myk-eplekake

Eplekake

42
  • Enkel
  • 70 min
  • 50 min
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne

Kakerøre

200 g TINE Meierismør
2 dl sukker
4 stk egg
½ stk sitron
1 ½ ts bakepulver
4 dl hvetemel

Fyll

3 stk epler
2 ss sukker
1 ss kanel
1 ts kardemomme

Tilbehør

3 dl lettvispet TINE Kremfløte eller lett dessertfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
    3. Fordel halvparten av deigen i formen.
    4. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
    5. Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.
Tips!

#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.

#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.

Kommentarer

  • Inger

    2 dager siden
    Kan jeg bruke dia sukker

     (0)


  • Anne

    7 dager siden
    Hvis jeg dobler oppskriften, vil det da passe å bruke en stor langpanne, dvs 30x40 cm? Skal lage til mange..😉

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 dager siden
      Ja prøv en 30*40 form. Har du noe røre til overs, så kan du lage muffins av resten! :)

       (0)


  • Bente

    18 dager siden
    Hei dere hadde en oppskrift på eplekake uten egg( smøret skulle helles på tippen av kaken) er det mulig å få den oppskriften.Bente

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      16 dager siden
      Hei Bente!

      Per i dag har vi dessverre ikke noen eplekakeoppskrift uten egg. Men søk gjerne på eplekake i oppskrifter og se om du finner noe du kan prøve deg på. :)

       (0)

      • Grete

        7 timer siden
        Denne savner vi også! Uten egg og med smeltet smør over før steking. Har dessverre ikke skrevet den opp, eggallergikeren i huset savner den... :(

         (0)


  • Grethe

    1 måneder siden
    Prøv med pærer i stedefor epler kjempegodt

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det hørtes ut som et friskt og godt alternativ, Grethe!

       (0)


  • Donia

    4 måneder siden
    Hei kan denne lages i 24cm springform ?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Donia,

      Du kan fint lage denne i rundformer, men følg med på hvor mye det blir i en form og heller fordel røren på to former :)

       (1)


  • unicorn

    6 måneder siden
    må mann ha røde epler?

     (2)

    • Ann

      6 måneder siden
      du kan bruke epler etter hva du liker

       (3)

    • Storm

      4 måneder siden
      Nei

       (2)


  • unicorn

    6 måneder siden
    kan du svare litt fortere? Vær så snill. Har dårlig tid

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei!

      Beklager at vi ikke har fått svart deg før nå, men etter kommentarene dine her kan det se ut som du bakte kaken og du ble fornøyd med resultatet! Dette er jo kjempeflott!

      Husk at i bakeverden er det lov å prøve seg frem og lære av sine feil! :) God bakst videre!

       (1)


  • unnicorn

    6 måneder siden
    kan man droppe carde mommen?

     (1)

    • Ann

      6 måneder siden
      JA

       (0)


  • unicorn

    6 måneder siden
    Jeg bakte eple kaken.Den var veldig god!
    Bra oppskrift

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei hei!

      Så bra den falt i smak! :)

       (1)


  • Tonje Eriksen

    7 måneder siden
    Den ser godt ut

     (4)


Det er mye kjærlighet i god mat