myk-eplekake

Eplekake

45
  • Enkel
  • 70 min
  • 50 min
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne

Kakerøre

200 g TINE Meierismør
2 dl sukker
4 stk egg
½ stk sitron
1 ½ ts bakepulver
4 dl hvetemel

Fyll

3 stk epler
2 ss sukker
1 ss kanel
1 ts kardemomme

Tilbehør

3 dl lettvispet TINE Kremfløte eller lett dessertfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
    3. Fordel halvparten av deigen i formen.
    4. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
    5. Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.
Tips

#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.

#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.

Kommentarer

  • Cvgcgchgc

    1 måneder siden
    Det ser gåt ut namnamnamnam

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat