Eplekake
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.
Enkel•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
Kakerøre
- 200 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 2 dl sukker
- 4 stykk egg
- 0.5 stykk sitron
- 1.5 ts bakepulver
- 4 dl hvetemel
Fyll
- 3 stykk eple
- 2 ss sukker
- 1 ss kanel
- 1 ts kardemomme
Tilbehør
- 3 dl lettvispet TINE® Kremfløte, eller lett dessertfløte
Slik gjør du
1
Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
2
Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
3
Fordel halvparten av deigen i formen.
4
Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
5
Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.
Tips#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.