Sjokoladekake med kesam

Sjokoladekake med Kesam®

Kommentarer 24
  • Enkel
  • 50 min
  • 35 min
Kesam er et godt valg når du ønsker å bake en sjokoladekake med mindre fett - uten at det går utover den gode smaken. Prøv denne saftige sjokoladekaken, som rett og slett smaker kjempegodt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form, ca 24 cm.
3 stk egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
½ ts bakepulver
½ dl kakao
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt
300 g Kesam® Original
1 stk appelsin , revet skall
50 g valnøtter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel med bakepulver, kakao, vaniljesukker og salt. Vend dette forsiktig i eggedosisen.
    3. Rør inn kesam, revet appelsinskall og hakkede nøtter.
      Tips!

      Du kan fint erstatte Kesam Original med den magrere varianten. Appelsinskallet kan du bytte ut med limeskall, dersom du liker det bedre.

    4. Hell røren i en smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
    5. Avkjøl kaken og dryss gjerne over litt melis rett før servering.
Tips!

Når du baker bør du alltid sørge for at alle ingrediensene holder omtrent samme temperatur. Da vil du få det beste resultatet.

Kommentar

Kommentarer

  • Lea

    3 år siden
    Hei! Er det mulig å lage muffins ut av denne oppskriften? Eller blir konsistensen anderledes, og hvor mange muffins blir det? :)

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Lea, Det er ingen problem å steke denne i muffinsformer. Hvor mange muffins du får avhenger av hvor store muffinsformer du har, men husk å ikke fyll formene mer enn halvfull, da kaken hever under steking. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Thomas

    4 år siden
    Heya, jeg har et spørmål angående kesam. Er det mulig å lage en kulturmelk-erstatning med kesam+melk eller noe lignende? Har nemlig en oppskrift som spør etter "buttermilk" (kulturmelk), men jeg har ikke kulturmelk (jeg har heller ikke yoghurt som jeg kan blande med melka), men jeg har en halv pakke kesam i kjøleskapet.

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Thomas, Kesam er en ferskost laget av Kulturmelk , så i teorien kan du få en Kulturmelklignende væske med å blande kesam med melk. blandingsforholdene må du bare prøve deg frem til.

      Kommenter  (0)


  • Amanda

    4 år siden
    Er det mulighet å ha noko anna enn nøtter i den?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Amanda, Du kan erstatte nøtter med sollsikkekjerner eller gresskarkjerner. Tørkede frukt er også godt å ha i. Lykke til:)

      Kommenter  (0)


  • Maria Lersch

    4 år siden
    Denne kaken er alltid god og saftig med en frisk smak på grunn av revet limeskall! Den er like god dagen etter - blir ikke tørr! Folk lurer alltid på hvordan jeg har laget kaken, og da kan jeg fortelle at hemmeligheten bak er kesam og lime/appelsinskal. Når folk i tillegg skjønner at de kan spise den med litt bedre samvittighet, fordi det ikke er smør i den, blir det positivt overrasket.

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Maria, Kesam er med til å bidra til en saftigere kake, så veldig hyggelig å høre at du merker forskjellen.

      Kommenter  (0)

    • Mona

      4 år siden
      Nå er det ikke fett, men karbohydrater fra hvetemel og sukker en bør passe seg for.

      Kommenter  (0)

      • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

        4 år siden
        Hei Mona, TINE ønsker å oppfordre alle til et sunt hverdagskosthold, men vi har et bredt utvalg av oppskrifter på nettsiden, som passer både til hverdag og fest - matglede er viktig! Det er flere meninger av hva som er "sunt", og ikke minst må alltid mengden og hvor ofte man spiser det telles med :)

        Kommenter  (2)


  • Torill Aanesrud

    4 år siden
    Er oppskriften rettet opp?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Torill, Vi har bakt kaken to ganger, en gang med kesam og en gang hvor vi byttet ut kesam med rømme. Det vi har kommet frem til er at konsistensen blir "seigere" med kesam enn med rømme. Vi likte kaken når den var seig, men for de av dere som vil ha den mindre seig, vil det fungere bedre å bytte ut kesam med rømme :)

      Kommenter  (0)


  • lisa

    4 år siden
    Bakte denne kaken i dag, desverre ble den helt gummiaktig som de andre har kommentert, noe må være feil med oppskriften

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Lisa, Veldig leit å høre. Vi skal teste ut denne oppskriften i løpet av neste uke. Da satser vi på at vi avdekker hvorfor den får den uønskede konsistensen.

      Kommenter  (0)

      • Irene

        4 år siden
        Hva ble testresultatet deres?

        Kommenter  (0)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei Irene, Vi har bakt kaken to ganger, en gang med kesam og en gang hvor vi byttet ut kesam med rømme. Det vi har kommet frem til er at konsistensen blir "seigere" med kesam enn med rømme. Vi likte kaken når den var seig, men for de av dere som vil ha den mindre seig, vil det fungere bedre å bytte ut kesam med rømme :)

          Kommenter  (0)


  • Marie

    4 år siden
    Den ble ikke noe god. Smakte litt som gummi

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marie, Det var synd å høre, vi skal sjekke ut oppskriften på nytt. Takk for tilbakemelding.

      Kommenter  (1)


  • Vibeke

    4 år siden
    Den ble ikke god. Skuffelse.

    Kommenter  (3)


  • Katja

    4 år siden
    Den var ikke god

    Kommenter  (6)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hva var det du ikke likte med den?

      Kommenter  (8)


  • Hawaya

    4 år siden
    Jeg hvil ah å vite lage sjokoladekake

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Har du alle ingrediensene, og følger oppskriften - vil du lage sjokoladekake. :) God baking!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat