myk-eplekake

Eplekake

27
  • Enkel
  • 70 min
  • 50 min
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne

Kakerøre

200 g TINE Meierismør
2 dl sukker
4 stk egg
½ stk sitron
1 ½ ts bakepulver
4 dl hvetemel

Fyll

3 stk epler
2 ss sukker
1 ss kanel
1 ts kardemomme

Tilbehør

3 dl lettvispet TINE Kremfløte eller lett dessertfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
    3. Fordel halvparten av deigen i formen.
    4. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
    5. Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.
Tips!

#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.

#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.

Kommentarer

  • unicorn

    4 timer siden
    må mann ha røde epler?

     (0)


  • unicorn

    4 timer siden
    kan du svare litt fortere? Vær så snill. Har dårlig tid

     (1)


  • unnicorn

    4 timer siden
    kan man droppe carde mommen?

     (1)


  • unicorn

    4 timer siden
    Jeg bakte eple kaken.Den var veldig god!
    Bra oppskrift

     (1)


  • Tonje Eriksen

    1 måneder siden
    Den ser godt ut

     (3)


  • kerim

    2 måneder siden
    uten melk eller vann?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Kerim!

      Her er det ingen melk eller vann, nei. Det våte i denne røren er egg. :)

       (1)


  • camila

    3 måneder siden
    kan man droppe sitronen?

     (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Ja, det går fint, den blir bare litt mindre syrlig ;-)

       (1)


  • Inger-Lise Gundersen

    6 måneder siden
    Kan hvetemel byttes ut med mandelmel?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Ville nok ikke byttet ut alt med engang, test å lag oppskriften med 50/50 i første omgang å se hvordan det går :) Lykke til!

       (2)


  • Camilla

    7 måneder siden
    Hei, er det meningen at røren skal bli såpass tykk? smurte den ned i forma med en slikkepott.
    Har holdt igjen litt på sukker, men bare 1/2 dl. (og så la jeg til en teskje vaniljesukker)
    Har kaken i ovnen nå.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Camilla. Røren/deigen til denne kaken blir ganske tykk så man må ''presse eplene litt ned i røren:) Håper det smaker!

       (3)


  • Hemming

    1 år siden
    Kan du svare fort

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat