bakepulver, kakao, vaniljesukker og salt. Vend dette forsiktig i eggedosisen.
    3. Rør inn kesam, revet appelsinskall og hakkede nøtter.
      Tips

      Du kan fint erstatte Kesam Original med den magrere varianten. Appelsinskallet kan du bytte ut med limeskall, dersom du liker det bedre.

    4. Hell røren i en smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
    5. Avkjøl kaken og dryss gjerne over litt melis rett før servering.
Tips

Når du baker bør du alltid sørge for at alle ingrediensene holder omtrent samme temperatur. Da vil du få det beste resultatet.

Kommentarer

  • Lea

    4 år siden
    Hei! Er det mulig å lage muffins ut av denne oppskriften? Eller blir konsistensen anderledes, og hvor mange muffins blir det? :)

     (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Lea, Det er ingen problem å steke denne i muffinsformer. Hvor mange muffins du får avhenger av hvor store muffinsformer du har, men husk å ikke fyll formene mer enn halvfull, da kaken hever under steking. Lykke til :)

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat