Eplekake
Enkel•70 min50 min
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakerøre
-
200 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
2 dlsukker
-
4 stkegg
-
½ stksitron
-
1 ½ tsbakepulver
-
4 dlhvetemel
Fyll
-
3 stkepler
-
2 sssukker
-
1 sskanel
-
1 tskardemomme
Tilbehør
-
3 dllettvispet TINE® Kremfløte eller lett dessertfløte
Slik gjør du det
-
1
Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
-
2
Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
-
3
Fordel halvparten av deigen i formen.
-
4
Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
-
5
Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.