myk-eplekake

Eplekake

Kommentarer 18
  • Enkel
  • 70 min
  • 50 min
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne

Kakerøre

200 g TINE Meierismør
2 dl sukker
4 stk egg
½ stk sitron
1 ½ ts bakepulver
4 dl hvetemel

Fyll

3 stk epler
2 ss sukker
1 ss kanel
1 ts kardemomme

Tilbehør

3 dl lettvispet TINE Kremfløte eller lett dessertfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
    3. Fordel halvparten av deigen i formen.
    4. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
    5. Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.
Tips!

#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.

#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Inger-Lise Gundersen

    2 måneder siden
    Kan hvetemel byttes ut med mandelmel?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Ville nok ikke byttet ut alt med engang, test å lag oppskriften med 50/50 i første omgang å se hvordan det går :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Camilla

    3 måneder siden
    Hei, er det meningen at røren skal bli såpass tykk? smurte den ned i forma med en slikkepott.
    Har holdt igjen litt på sukker, men bare 1/2 dl. (og så la jeg til en teskje vaniljesukker)
    Har kaken i ovnen nå.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Camilla. Røren/deigen til denne kaken blir ganske tykk så man må ''presse eplene litt ned i røren:) Håper det smaker!

      Kommenter  (3)


  • Hemming

    10 måneder siden
    Kan du svare fort

    Kommenter  (0)


  • Hemming

    10 måneder siden
    Må de hvere smeltet smør eller vanlig??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Hemming,

      Smør og sukker skal røres sammen, så smøret skal være romtemperert og ikke smeltet :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Rosemary

    1 år siden
    Jeg laget den idag, nydelig med epler fra hardanger....

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det høres helt fantastisk ut, Rosemary :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Wiratda

    2 år siden
    hei eg har bakt denne eple kake. Denne lagge eg te mine unger det var godt. Ta for tipsen !!!!!

    Kommenter  (3)


  • Lilin

    2 år siden
    Hei jeg forstår ikke va du mener med nedre del,haha kan jeg gå ett svar fort?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Lilin, Med nedre del så mener vi nederste eller nest nederste rille i stekeovnen din :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Benedikte

    3 år siden
    Jeg har lagd denne før og den ble kjempegod! Denne gangen lagde jeg den til morsdag. Jeg brukte en ganske stor rund form fordi det ser finere ut. Nå står kaken i ovnen

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Benedikte, Så hyggelig å høre. Takk for tips om formen:)

      Kommenter  (1)


  • tone blegen

    3 år siden
    Ubrukelig oppskrift, kaka blir tørr, samt lite smak. Hadde til og med 2 ekstra epler

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tone, Det var leit å høre. Jeg har bakt denne mange ganger og synes den er veldig saftig og god. Kan det være at du stekte den litt for lenge?

      Kommenter  (1)

      • Elisabeth

        3 år siden
        Kaken var kjempebra passe stor til 2 personer Har brukt litt mandeler og rosiner på toppen 😀

        Kommenter  (3)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Elisabeth, Så utrolig hyggelig å høre. Takk for tilbakemeldingen :)

          Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat