myk-eplekake

Eplekake

34
  • Enkel
  • 70 min
  • 50 min
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne

Kakerøre

200 g TINE Meierismør
2 dl sukker
4 stk egg
½ stk sitron
1 ½ ts bakepulver
4 dl hvetemel

Fyll

3 stk epler
2 ss sukker
1 ss kanel
1 ts kardemomme

Tilbehør

3 dl lettvispet TINE Kremfløte eller lett dessertfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
    3. Fordel halvparten av deigen i formen.
    4. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
    5. Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.
Tips!

#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.

#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.

Kommentarer

  • Donia

    2 måneder siden
    Hei kan denne lages i 24cm springform ?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Donia,

      Du kan fint lage denne i rundformer, men følg med på hvor mye det blir i en form og heller fordel røren på to former :)

       (0)


  • unicorn

    4 måneder siden
    må mann ha røde epler?

     (1)

    • Ann

      4 måneder siden
      du kan bruke epler etter hva du liker

       (2)

    • Storm

      2 måneder siden
      Nei

       (1)


  • unicorn

    4 måneder siden
    kan du svare litt fortere? Vær så snill. Har dårlig tid

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei!

      Beklager at vi ikke har fått svart deg før nå, men etter kommentarene dine her kan det se ut som du bakte kaken og du ble fornøyd med resultatet! Dette er jo kjempeflott!

      Husk at i bakeverden er det lov å prøve seg frem og lære av sine feil! :) God bakst videre!

       (1)


  • unnicorn

    4 måneder siden
    kan man droppe carde mommen?

     (1)

    • Ann

      4 måneder siden
      JA

       (0)


  • unicorn

    4 måneder siden
    Jeg bakte eple kaken.Den var veldig god!
    Bra oppskrift

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei hei!

      Så bra den falt i smak! :)

       (1)


  • Tonje Eriksen

    5 måneder siden
    Den ser godt ut

     (3)


  • kerim

    6 måneder siden
    uten melk eller vann?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Kerim!

      Her er det ingen melk eller vann, nei. Det våte i denne røren er egg. :)

       (1)


  • camila

    7 måneder siden
    kan man droppe sitronen?

     (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Ja, det går fint, den blir bare litt mindre syrlig ;-)

       (1)


  • Inger-Lise Gundersen

    10 måneder siden
    Kan hvetemel byttes ut med mandelmel?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Ville nok ikke byttet ut alt med engang, test å lag oppskriften med 50/50 i første omgang å se hvordan det går :) Lykke til!

       (3)


  • Camilla

    11 måneder siden
    Hei, er det meningen at røren skal bli såpass tykk? smurte den ned i forma med en slikkepott.
    Har holdt igjen litt på sukker, men bare 1/2 dl. (og så la jeg til en teskje vaniljesukker)
    Har kaken i ovnen nå.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Camilla. Røren/deigen til denne kaken blir ganske tykk så man må ''presse eplene litt ned i røren:) Håper det smaker!

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat